Se incarca...

Transport gratuit

Peste 299 lei, sub 5 kg

Iti dam 3% inapoi

Daca iti intarzie comanda

Retur gratuit

Garantat in 14 zile

Consultanta gratuita

Pentru toata gama de produse

Filtreaza produsele
(0)

148,90 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

135,30 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

140,16 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(1)

401,71 lei

452,98 lei (-51,27 lei)

Adauga in cos
Stoc depozit
(1)

697,43 lei

786,45 lei (-89,02 lei)

Adauga in cos
Stoc depozit
Pagina 1 din 2

Bideuri

Bideul este un obiect sanitar care are beneficii in ceea ce priveste sanatatea si igiena. Acesta este un obiect sanitar fix, conectat la o sursa de apa, utilizat pentru igiena personala. Bideul este popular mai ales in Japonia, unde igiena personala este un ritual. 

Avantajele utilizarii unui bideu:

Sanatate

Folosirea bideului este mai sanatoasa si mai eficienta decat folosirea hartiei. De altfel, pentru cei cu probleme de sanatate, cum sunt sindromul colonului iritabil, hemoroizii bideul este de mare ajutor in mentinerea unei igiene corespunzatoare.

Confort

Folosirea bideului este facila si pentru persoanele insarcinate sau cu mobilitate redusa. 

Protejarea mediului

Utilizarea bideului contribuie la protejarea mediul inconjurator, prin reducerea sau eliminarea folosirii hartiei igienice. Prin folosirea bideului vei elimina una din sursele de poluare a mediului.

Inainte de a achizitiona un bideu, trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte, precum stiul bideului, forma si dimensiunea acestuia, dar si caracteristici care fac diferenta intre un bideu clasic si un model modern.

Stiluri de bideu

Bideurile pot avea un design modern sau traditional. Astfel, poti alege un bideu care se monteaza pe podea si cu spatele lipit de perete, un bideu suspendat sau un bideu care se monteaza doar pe podea.

 • bideul cu montaj pe podea, lipit de perete – prin apropierea bideului de perete, toate tevile vor fi ascunse, iar baia va avea un aspect curat
 • bideul suspendat – acesta este fixat in perete, lasand pardoseala libera. Acest tip de bideu este folosit in baile mici deoarece ocupa mai putin loc si ofera in acelasi timp un aspect modern.
 • bideul montat pe podea, independent – acest model este asemanator cu cada tip insula, astfel ca presupune un montaj mai elaborat, care sa mascheze tevile.

Bideu – forme si dimensiuni

Pe piata, exista bideuri ovale cu o forma mai alungita sau bideuri cu forma rotunjita. Alege forma bideului in functie de celelalte obiecte sanitare din baie, de forma vasului de toaleta. 

 • Bideurile ovale sunt cu aproximativ 5 cm mai lungi si mai confortabile, cu mai mult spatiu pentru sezut. Lungimea totala este de obicei de 47 cm.
 • Bideurile rotunde si nu foarte lungi sunt recomandate daca ai copii, fiind mai usor si conformatbil de folosit.
Evolutia tehnologiei a determinat aparitia bideurilor electrice. Acestea au foarte multe avantaje si beneficii, numeroase functii care pot fi controlate dintr-o telecomanda precum:

 • controlul temperaturii apei 
 • controlul presiunii sau unghiul din care vine jetul de apa,
 • optiunea de pulsare a jetului de apa
 • bideu cu uscator 
 • incalzirea zonei pentru sezut 
 • functia de dezodorizare 

Bideu sau vas de toaleta cu functie de bideu?

Pe piata exista si varianta de vas de toaleta cu functie de bideu. Daca spatiul din baie este redus aceasta varianta este ideala! Iata care sunt avantajele unui wc cu bideu incorporat.

Avantajele unui vas de toaleta cu bideu:

 • mai economic 
 • ocupa mai putin spatiu; 
 • ideal pentru baile foarte mici,
Pentru a beneficia de cele mai bune preturi, oferte si reduceri iti recomandam sa te inregistrezi gratuit la newsletter-ul Pestre.ro magazin online.

Aboneaza-te acum !

Ar fi bine sa te abonezi pentru ca este gratuit, esti primul care afla promotiile si reducerile, ai preturi speciale doar pentru abonati, beneficiezi de cele mai bune preturi, beneficiezi de oferte speciale numai pentru tine.