Se incarca...

Ingrasaminte, adjuvanti si pesticide

Transport gratuit

Peste 299 lei, sub 5 kg

Iti dam 3% inapoi

Daca iti intarzie comanda

Retur gratuit

Garantat in 14 zile

Consultanta gratuita

Pentru toata gama de produse

Filtreaza produsele

Promotii curente

(0)

10,00 lei

11,77 lei (-1,77 lei)

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

11,19 lei

13,16 lei (-1,97 lei)

Adauga in cos
Stoc depozit
(3)

16,65 lei

18,50 lei (-1,85 lei)

Adauga in cos
Stoc magazin
(1)

5,21 lei

8,68 lei (-3,47 lei)

Stoc magazin

Ingrasaminte, adjuvanti si pesticide

Sub numele de pesticide se grupeaza o serie de substante chimice toxice, intrebuintate in agricultura in vederea protectiei plantelor fata de boli si diversi daunatori, asigurandu-se astfel obtinerea unor recolte mari si stabile. Preparatele care combat daunatorii, au fost utilizate inca din cele mai vechi timpuri si datorita progreselor in chimia de sinteza, s-au putut obtine cele mai numeroase si eficace substante. Nu s-a putut realiza dezideratul de a gasi substante nocive numai pentru daunatori si netoxice pentru om sau animale si insecte folositoare. Toate aceste substante sunt periculoase in diferite grade.

Pentru om, riscul de intoxicatie, acuta sau cronica, poate fi de natura profesionala, accidentala sau voluntara. Contaminarea mediului inconjurator, sol, surse de apa, alimente, aer cu pesticide are mari implicatii ulterioare.

Pesticidele sunt substante cu actiune biologica deosebit de ridicata, utilizate pentru combaterea bolilor, daunatorilor si buruienilor. Acestea prezinta o structura chimica variata. 

Pesticidele reprezinta substante chimice sau combinatii de substante chimice, care se impart in functie de actiunea lor asupra agentilor fitopatogeni in: bactericide, fungicide, erbicide, insecticide, raticide, acaricide.

Aceste substante fitofarmaceutice sunt preparate pe baza de sulf, mercur si compusii acestora, fosfor organic cu toxicitate redusa.
Tinand cont de toxicitatea cronica a pesticidelor, ca rezultat al insumarii in timp a efectelor unor doze mici repetate, prin reglementari specifice au fost stabilite Limitele Maxime Admisibile (LMA) de reziduuri in produsele agroalimentare. 

Limitele Maxime Admise, exprimate in ppm sau mg substanta activa/Kg. produs alimentar, reprezinta concentratiile lipsite de nocivitate si prin aceasta o masura de profilaxie. Pentru incadrarea in aceste limite se impune respectarea cu rigurozitate a dozelor la hectar precum si a timpilor de pauza.

Tipuri de pesticide

Dupa natura daunatorului combatut, pesticidele pot fi:
 • Insecticide - sunt substante toxice menite sa elimine atat insectele cat si ouale si larvele acestora. Impactul insecticidelor asupra mediului este variat, in functie de clasele de care apartin. Iata ce tipuri de insecticide exista: Insecticide organoclorurate, Insecticide organofosfate, Insecticide piretroide, Insecticide neonicotinoide. 
 • Erbicide - sunt amestecuri chimice utilizate de decenii pentru imbunatatirea randamentului culturilor fie prin starpirea buruienilor, fie prin inhibarea dezvoltariilor.
 • Fungicide -  sunt compusi chimici utilizati pentru combaterea bolilor criptogamice la plante. Acestea au la baza compusi de sulf, cupru, mercur, formaldehida si au actiune toxica asupra ciupercilor, dar sunt inofensive pentru plante.
 • Acaricide - sunt substante chimice folosite la combaterea paianjenilor - acarienilor din culturile agricole. Actiunea generala a acaricidelor este aceea de a inlatura adultii, larvele si ouale, sau poate avea actiune specifica prin care sunt distruse anumite stadii. 
 • Nematocide - sunt insecticide sistemice ce se folosesc in tratarea semintelor, precum si in controlul curativ al daunatorilor prin stropiri in perioada de vegetatie a plantelor. Nematocidele se gasesc ca si substanta activa in produse de uz fitosanitar folosite pentru stropirile din iarna in plantatiile pomicole, atunci cand pomii fructiferi se gasesc in repaus vegetativ. 
 • Algicide - sunt substante chimice destinate combaterii algelor, in special in orezarii. Cele mai cunoscute algicide sunt: sulfatul de cupru (10-15kg/ha in orezarii), acetatul de trifenil staniu (0,6-1kg substanta activa/ ha in orezării).
 • Rodenticide - au la baza substante active anticoagulante care actioneaza prin blocarea mecanismelor de coagulare a sangelui din corpul animalului, provocandu-i acestuia o hemoragie generalizata, astfel incat animalul moare in intervalul de 3 - 8 zile de la ingerarea dozei letale. 
In functie de gradul de toxicitate, pesticidele se grupeaza in: 

 • grupa I extrem de toxice, fiind marcate cu etichete rosii; 
 • grupa II puternic toxice, marcate cu etichete verzi; 
 • grupa III moderat toxice, marcate cu etichete de culoare albastra; 
 • grupa IV toxicitate redusa, marcate cu etichete negre.
Masurile de protectie aflate in vigoare prevad ca numai pesticidele din grupa III si IV se pot distribui persoanelor fizice in scopuri agricole.

Dupa structura chimica, pesticidele se clasifica in:

 • pesticide organoclorurate; 
 • pesticide organofosforice;
 • pesticide organocarbamice, respectiv tiocarbamice;
 • pesticide nitrofenolice.
Din aceste motive producerea, ambalarea, depozitarea, transportul si utilizarea pesticidelor sunt reglementate prin lege.
Cu ajutorul acestor produse vei putea sustine un tratament continuu in fertilizarea realizata la legume, pomi si arbusti fructiferi, flori si gazon.

Fertilizantul este esential in tratamentul de dezvoltare si protectie a oricarei culturi pe toata perioada anului.

Tiupuri de ingrasaminte

Ingrasamintele sunt de 4 tipuri:

 • Ingrasaminte foliare - asigura corectia carentelor nutritive ale plantelor. Gradul de absorbtie este de 100%. Ingrasamintele foliare contin microelemente care nu se gasesc de obicei in cantitati suficiente nici in sol si nici in majoritatea ingrasamintele chimice de sol utilizate.
 • Ingrasaminte chimice sau ingrasaminte minerale – asigura cresterea potentialului productiv al pamantului. Acestea constau in adaugarea de substante minerale, care conduc la cresterea calitatii productiei. 

Tipuri de adjuvanti

Adjuvanti contribuie si faciliteaza actiunea diverselor substante de protectie si protejare a plantelor. Acestia stimuleaza lignificarea plantelor, cresterea frunzelor sau numarul de flori, calitatea si cantitatea productiei.

Fiecare categorie are specificatii de aplicare de tratament prezentate in fiecare pagina de produs. Pentru a beneficia de cele mai bune preturi, oferte si reduceri iti recomandam sa te inregistrezi gratuit la newsletter-ul Pestre.ro magazin online.

Aboneaza-te acum !

Ar fi bine sa te abonezi pentru ca este gratuit, esti primul care afla promotiile si reducerile, ai preturi speciale doar pentru abonati, beneficiezi de cele mai bune preturi, beneficiezi de oferte speciale numai pentru tine.