Se incarca...
Seminte Porumb Fundulea 376 Seminte Porumb Fundulea 376

215,82 lei

Adauga in cos

Seminte Porumb Fundulea 376

  • 3 review-uri

215,82 lei

Cantitate

Ambalaj

Adauga in cos
Calculeaza costul de livrare
  • Info stoc: In stoc
  • Greutate 10,00 Kg
  • Produs livrabil in 3-4 zile lucratoare

  • Obtii 4 puncte de fidelitate Ce inseamna asta?
  • Adauga in wishlist
  • Anunta-ma cand scade pretul

Comanda telefonica: 0374 464 464 sau la contact@pestre.ro

Transport gratuit

Peste 299 lei, sub 5 kg

Iti dam 3% inapoi

Daca iti intarzie comanda

Retur gratuit

Garantat in 14 zile

Consultanta gratuita

Pentru toata gama de produse

Descriere produs

Pentru persoanele juridice care platesc TVA pretul de vanzare este ce iese ca pret de vanzare /1.09.
Pentru persoanele fizice sau pers. juridice care nu platesc TVA pretul este cel afisat.

Informatii generale:

Fundulea 376 este un hibrid simplu de porumb pretabil cultivarii in toate zonele de favorabilitate pentru cultura porumbului, inclusiv in zona a II-a din Moldova si Transilvania.

Hibridul Fundulea apartine grupei FAO 440, fiind un porumb semi-tardiv, cu o perioada de vegetatie de aproximativ 143 de zile, cu stiulete foarte mare, de peste 22 centimetrii, foarte bine acoperit cu boabe, de forma cilindrico-conica.

Porumbul Fundulea 376 este foarte tolerant la seceta si arsita si prezinta o deosebita rezistenta la bolile stiuletului si a frunzei. Fundulea 376 are si o rezistenta deosebita la caderea si frangerea tulpinilor, oferind o productivitate mare la hectar, chiar si in anii secetosi. Fundulea 376 are o excelenta vigoare la rasarire si prezinta o foarte buna adaptabilitate.

Ca productii oferite, hibridul de porumb Fundulea 376 are un potential ridicat de 14.600 - 14.800 kg/hectar. Spre exemplu, in anul 2012 s-au obtinut productii de peste 7.000 kg/hectar, iar in 2013, productia medie la acest hibrid, a fost de 11.100 kg/hectar.

Porumbul Fundulea 376 se cultiva cu succes in toate zonele de campie din Romania.

Densitatea de semanat, recomandata de producatorul semintei este:50.000 - 55.000 boabe/hectar in conditii de neirigare ;65.000 - 70.000 boabe/hectar la irigat.In practica, se folosesc aprox 50.000 boabe/hectar.

Porumbul, mai mult ca alte plante de cultura are la ora actuala probleme deosebite de imburuienare, din cauza terenurilor necultivate, ca surse de imburuienare si in special a practicarii monoculturii.

Porumbul este foarte sensibil la imburuienare, in primele doua luni dupa rasarire, intrucat cresterea este lenta in primele 4-6 saptamani, precum si numarul redus de plante pe metru patrat (5-7 plante) creeaza in cultura inca de la inceput o apriga concurenta in favoarea buruienilor. In functie de gradul de imburuienare pierderile de recolta pot ajunge intre 50 si 90 la suta.

In aceste conditii se impune eliminarea concurentei buruienilor cu ajutorul erbicidelor. Obligatoriu, procurarea erbicidelor trebuie sa se faca numai de la firme sau societati comerciale autorizate.

Erbicidarea la porumb se poate face inainte de semanat, sau in perioada cuprinsa intre semanat si rasarit (preemergent) sau pe vegetatie dupa rasarirea plantelor (postmergent). Cu prescurtari folosite in clasificarea buruienilor va prezentam principalele specii de buruieni de la noi ce intra in clasa respectiva: MA - buruieni mono-cotiledonate anuale, cele cu frunza ingusta (mohor, iarba barboasa, odos);  DA - dicotiedonate anuale, buruieni cu frunza lata (loboda, rapita, busuioc porcesc, cornutei, zarna. stir); DP - dicotiledonate perene (palamida sau scai, volbura, susai).

Este indicat in functie de buruienile existente in fiecare parcela, alegerea unui erbicid cu spectru cat mai larg de combatere sau folosirea unei combinatii de mai multe erbicide. In primavara cand se observa o imburuienare puternica cu dicotiledonate anuale si perene (in special volbura ) si cu monocotiledo-nate anuale si perene (in spacial pir) nu se va lucra solul pana nu se face o erbicidare cu Glyphostock in doza de 3,5 litri la hectar.

Acest erbicid fiind cu actiune totala si sistematica combate toate buruienile rasarite. Dupa 12-14 zile de la tratament se poate pregati patul germinativ, iar pentru buruienile anuale ce apar ulterior din seminta vom folosi alt erbicid.

Cand avem o infestare cu buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale putem folosi preemergent erbicidele: Dual Gold 960 ec 1 - 1,5 litri la hectar, Stomp 330 EC - 5 litri la hectar Merlin Duo -  2,25 - 2,5 l/ha. Ele se pot administra imediat dupa semanat pana la rasarirea porumbului.Dupa rasarire in faza de 4-6 frunze a plantelor de porumb se poate erbicida cu :Amino-1l/ha , Turbo Flo  0,4–0,6 l/ha , Equip OD-1,0-1,5 l/ha  , Mustang -0,4 -0,6 l/ha , Zeagran-2 l/ha , Dicopur Top 1.0 L/ha. ..

Dozele sunt in functie de gradul de imburuienare si in functie de continutul in humus  al solului, mai mici la o imburuienare mai slaba si un continut mai mic de 2 la suta humus.

Specificatii tehnice

Producator

Tip produs

Suprafata acoperita

2001-5000 mp, 5001-10000 mp

Cantitate/Ambalaj

Sac

Tip bob

Dentat

Tratament samanta

Fungicid

Maturitate

143 zile

Rating 4.33 din 5

Doresti sa-ti exprimi parerea despre acest produs? Poti adauga un review
Adauga un review

Sunt 3 review-uri la acest produs

PEstre.ro

Postat pe 04-04-2016 / 16:02

Astazi primiti oferta

0 0

* numele dumneavoastra si comentariul vor fi afisate in pagina produsului.
Comenteaza

Pescaru dragos

Postat pe 04-04-2016 / 12:59

Samanta de porumb

Buna ziua ma inteesa si pe mine oferta la porumb olt si fundule daca se poate,multumesc.

0 0

* numele dumneavoastra si comentariul vor fi afisate in pagina produsului.
Comenteaza

PFA BACILA N Rodica Maria

Postat pe 30-03-2016 / 10:46

Oferta de pret

Buna ziua va rog daca puteti sa mi trimiteti o oferta de samanta porumb cam pentru 5ha Fundulea va multumesc

0 0

* numele dumneavoastra si comentariul vor fi afisate in pagina produsului.
Comenteaza
Vezi mai mult

Produse asemanatoare

Cele mai vandute