Se incarca...
Seminte Porumb Olt Seminte Porumb Olt

176,58 lei

Adauga in cos
Seminte Porumb Olt
Seminte Porumb Olt

Seminte Porumb Olt

  • 0 review-uri

176,58 lei

Cantitate

Ambalaj

Adauga in cos
Calculeaza costul de livrare
  • Info stoc: In stoc
  • Greutate 10,00 Kg
  • Produs livrabil in 3-4 zile lucratoare

  • Obtii 3 puncte de fidelitate Ce inseamna asta?
  • Adauga in wishlist
  • Anunta-ma cand scade pretul

Comanda telefonica: 0374 464 464 sau la contact@pestre.ro

Transport gratuit

Peste 299 lei, sub 5 kg

Iti dam 3% inapoi

Daca iti intarzie comanda

Retur gratuit

Garantat in 14 zile

Consultanta gratuita

Pentru toata gama de produse

Descriere produs

Pentru persoanele juridice platitori de TVA pretul de vanzare este pretul afisat  impartit la 1.09 (fara TVA)
Pentru persoanele fizice sau pers. juridice care nu platesc TVA pretul este cel afisat.
Informatii generale:
Porumbul Olt se caracterizeaza printr-o perioada de vegetatie de 135 - 138 de zile, la 1368 de unitati termice active. Planta prezinta o inaltime totala de 244 de centimetrii si nu lastareste. Pe tulpina, regasim 18 frunze erecte.
Porumbul Olt are ca punct de insertie al stiuletului, zona situata la 95 de centimetrii.
Stiuletele porumbului OLT prezinta bob dentat, prismatic, de culoare galben-portocaliu. Masa a 1000 de boabe = 399,9 grame.
Stiuletul are forma cilidrica-conica, de 19-20 centimetrii lungime, cu rahis de culoare rosie, si randament de boabe de 81-83 %. Greutatea medie per stiulet este de 235 de grame.
Boabele au un continut de 12,7% proteina, 70,4% amidon si 4,8% grasimi.
Porumbul OLT se caracterizeaza prin buna rezistenta la seceta, arsita, fuzarioza stiuletilor si tulpinilor, helmitosporioza si caderea si frangerea tulpinilor la maturitate.
Densitatea recomandata pentru porumbul OLT este de 50.000 - 55.000 plante/hectar la cultura neirigata. La cultura irigata se recomanda o densitate de 65.000 - 70.000 plante/hectar.
Cantitatea de 10 kilograme este suficienta pentru insamantarea 5000 mp.
Porumbul, mai mult ca alte plante de cultura are la ora actuala probleme deosebite de imburuienare, din cauza terenurilor necultivate, ca surse de imburuienare si in special a practicarii monoculturii.
Porumbul este foarte sensibil la imburuienare, in primele doua luni dupa rasarire, intrucat cresterea este lenta in primele 4-6 saptamani, precum si numarul redus de plante pe metru patrat (5-7 plante) creeaza in cultura inca de la inceput o apriga concurenta in favoarea buruienilor. In functie de gradul de imburuienare pierderile de recolta pot ajunge intre 50 si 90 la suta.
In aceste conditii se impune eliminarea concurentei buruienilor cu ajutorul erbicidelor. Obligatoriu, procurarea erbicidelor trebuie sa se faca numai de la firme sau societati comerciale autorizate.Erbicidarea la porumb se poate face inainte de semanat, sau in perioada cuprinsa intre semanat si rasarit (preemergent) sau pe vegetatie dupa rasarirea plantelor (postmergent). 
Ca prescurtari folosite in clasificarea buruienilor va prezentam principalele specii de buruieni de la noi ce intra in clasa respectiva: MA - buruieni mono-cotiledonate anuale, cele cu frunza ingusta (mohor, iarba barboasa, odos); DA- dicotiedonate anuale, buruieni cu frunza lata (loboda, rapita, busuioc porcesc, cornutei, zarna. stir); DP- dicotiledonate perene (palamida sau scai, volbura, susai).
Este indicat in functie de buruienile existente in fiecare parcela, alegerea unui erbicid cu spectru cat mai larg de combatere sau folosirea unei combinatii de mai multe erbicide. In primavara cand se observa o imburuienare puternica cu dicotiledonate anuale si perene (in special volbura ) si cu monocotiledo-nate anuale si perene (in spacial pir) nu se va lucra solul pana nu se face o erbicidare cu Glyphostock in doza de 3,5 litri la hectar.
Acest erbicid fiind cu actiune totala si sistematica combate toate buruienile rasarite. Dupa 12-14 zile de la tratament se poate pregati patul germinativ, iar pentru buruienile anuale ce apar ulterior din seminta vom folosi alt erbicid.
Cand avem o infestare cu buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale preemergent putem folosi erbicidele: Dual Gold 960 ec 1 - 1,5 litri la hectar, Stomp 330 EC - 5 litri la hectar, Merlin Duo -  2,25 - 2,5 l/hala hectar. Ele se pot administra imediat dupa semanat pana la rasarirea porumbului.
Dupa rasarirea porumbului se poate erbicida cu : Amino-1l/ha , Turbo Flo  0,4–0,6 l/ha , Equip OD-1,0-1,5 l/ha  , Mustang -0,4 -0,6 l/ha , Zeagran-2 l/ha , Dicopur Top 1.0 L/ha.
Dozele sunt in functie de gradul de imburuienare si in functie de continutul in humus al solului, mai mici la o imburuienare mai slaba si un continut mai mic de 2 la suta humus.
Producator: Semrom Muntenia

Specificatii tehnice

Producator

Tip produs

Suprafata acoperita

2001-5000 mp, 5001-10000 mp

Cantitate/Ambalaj

Sac

Tip bob

Dentat

Tratament samanta

Fungicid

Maturitate

138 zile

Rating 0.00 din 5

Doresti sa-ti exprimi parerea despre acest produs? Poti adauga un review
Adauga un review

Produse asemanatoare

(3)

215,82 lei

Adauga in cos

Cele mai vandute

(3)

215,82 lei

Adauga in cos