Profita de transport gratuit in toata Romania la comenzile mai mari de 499 lei, mai multe detalii

Categorii produse
Seminte Flori Amestec de Flori de Piatra

Compatibil cu acest produs:

Seminte Flori Amestec de Flori de Piatra

  • COD #396
  • Producator: MEF
  • Ne pare rau dar acest produs nu mai face parte din oferta noastra.
    Va multumim.

Informatii generale Seminte Flori Amestec de Flori de Piatra

Descriere

Amestec de flori de piatra  este o alegere inspirata pentru locurile insorite din gradina si daca pamantul nu este foarte fertil este si mai bine. Aceasta planta se dezvolta si infloreste mult mai frumos pe terenuri saracacioase, nisipoase, pietroase. 

Pe terenuri fertile tufa se va dezvolta mult, in detrimentul infloririi. Floarea de piatra tolereaza seceta insa infloreste mai bine daca este udata moderat, mai ales in perioadele secetoase.

 Florile sunt divers colorate (alb, galben, roz, rosu, purpuriu, ciclam), pot fi simple sau involte, au 3 – 4 cm diametru si chiar mai mari la unele soiuri, au 5 petale (florile simple), foarte multe stamine de culoare galbena si, in mod ciudat pentru o planta suculenta care iubeste soarele, la unele soiuri florile se inchid la soare puternic, momentul de maxima inflorire fiind situat undeva pe la ora 10 AM. 

 In gradina udarea se face la 2 – 3 zile. Daca o cultivati in ghivece sau jardiniere, in zilele cu temperaturi ridicate puteti sa o udati  chiar zilnic, de regula seara sau dimineata devreme. Atentie insa, udarea excesiva provoaca putrezirea radacinii si moartea plantei. 

De aceea este bine sa lasati solul sa se usuce intre doua udari. O data pe luna puteti fertiliza planta, insa acest lucru nu este obligatoriu. Pentru a stimula reinflorirea, indepartati florile trecute.

Flori de piatra se inmulteste prin seminte semanate in interior, pentru rasaduri, in luna martie. Plantutele se repica si in luna mai se planteaza in gradina. Semanatul direct in gradina se face la sfarsitul lunii aprilie. Semintele se acopera cu un strat fin de pamant sau nisip si se uda constant pana la rasarire. 

Portolacul se si autoinsamnateaza, din semintele cazute toamna in gradina putand sa apara in primavara noi plantute.

Puteti semana portolacul pentru a obtine covoare florale, pe marginile trotuarelor sau intre dale de beton, la amenajarea stancariilor sau pe zone pietrose, langa borduri sau ziduri de piatra dar si in jardiniere sau ghivece suspendate. Oricum ar fi, va veti bucura de florile portolacului incepand din iunie si pana prin octombrie.

Pentru informatii suplimentare sunati la 0374.464.464 aboneaza-te la newsletter sau intreaba-l pe Pestre.

Specificatii produs

Tip produs: Seminte flori
Perioada insamantare: Martie
Metoda insamantare: Prin rasad, Direct
Tip sol: Saracacios, Nisipos, Pietros
Expunere soare: Locuri insorite
Perioada de inflorire: Vara
Ciclu de viata: Anual
Culoare: Alb, Rosu, Roz, Galben, Grena
Posteaza un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !