Profita de transport gratuit in toata Romania la comenzile mai mari de 499 lei, mai multe detalii

Categorii produse
Pomi Fructiferi, Piersic Dixired -25%

Compatibil cu acest produs:

Pomi Fructiferi, Piersic Dixired

  • COD #456
  • Producator: Plant
    13.25
  • 17,66 lei
  • 13,25 lei
  • -25%
  • TVA inclus
  • Produsul este Stoc magazin / Greutate 1,00 Kg

Informatii generale Pomi Fructiferi, Piersic Dixired

Daca nu se prind ii schimbam gratuitInformatii gemerale Pomi Fructiferi, Piersic Dixired :

Piersicul Dixired este viguros si pe petiolul frunzelor prezinta niste glande reuniforme.

Piersicul formeaza un sistem radicular bogat ramificat, cu radacinile de schelet groase, orientate majoritatea relativ paralel cu suprafaţa solului si cateva din ele patruzand pe vertical, la adancimi mari. Extinderea laterala a radacinilor depaseşte de 1.7 - 2 ori proiectia coroanei, iar pe verticala majoritatea sunt raspandite intre 20 şi 80 cm. Indiferent de densitatea de plantare, radacinile piersicilor vecini nu se intrepatrund.

Mod de utilizare Pomi Fructiferi, Piersic Dixired:

Puietii altoiti de piersic se planteaza primavara si toamna, perioada optima fiind martie- aprilie. Pomii fructiferii Dixired necesita taieri inca de la al doilea an de la plantare, deoarece pomii diferentiaza muguri de rod in exces inca din primul an. In plantatiile de piersici altoiti cele mai bune rezultate le da ogorul lucrat, care poate fi intretinut si pe cale chimica.

Amplasarea piersicilor se face numai pe expoziţii sudice sau sud vestice, se va corela distanţa de plantare cu vigoarea pomilor, iar tăierea va fi făcută obligatoriu în fiecare an. Lipsa luminii va duce la fructe mici, de calitate inferioară.

Piersicul reuşeşte pe solurile mijlocii, lutoase, luto-nisipoase sau chiar pe nisipurile consolidate, soluri care trebui să fie adânci, fertile şi permeabile. Toletează un pH cuprins între 5.7 şi 7.5.

Partea aeriana a piersicului creste rapid in primii ani de viata si emit 1-3 serii de anticipati care indesesc mai mult coroana, si ajungand la maturitate, la inaltimea de 4-6 m. Intrarea pe rod a piersicului este precoce, pomul diferentiaza muguri floriferi inca din pepiniera si fructifica destul de bine din anul 2-3 de la plantare.

Piersicul Dixired fructifica pe ramuri mixte cu lungime de 40-60 cm, ramuri care sunt purtatoare de multi muguri de rod asezati in grupuri, de obicei cate trei, din care unul vegetativ, ceea ce implică rarirea fructelor dupa caderea fiziologică din iunie 

Inflorirea piersicului este spectaculoasa deoarece prezinta flori de tip rozaceu .In functie de temperatura inflorirea la piersic durează 10- 14 zile, la temperaturi mai mici poate dura chiar mai mult. Epoca de coacere are loc in a treia decada a lunii iunie, pana in prima de cada din luna iulie. Pomul este relativ viguros si productiv, asigurand 25-30 kg de fructe /pom.

Fructele sunt destinate atat consumului in stare proaspata cat si prelucrarii industriale sub forma de sucuri, siropuri, compoturi, gemuri, dulceturi.

Doar la Pestre se vand pomi fructiferi certificati la un pret foarte avantajos si transport garantat, de aceea acesti pomi fructiferi online au mare cautare si aduc anumite beneficii. Astfel ai numai avantaje: vanzare pomi fructiferi pret special, transport garantat iar pe langa acestea poti avea sanatate chiar din gradina ta. Acesti pomi fructiferi de vanzare sunt pomi fructiferi bine inradacinati, pomifructiferi ce vor da roade bogate in fiecare an daca vor fi ingrijiti corespunzator.

Caracteristici:

Piersica Dixired este de marime mijlocie (100-130gr), prezentand o brazda ventrala mai adanca, pe forma sa sferica. Pielita fructului de piersica Springold este de culoare galben-orange, avand suprafata acoperita 80% cu un rosu sangeriu marmorat. 

Fruct mijlociu (100-130 g) de forma sferica spre ovala, usor turtit lateral, cu pielita galbena, acoperita cu rosu marmorat pe partea insorita.

Pulpa fructului este de culoare galbena,consistenta si cu slabe infiltratii de rosu, cu gust placut, slab acidulat si aroma fina . Samburele de piersica este aderent la pulpa, se lignifica slab si se despica.

Maturitatea de recoltare a fructelor de piersic Dixired este pe la sfarsitul lunii iunie. 

Pentru informatii suplimentare sunati la 0374.464.464 aboneaza-te la newsletter sau intreaba-l pe Pestre.

Specificatii produs

Tip produs: Piersic
Culoare fruct: galben-orange
Forma fruct: Sferica
Greutate medie fruct: 130 g
Perioada recoltare: Iunie
Tip sol: Soluri fertile, Nisipos, Luto-nisipoas
Expunere soare: Locuri insorite
Perioada de sadire: Primavara, Toamna
Posteaza un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !

Pomi Fructiferi, Prun Anna Spath

26,49 lei17,22 lei

-35%
Pomi Fructiferi, Piersic Cardinal

17,66 lei13,25 lei

-25%
Pomi Fructiferi, Mar Summerred

23,16 lei17,37 lei

-25%
Pomi fructiferi, Mar Golden Delicios

19,89 lei14,92 lei

-25%