Profita de transport gratuit in toata Romania la comenzile mai mari de 499 lei, mai multe detalii

Categorii produse
  • Pom fructifer Par Columnar
Pom fructifer Par Columnar -35%

Compatibil cu acest produs:

Pom fructifer Par Columnar

  • COD #10263
  • Producator: Plant
  • Ne pare rau dar acest produs nu mai face parte din oferta noastra.
    Va multumim.

Informatii generale Pom fructifer Par Columnar

Daca nu se prind ii schimbam gratuitParul pitic (Pyrus Communis 'Williams') este un păr compact. În ciuda mărimii reduse a acestui păr, fructele cu pulpa tare şi suculentă au mărime normală. Soiurile de peri pitici sunt diverse. Perele se coc în septembrie-octombie. Părul pitic creşte bine într-un ghiveci de flori sau într-o jardinieră.

Alegerea pomilor fructiferi columnari pentru ghiveci

Alegeţi o plantă rezistentă la boală şi intemperii. Copăceii se aleg în primăvară, când sunt încă puieţi în stare latentă sau se pot cumpăra dintr-un magazin specializat, deja dezvoltaţi. Este important ca planta să fie viguroasă şi să nu prezinte urme de uscăciune sau lovituri. Verificaţi rădăcina şi trunchiul pentru a vă asigura că sunt sănătoase. Alegeţi un pom fructifer cu o formă echilibrată şi ramuri solide.

Ghiveciul, ales pe măsura plantei, poate fi din plastic, ceramică, lemn, teracotă etc. Recipientul pentru pomul fructifer nu trebuie să aibă un diametru mai mic de 50 cm. Luaţi în consideraţie şi o bază cu roţi pentru a putea muta cu uşurinţă planta. Este posibil să fie nevoie să mutaţi pomul de mai multe ori pe an, pentru a-i asigura condiţiile climaterice necesare.

Îngrijirea pomilor fructiferi columnari

O astfel de plantă este foarte potrivită atât în spaţiile închise (living), cât şi în spaţiile semideschise (balcon) sau în aer liber (terasă sau grădină). Aşezaţi planta într-un loc unde beneficiază de lumină naturală, la adăpost, ferită de curenţii puternici.

Pomii columnari din ghiveci se dezvoltă mai încet şi se ramifică mai puţin decât cei din grădină. De trei ori pe an, este recomandat ca noile ramuri să se taie la unul sau doi ochi. În general, pomii fructiferi sunt tăiaţi primăvara, pentru a le reda forma columnară. Tot primăvara este recomandat ca solul să fie afânat şi să se adauge puţin compost pentru hrănire.

Atunci când este necesar ca pomul să fie transplantat, trebuie scurtate rădăcinile cele mai puternice. Un pom fructifer columnar trebuie scos din ghiveci o dată la 2-3 ani pentru curăţarea rădăcinilor. În acest caz, solul se înlocuieşte cu unul proaspăt.

În cazul puieţilor, primele fructe se rup când încep să apară, pentru ca rădăcinile să ajungă la maturitate. În caz contrar, există riscul ca planta să nu se dezvolte armonios.

Când se aşează în ghiveci, pomul trebuie pus central, asigurându-i sprijinul cu un băţ special pentru plante sau o tijă de lemn. Fixaţi-l cu o sfoară rezistentă, fără ca nodul să fie strâns, în aşa fel încât planta să crească nestingherită.

Odată ce se usucă pământul din ghiveci, acesta trebuie udat din nou. Ramurile rupte sau atacate de dăunători trebuie eliminate.

Iată câteva sfaturi care iti pot fi de ajutor!

Atunci când te-ai hotărât să cumperi niște pomi columnari pentru livada ta, este bine să întrebi dacă soiurile pe care dorești să le achiziționezi sunt autopolenizatoare. Nu le tăia vârful la plantare, ci numai atunci când pomii ating înălțimea dorită – în general, aceasta este de 2,5-3 metri. Scurtează ramurile laterale progresiv, de sus în jos, până la obținerea unei coroane dese, de formă aproximativ cilindrică. Vestea bună în cazul în care îți dorești astfel de pomi în grădina ta este că găsești tot ceea ce îți poți dori pentru o livadă: meri, peri, pruni, cireși, caiși, piersici de mai multe soiuri, chiar și arbuști fructiferi – ca muri, coacăzi sau agriși.

Columnarii plantați în linie se tund, se culeg și se udă foarte ușor (de exemplu, cu un sistem de irigare prin picurare).

Distanțele de plantare la columnari sunt mici, dar variază. Dacă nu ai informații certe de la furnizor, plantează-i mai bine mai lejer decât prea înghesuit.

Pomii fructiferi columnari, a căror coroană se dezvoltă pe vertical, reprezintă alegerea perfectă pentru grădinile mici, balcoane sau terase unde vă doriţi să aveţi un măr, prun sau cireş care să şi rodească

Există diverse varietăţi de pomi fructiferi columnari destinaţi spaţiilor nu foarte generoase, fiind preferaţi pentru că nu se dezvoltă în înălţime la fel de mult ca pomii fructiferi obişnuiţi, iar crengile nu cresc, de asemenea, foarte mult.

Pomii columnari pot fi cultivaţi în vase relativ mici şi pot constitui şi elemente decorative în grădinile mici. Fructele sunt crocante, zemoase, de culoare galben-verzui. Se recoltează la începutul lunii septembrie, perioada de plantare fiind la început de martie - mijloc de aprilie.

Pe timp de iarnă se poate păstra şi în pivniţă sau în seră. Fructele se coc spre mijlocul lunii septembrie. Pomi fructiferi columnari: păr columnar Smaragd Fructele acestui tip de păr sunt mari, zemoase şi de culoare verde-gălbui. Perioada de rodire a acestui soi este începutul lui octombrie şi ar trebui plantat la început de februarie - sfârşit de noiembrie.

Pentru informatii suplimentare sunati la 0374.464.464 aboneaza-te la newsletter sau intreaba-l pe Pestre.

Specificatii produs

Tip produs: Par
Culoare fruct: Crem-verzui
Forma fruct: Alungita
Perioada recoltare: Pe masura maturarii fructelor
Tip sol: Bogat in substante nutritive
Expunere soare: Locuri insorite
Perioada de sadire: Primavara
Necesita polenizator: Nu
Posteaza un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !

Pomi Fructiferi, Mar Jonagold

21,58 lei14,03 lei

-35%
Pomi Fructiferi, Prun Stanley

27,47 lei17,86 lei

-35%
Pomi Fructiferi, Cais Bergeron

24,23 lei15,75 lei

-35%
Pomi Fructiferi, Piersic Springold

23,16 lei15,05 lei

-35%