Profita de transport gratuit in toata Romania la comenzile mai mari de 499 lei, mai multe detalii

Categorii produse
Pomi Fructiferi, Par Untoasa Hardy

Compatibil cu acest produs:

Pomi Fructiferi, Par Untoasa Hardy

  • COD #970
  • Producator: Plant
    20.71
  • 20,71 lei
  • TVA inclus
  • Produsul este Stoc epuizat / Greutate 1,00 Kg

Informatii generale Pomi Fructiferi, Par Untoasa Hardy

Daca nu se prind ii schimbam gratuitInformatii generale Pomi Fructiferi, Par Untoasa Hardy:

Parul Untoasa Hardy este un  soi originar din Franta, introdus la noi in tara, in cultura dupa anul 1904. Pomul are vigoare mare, intra tarziu pe rod, dar produce mult si constant.

Parul Untoasa Hardy este un pom fructifer de toamna cu o coroana conica, rara, cu o vigoare mare si o productie abundenta si constanta. Soiul de par are o foarte mare afinitate cu gutuiul fiind o calitate valoroasa fata de alte specii. 

Mod de utilizare Pomi Fructiferi, Par Untoasa Hardy:

Perii Untoasa Hardy fructifica pe tepuse si au capacitatea redusa de ramificare, crengiile prezinta initial un unghi ascutit de crestere fata de vertical apoi sunt dispuse orizontal. Pomul de par Untoasa Hardy are o inaltime la maturitate de 2-3m si prefera zonele insorite.     

Perioada de plantare a puietilor altoiti din soiul de par Untoasa Hardy este de martie-aprilie, iar distanta este de 4-5m intre pomi pe rand. Puietii intra tarziu pe rod, ei producand fructe doar in anul 3-4 de la plantare.

Groapa de plantare sa fie potrivita pentru radacini, aprox. 60x60 cm.Radacinile trebuie scurtate iar partile deteriorate, rupte se indeparteaza. Este foarte important ca punctul de altoi sa ramana la suprafata pamantului, puieĊ£ii de par Untoasa Hardy,  proaspat plantati trebuie udati foarte bine, iar pamantul de la baza tulpinii trebuie putin batatorit.Parul prefera un sol fertil, este rezistent la seceta, distanta minima de plantare: 2,5-3 m.

Parul  este o pretioasa specie fructifera, intrucat fructele lui intrunesc calitati gustative si nutritive mult apreciate de consumatori. La pere, partea principala a fructului o constituie pulpa, care reprezinta 97%, in timp ce pielita ajunge la 2,5% iar semintele numai 0,5% din fruct. 

Aportul caloric pe care-l aduce consumarea perelor, prezinta o importanta foarte mare, deoarece 100 g fructe contin 10-20 g hidrati de carbon, care dau organismului intre 40-80 de calorii. Un  aspect important la pere, il constituie bogatia lor in elemente bazice, analizele efectuate demonstrand ca la 100 g fruct proaspat continutul in elemente minerale masurat in echivalenti miligram este de 4,42 de potasiu, 0,43 de sodiu, 0,45 de calciu, 0,73 de magneziu si 0,07 de fier.

Perele contin de asemenea, o anumita cantitate de celuloza care constituie un factor stimulent pentru regularizarea activitatii peristaltice intestinale. Aceste considerente fac din pere alimente dietetice, cu valoare deosebita in conditiile actuale.

Pom polenizator - Pom Par Williams, Pom Par Favorita lui Clap, Pom Par Williams Rosu

Doar la Pestre se vand pomi fructiferi certificati la un pret foarte avantajos si transport garantat, de aceea acesti pomi fructiferi online au mare cautare si aduc anumite beneficii. Astfel ai numai avantaje: vanzare pomi fructiferi pret special, transport garantat iar pe langa acestea poti avea sanatate chiar din gradina ta. Acesti pomi fructiferi de vanzare sunt pomi fructiferi bine inradacinati, pomifructiferi ce vor da roade bogate in fiecare an daca vor fi ingrijiti corespunzator.

Caracteristici:

Para de Untoasa Hardy este de marime mijlocie sau supramijlocie spre mare (150-200 gr), avand forma invers ovoida, putin inalta, larga, cu suprafata neteda, usor asimetrica. Pielita fructului de par Untoasa Hardy este putin rezistenta, de culoare verde-cenusie, acoperita pe cea mai mare parte din suprafata cu rugina neuniforma sub forma de pete. Codita perelor este scurta, groasa, prinsa oblic de fruct.

Pulpa este alba, fondanta, foarte suculenta, dulce vinurie, cu aroma de muscat, avand sclereide putine si fine. Fructele de par Untoasa Hardy se coc in ultima decada a lunii septembiei si se pot pastra pana in noiembrie pentru a fi consumate in stare proaspata.

Pentru informatii suplimentare sunati la 0374.464.464 aboneaza-te la newsletter sau intreaba-l pe Pestre.

Specificatii produs

Tip produs: Par
Cantitate/Ambalaj: 1 buc
Culoare fruct: Verde cenusiu
Forma fruct: Invers ovoida
Greutate medie fruct: 200 g
Perioada recoltare: Septembrie
Tip sol: Sol fertil
Expunere soare: Locuri insorite
Perioada de sadire: Primavara, Toamna
Necesita polenizator: Da
Posteaza un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !