Se incarca...

Butoaie de Vin si Bazine

Transport gratuit

La comenzile de peste 499 lei

Iti dam 3% inapoi

Daca iti intarzie comanda

Retur gratuit

Garantat in 14 zile

Consultanta gratuita

Pentru toata gama de produse

Filtreaza produsele
(0)

7,89 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

156,60 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

255,47 lei

Adauga in cos
In stoc
(0)

373,73 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

439,36 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

492,52 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

500,11 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

509,67 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

528,52 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

555,71 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

571,02 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

620,96 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

670,06 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

676,69 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

690,56 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

817,80 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

934,16 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

1.241,92 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

1.789,42 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(1)

2.084,87 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

48,17 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc epuizat
(0)

70,42 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc epuizat
(0)

70,42 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc epuizat
(0)

197,92 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc epuizat
(0)

231,58 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc epuizat
(0)

275,23 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc epuizat
(0)

318,63 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc epuizat
(0)

355,60 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc epuizat
(0)

366,00 lei

430,59 lei (-64,59 lei)

Seteaza alerta stoc
Stoc epuizat
(0)

399,11 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc epuizat
(0)

412,30 lei

485,06 lei (-72,76 lei)

Seteaza alerta stoc
Stoc epuizat
(0)

528,12 lei

621,32 lei (-93,20 lei)

Seteaza alerta stoc
Stoc epuizat
(0)

713,76 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc epuizat
(0)

1.116,71 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc epuizat
(0)

1.330,41 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc epuizat

Butoaie de Vin si Bazine

butoaie de vin, bazine, lighean, pompa pentru butoiIntr-o gospodarie sau ferma cu pomi fructiferi sau vita de vie, un butoi de vin sau un bazin de pastrare a vinului sunt absolut necesare. Butoaie de vin gasesti cu siguranta peste tot dar oare care sunt aspectele de care trebuie sa tii cont cand alegi unul.

In primul rand trebuie sa tii cont de materialele de fabricatie. Nu orice lemn poate fi folosit pentru a face un butoi de vin sau butoi de tuica. Esentele de lemn din care se fac butoaiele de vin sau butoaiele de tuica sunt fag, stejar, dud, cires, prun.

Butoiul de vin nu se vopseste, nu se lacuieste nu i se aplica nici un tratament, deoarece orice tratament aplicat ce interfera cu vinul sau tuica depozitata in butoi ii va schimba gustul. Inainte de folosire in butoi se toarna apa calda la temperatura de 50-60 grade Celsius. 

Apa se lasa in butoi aproximativ 24-36 de ore. Daca la scoaterea acesteia culoarea apei este galbuie se repeta procedeul pana cand apa ce este scoasa din butoi este incolora. Abia acum se poate pune alcool in butoi. Vinul se tine in butoaie din stejar sau, eventual, salcam (pentru vinurile albe), pentru o perioada de cca. 3 luni – 2 ani, in functie de tipul vinului si cat de frecventa utilizarii butoiului.

Un butoi poate fi folosit de 3 – 4 ori, apoi taninii din lemn vor fi epuizati si porii lemnului colmatati („inchisi”). 
Intre utilizari, butoiul se igienizeaza prin clatiri repetate cu apa fierbinte si prin sulfitare. In cazul licorilor distilate, perioada de pastrare a acestorta in butoi se determina prin degustare (ca si la vin) si poate varia intre 3 – 6 luni la prima folosire a butoiului.

Odata ce lichidul a ajuns la nivelul de imbatranire in butoi acesta se muta in ambalaje de sticla inchise (dopuite).
Niciodata nu consuma vinul sau tuica direct din butoi, pentru ca se va crea in butoi un gol de aer, care va deprecia (oxida) continutul si va favoriza aparitia bolilor – chiar daca butoiul are canea, va avea loc o „tragere” de aer prin doaga butoiului, in golul format de scoaterea lichidului prin canea. Atunci cand invechesti vinul sau tuica in butoi, continutul acestora scade in cantitate (se pierde prin evaporare prin doaga) si in tarie alcoolica. 

Im bazine deschise se tine doar borhotul sau materia prima din care se face tuica prin distilare sau strugurii pana se trec prin zdrobitor desi este recomandat ca aceasta actiune sa se faca imediat ce sunt culesi. De obicei aceasta impresie este data de continutul ridicat de tanini care sporesc senzatia de amar si aspru la degustare.

Pentru a obtine cele mai bune preturi si oferte la moara cu ciocanele din magazinul online Pestre.ro iti recomandam sa te abonezi gratuit la newsletter.

Aboneaza-te acum !

Ar fi bine sa te abonezi pentru ca este gratuit, esti primul care afla promotiile si reducerile, ai preturi speciale doar pentru abonati, beneficiezi de cele mai bune preturi, beneficiezi de oferte speciale numai pentru tine.