Se incarca...

Nu rata reducerile de pana la 30% la pomi, butasi, arbusti, bulbi si seminte. Pentru reduceri intra aici

Butoaie de Vin si Bazine

Transport gratuit

La comenzile de peste 499 lei

Iti dam 3% inapoi

Daca iti intarzie comanda

Retur gratuit

Garantat in 30 de zile

Consultanta gratuita

Pentru toata gama de produse

Filtreaza produsele

7,89 lei

Adauga in cos
Stoc depozit

156,60 lei

Adauga in cos
Stoc depozit

197,92 lei

Adauga in cos
Stoc depozit

231,58 lei

Adauga in cos
Stoc depozit

255,47 lei

Adauga in cos
In stoc

366,00 lei

430,59 lei (-64,59 lei)

Adauga in cos
In stoc

378,99 lei

Adauga in cos
Stoc depozit

412,30 lei

485,06 lei (-72,76 lei)

Adauga in cos
In stoc

439,36 lei

Adauga in cos
Stoc depozit

455,41 lei

Adauga in cos
Stoc depozit

492,52 lei

Adauga in cos
Stoc depozit

500,11 lei

Adauga in cos
Stoc depozit

528,12 lei

621,32 lei (-93,20 lei)

Adauga in cos
In stoc

528,52 lei

Adauga in cos
Stoc depozit

555,71 lei

Adauga in cos
Stoc depozit

571,02 lei

Adauga in cos
Stoc depozit

620,96 lei

Adauga in cos
Stoc depozit

670,06 lei

Adauga in cos
Stoc depozit

676,69 lei

Adauga in cos
Stoc depozit

690,56 lei

Adauga in cos
Stoc depozit

713,76 lei

Adauga in cos
Stoc depozit

817,80 lei

Adauga in cos
Stoc depozit

934,16 lei

Adauga in cos
Stoc depozit

1.241,92 lei

Adauga in cos
Stoc depozit

1.789,42 lei

Adauga in cos
Stoc depozit

2.084,87 lei

Adauga in cos
Stoc depozit

275,23 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc epuizat

318,63 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc epuizat

355,60 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc epuizat

399,11 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc epuizat

1.116,71 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc epuizat

1.330,41 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc epuizat

Butoaie de Vin si Bazine

Intr-o gospodarie sau o ferma cu pomi fructiferi sau vita de vie, un butoi de vin sau un bazin de pastrarea vinului sunt absolut necesare.

Butoaie de vin gasiti cu siguranta peste tot dar oare care sunt aspectele de care trebuie sa tinem cont cand alegem unul.

In primul rand trebuie sa tineti cont de materiale de fabricatie. Nu orice lemn poate fi folosit pentru a face un butoi de vin sau butoi de tuica.

Esentele de lemn din care se fac btoaiele de vin sau butoaiele de tuica sunt fag, stejar, dud, cires, prun.

Butoiul de vin nu se vopseste, nu se lacuieste nu i se aplica nici un tratament, deoarece ori tratament aplicat va interfera cu vinul sau tuica depozitata in butoi si ii va schimba gustul.

Inainte de folosire in butoi se toarna apa calda la temperatura de 50-60 grade Celsius. 

Apa se lasa in butoi aproximativ 24-36 de ore.Daca la scoaterea ei culoarea apei este galbuie se repeta procedeul pana cand apa ce este scoasa din butoi este incolora exact ca atunci cand am introdus-o.

Abia acum se poate pune alcool in butoi.

Vinul se tine in butoi doar o perioada in butoaie din stejar sau, eventual, salcâm (pentru vinurile albe), pentru o perioada de cca. 3 luni – 2 ani, in functie de tipul vinului si cat de des utilizam butoiul.

Un butoi poate fi folosit de 3 – 4 ori, apoi taninii din lemn vor fi epuizati si porii lemnului colmatati („inchisi”).

Intre utilizari, butoiul se igienizeaza prin clatiri repetate cu apa fierbinte si prin sulfitare.

In cazul licorilor distilate, perioada de pastrare a acestorta in butoi se determina prin degustare (ca si la vin) si poate varia intre 3 – 6 luni la prima folosire a butoiului, pâna la mai multi ani la a patra folosire. 

Odata ce lichidul a ajuns la nivelul de imbatrinire in butoi acesta se muta in ambalaje de sticla inchise (dopuite).

Niciodata nu consumati vinul sau tuica  direct din butoi, pentru ca se va crea in butoi un gol de aer, care va deprecia (oxida) continutul si va favoriza aparitia bolilor – chiar daca butoiul are canea, va avea loc o „tragere” de aer prin doaga butoiului, in golul format de scoaterea lichidului prin canea.

Atunci cand invechim vinul sau tuica in butoi, continutul acestora scade in cantitate (se pierde prin evaporare prin doaga) si in tarie alcoolica. 

Asadar, nu tineti cont de legenda ca un tuica tinuta in butoi este mai tare, este doar o legenda.

Im bazine deschise se tine doar borhotul sau materia prima din care se face tuica prin distilare sau tinem strugurii pana ii trecem prin zdrobitor desi este recomandat ca aceasta actiune sa se faca imediat ce sunt culesi.

De obicei aceasta impresie este data de continutul ridicat de tanini care sporesc senzatia de amar si aspru la degustare.

Pentru a beneficia de cele mai bune preturi, oferte si reduceri la Butoaie de Vin si Basine va recomandam sa va abonati gratuit la newsletterul Pestre.ro magazin online.

Aboneaza-te acum !

Ar fi bine sa te abonezi pentru ca este gratuit, esti primul care afla promotiile si reducerile, ai preturi speciale doar pentru abonati, beneficiezi de cele mai bune preturi, beneficiezi de oferte speciale numai pentru tine.