Se incarca...

Transport gratuit

Peste 299 lei, sub 5 kg

Iti dam 3% inapoi

Daca iti intarzie comanda

Retur gratuit

Garantat in 14 zile

Consultanta gratuita

Pentru toata gama de produse

Filtreaza produsele

Tratamente seminte Online

tratamente samantaTratamentele pentru samanta sunt solutii sintetice ce au in componenta substante active cu scop de a proteja samanta de diverse boli in zonele de depozitare sau inainte de insamantare. 

Tratamentele sunt in majoritatea lor cu efect sistemic si patrund prin invelisul semintei fiind translocate sistemic in toate partile plantei odata cu germinatia.

Pe langa procedeele obisnuite utilizate in agricultura, precum rotatia culturilor, pregatirea solului si aplicarea diferitelor tratamente fitosanitare, utilizarea semintelor tratate joaca un rol important in obtinerea unor culturi agricole profitabile. In general, producatorii de seminte trateaza samanta cu cel putin un tip de fungicide. 

Tratamemtele pentru samanta previn aparitia agentilor patogeni, in cazul monoculturilor, al terenurilor neutilizate pe perioade indelungate sau in cazul unei perioade indelungate secetoase.

Tipuri de tratamente pentru samanta

In general, tratamentele pentru samanta se gasesc sub forma lichida sau sub forma unui praf. Pentru cele din urma, timpul de lucru pentru aplicare este mult mai redus.

Tratamentele pentru samanta care combat insectele daunatoare au actiune de contact si/sau prin ingestie. Aceste tratamente se aplica direct pe samanta si patrund rapid in bob, unde sunt apoi translocate in plantele aflate in curs de rasarire si crestere. Tratamentele pentru samanta au o actiune cu efect rapid asupra sistemului nervos al insectelor, precum si asupra altor agenti patogeni.

Cum se aplica tratamentele pentru samanta?

Pentru aplicarea tratamentului, se alege un loc ferit, unde factorii externi nu pot afecta calitatea lucrarii (vant, precipitatii sau temperaturi ridicate). Persoanele care utilizeaza aceste substante trebuie sa respecte indicatiile producatorului in ceea ce priveste masurile de siguranta, sa utilizeze echipamentul corespunzator, precum si dozajul.

In functie de indicatiile producatorului, samanta poate fi tratata si apoi depozitata sau se trateaza inainte de semanat.

Pentru a avea acces la cele mai bune preturi si oferte precum si la cele mai noi produse iti recomandam sa te abonezi gratuit la newsletterul Pestre.ro

Aboneaza-te acum !

Ar fi bine sa te abonezi pentru ca este gratuit, esti primul care afla promotiile si reducerile, ai preturi speciale doar pentru abonati, beneficiezi de cele mai bune preturi, beneficiezi de oferte speciale numai pentru tine.