Profita de transport gratuit in toata Romania la comenzile mai mari de 499 lei, mai multe detalii

Categorii produse
  • Pomi Fructiferi, Gutui Bereczki
  • Pomi Fructiferi, Gutui Bereczki
  • Pomi Fructiferi, Gutui Bereczki
Pomi Fructiferi, Gutui Bereczki

Compatibil cu acest produs:

Pomi Fructiferi, Gutui Bereczki

  • COD #443
  • Producator: Plant
    23.82
  • 23,82 lei
  • TVA inclus
  • Produsul este Stoc epuizat / Greutate 1,00 Kg

Informatii generale Pomi Fructiferi, Gutui Bereczki

Daca nu se prind ii schimbam gratuitInformatii generale Pomi Fructiferi, Gutui Bereczki:

Gutuiul Bereczki este o specie de vigoare medie, ferita de gerurile tarzii, deoarece infloreste tarziu; fructele sunt mari, piriforme, pielita este de culoare galben-limonie, cu puf mai mult sau mai putin abundent, pulpa este consistenta, dulce, aromata, acrisoara, uneori cu sclereide, se preteaza la pastrare sau industrializare.

Mod de utilizare Pomi Fructiferi, Gutui Bereczki:

Gutuile se consuma atat in stare proaspata cat mai ales prelucrate si industrializate sub forma de gemuri, compoturi, peltea, marmelada. Fructele au un grad ridicat de gelificare, isi mentin aroma, aciditatea si fermitatea si dupa fierbere. Compozitia biochimica a gutuilor este destul de complexa: zaharuri 6,6% - 13,3%, acizi 0,6 - 1,7%, substante tanoide 0,19 - 0,50%, substante proteice 0,33 - 0,95%, pectine 0,69 - 1,13%, lipide 0,50%, saruri de potasiu 20 mg%, calciu 10mg%, magneziu 8 mg%, fier 0,60 mg%, vitamina C 10-40 mg/ 100g.

Gutuile Bereczki se pastreaza bine o perioada lunga de timp, permitand prelungirea perioadei de prelucrare. In scop terapeutic, de la gutui se folosesc semintele, fructele si florile. In mod natural, gutuiul creste sub forma de tufa cu mai multe tulpini, ce pornesc din baza coletului ajungand la 3-4,5 m inaltime. Radacina gutuiului mai ales atunci cand portaltoiul este vegetativ (marcota de gutui), este dispusa superficial si de aceea, pomii trebuiesc palisati pentru a nu fi rasturnati de vant. Palisarea se va face cu un arac sau tutore cu diametrul de pana la 10cm. Coroana gutuiului este deasa si in general neregulata, formata din ramuri de schelet groase. In perioada de tinerete gutuiul creste viguros, dar dupa intrarea pe rod viteza de crestere se reduce foarte mult.

Gutuiul Bereczki face primele fructe din anul al II-lea de la plantare si rodeste economic incepand cu anul al IV-lea. Un gutui poate trai pana la 45-50 ani dar, pentru asta are nevoie de o formare cat mai corecta a coroanei.

Traditional, gutuiul se conduce sub forma de vas ameliorat sau tufa cu 3-4 tulpini crescute din zona coletului, insa mai poate fi condus dupa piramida mixta si palmeta liber aplatizata. Taieri de formare a coroanei tip Piramida mixta. In anul intai, primavara devreme pomul sub forma de varga se scurteaza la 80 cm de la nivelul solului.

Dupa dezmugurire, se suprima toti mugurii din zona trunchiului pana la 50-55 cm inaltime. In cursul verii, cand lastarii ating lungimea de 20-25 cm se aleg 3-4 pentru formarea etajului de ramuri si unul pentru prelungirea axului. Lastarii alesi trebuie sa fie uniform repartizati in jurul axului cu un unghi cuprins intre 90-120°, la un interval mai mare de 8-10 cm intre ei. Se va elimina concurentul lastarului de prelungire al axului, cat si ceilalti lastari situati intre cei pe care noi i-am ales.

Doar la Pestre se vand pomi fructiferi certificati la un pret foarte avantajos si transport garantat, de aceea acesti pomi fructiferi online au mare cautare si aduc anumite beneficii. Astfel ai numai avantaje: vanzare pomi fructiferi pret special, transport garantat iar pe langa acestea poti avea sanatate chiar din gradina ta. Acesti pomi fructiferi de vanzare sunt pomi fructiferi bine inradacinati, pomifructiferi ce vor da roade bogate in fiecare an daca vor fi ingrijiti corespunzator. 

Caracteristici:

Soiurile de gutui sunt autofertile si nu necesita polenizatori

Perioada de recoltare Octombrie-Noiembrie

Pentru informatii suplimentare sunati la 0374.464.464 aboneaza-te la newsletter sau intreaba-l pe Pestre.

Specificatii produs

Tip produs: Gutui
Culoare fruct: Galbena
Perioada recoltare: Octombrie, Noiembrie
Tip sol: Orice fel de sol
Perioada de sadire: Primavara, Toamna
Necesita polenizator: Nu
Posteaza un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !