Profita de transport gratuit in toata Romania la comenzile mai mari de 499 lei, mai multe detalii

Categorii produse
Seminte flori Gazania

Compatibil cu acest produs:

Seminte flori Gazania

  • Ne pare rau dar acest produs nu mai face parte din oferta noastra.
    Va multumim.

Informatii generale Seminte flori Gazania

Informatii generale:

Gazania este o planta de toamna inrudita cu floarea soarelui, apreciata indeosebi pentru forma si coloritul spectaculos al petalelor. Oricunde s-ar gasi, aceasta inveseleste si bine dispune persoanele din preajma.

Gazania nu este o specie autohtonia, dar cu toate ca provine din Africa de Sud, planta s-a adaptat foarte bine la conditiile climatice din tara noastra. Astfel, o putem intalni chiar si  cand toamna si-a intrat deplin in drepturi, fie in decorul teraselor, ferestrelor sau balcoanelor, ori in casele pasionatilor de horticultura.

Mod de utilizare:

Gazaniile sunt cultivate frecvent pentru toleranta la seceta care le face sa para mai nepretentioase comparativ cu alte flori de sezon. Se recomanda cultivarea acestora in locuri batute indelung de soare. Gazaniile arata cel mai bine grupate, fiindca impreuna evidentiaza frunzele si inelul de petale, avand culori care se incadreaza intre galben si portocaliu intens.

Gazania trebuie cultivata in martie sau inceputul lui aprilie, intr-un compost putin fertil. Separat se planteaza in vase de 13 cm in diametru sau cate 2-3 impreuna in vase de 45 cm, asigurandu-se o drenare corespunzatoare a pamantului, o undare abundenta la inceput si lumina naturala.La sfarsitul toamnei se taie toate tulpinile si se lasa la o temperatura sub 7 grade C. 

Gazania cuprinde 16 specii de plante care se inmultesc prin seminte sau butasi. Cea mai comuna specie este Gazania splendens, o planta cu talia de 15- 20cm, frunze lanceloare si flori mari galbene portocalii, asemanatoare cu margaretele.

Planta infloreste din din iunie pana in octombrie.Prasile se fac cel putin o data pe luna pentru distrugerea crustei si buruienilor iar fertilizarea in functie de sol. O particularitate a gazaniei este ca florile se deschid numai la soare.

Inaltimee:15-20 cm

Utilizare :borduri,stancarii,jardiniere

Pentru informatii suplimentare sunati la 0374.464.464 aboneaza-te la newsletter sau intreaba-l pe Pestre.

Specificatii produs

Tip produs: Seminte flori
Cantitate/Ambalaj: 0.17 gr
Perioada insamantare: Primavara
Metoda insamantare: Prin rasad
Tip sol: Bine afanat
Expunere soare: Locuri insorite
Perioada de inflorire: Iunie
Ciclu de viata: Anual
Culoare: Alb, Rosu, Roz, Galben, Grena
Posteaza un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !