Profita de transport gratuit in toata Romania la comenzile mai mari de 499 lei, mai multe detalii

Categorii produse
Pom fructifer, Mosmon Uriase de Olanda, 1,2 - 1,5m -25%

Compatibil cu acest produs:

Pom fructifer, Mosmon Uriase de Olanda, 1,2 - 1,5m

  • COD #20892
  • Producator: Plant
    26.78
  • 35,70 lei
  • 26,78 lei
  • -25%
  • TVA inclus
  • Produsul este Stoc depozit / Greutate 1,50 Kg

Informatii generale Pom fructifer, Mosmon Uriase de Olanda, 1,2 - 1,5m

Mosmonul (denumit adesea si nuspui) este un pom fructifer mic care ajunge pana la 2,5 m inaltime si 1,8 m latime. Este autopolenizator, i poate fi crescut in climatele reci, rezistand pana la – 29 de gradeC. 

Mosmonul este pomul fructifer perfect pentru o gradina mică. Este un pom mic care face flori albe aspectuoase care seamana mai degraba cu trandafiri salbatici si se dezvolta la capatul unui manunchi de frunze deja deschise. Florile apar destul de tarziu, astfel incat nu vor fi aproape niciodata afectate de ingheturile de primavara si aproape fiecare floare leagă fruct, asa ca va da o recoltă bogată.

Fructele se vor pastra foarte bine, asa ca nu e nici o graba sa le consumati.Se poate spune ca fructele sunt printre cele mai neaspectuoase. Atunci cand sunt coapte, acestea vor semana cu niste maciese uriase si maro. Acestea se vor lasa in pom intentionat pana aproape putrezesc, dupa care miezul va putea fi stors sau scos cu o lingurita si consumat.

Cultivarea

Mosmonii  cresc in general ca pomi mici, ajungand la 3 m inaltime dar cu potential de a creste si pana la 6 m. Mosmonii sunt autofertili si se vor poleniza singuri astfel că se poate creste un singur pom.

Plantarea.

Mosmonii cresc cel mai bine intr-un loc cald, insorit si adapostit. Vor tolera putina umbra. Mosmonii se vor planta la fel ca merii, avand nevoie de sprijin in primii ani.Pe masura ce se coc, fructele momonului se vor transforma din verzi in maro, se vor rotunji si vor dezvolta un invelis rosiatic.

Lasati fructele pe pom cat de mult posibil inainte de a le culege – chiar pana la mijlocul sau sfaritul toamnei dacă nu există pericolul de inghet. Atunci cand sunt gata coapte se vor desprinde usor impreuna cu codita. 

Nu le consumati imediat. In schimb inmuiati codita intr-o solutie concentrata cu sare de bucatarie si asezati-le cu codita in sus intr-un loc racoros si intunecos. Dupa cateva saptamani continutul va fi moale si dulce. 

Fructul este ideal pentru prepararea inghetatei sau pentru prajituri, dar si consumat proaspat.

Pentru informatii suplimentare sunati la 0374.464.464 aboneaza-te la newsletter sau intreaba-l pe Pestre.

Specificatii produs

Tip produs: Mosmon
Necesita polenizator: Nu
Posteaza un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !

Pomi fructiferi Mar Columnar, Polca, verde

41,86 lei31,39 lei

-25%
Pomi fructiferi, Prun Renclod Althan

19,62 lei14,71 lei

-25%
Pomi Fructiferi, Cires Van

24,41 lei18,31 lei

-25%
Pomi Fructifer, Visin Erdi Jubileum

23,16 lei17,37 lei

-25%