Profita de transport gratuit in toata Romania la comenzile mai mari de 499 lei, mai multe detalii

Categorii produse
 • Insecticid CALYPSO 480 SC (tiacloprid 480 gr/L), Bayer
 • Insecticid CALYPSO 480 SC (tiacloprid 480 gr/L), Bayer
 • Insecticid CALYPSO 480 SC (tiacloprid 480 gr/L), Bayer
 • Insecticid CALYPSO 480 SC (tiacloprid 480 gr/L), Bayer
 • Insecticid CALYPSO 480 SC (tiacloprid 480 gr/L), Bayer
Insecticid CALYPSO 480 SC (tiacloprid 480 gr/L), Bayer -10%

Compatibil cu acest produs:

Insecticid CALYPSO 480 SC (tiacloprid 480 gr/L), Bayer

 • COD #63
 • Producator: Bayer
  4.44
 • 4,93 lei
 • 4,44 lei
 • -10%
 • TVA inclus
 • Produsul este Stoc magazin / Greutate 1,00 Kg

Informatii generale Insecticid CALYPSO 480 SC (tiacloprid 480 gr/L), Bayer

Informatii generale

Insecticidul CALYPSO 480 SC este un produs Bayer cu remarcabile propietati sistemice in plante, care actioneaza asupra insectelor daunatoare prin contact si ingestie. Insecticidul CALYPSO 480 SC este un insecticid sistemic din grupa chimica cloronicotinile destinat combaterii daunatorilor la cartof, pomi fructiferi, porumb, arbori.

Insecticidul CALYPSO 480 SC are o eficacitate exceptionala si spectru larg de activitate atat impotriva insectelor care inteapa si sug sucul celular cat si asupra acelora care rod partile aeriene ale plantei. 

Acesta este un produs cu activitate sistemica ridicata în planta, actionand asupra insectelor daunatoare prin contact si ingestie. Tiaclopridul actioneaza la nivelul sistemului nervos al insectelor, blocand desfasurarea activitatilor vitale. Datorita acestui mod de actiune, Calypso combate la fel de eficient si formele rezistente la insecticidele conventionale utilizate pana acum Activitatea insecticidului Calypso 480 SC asupra insectelor nu este influentata de temperaturile existente in momentul efectuarii tratamentului sau de precipitatile cazute ulterior acestuia.

La unele specii cum este viermele merelor, Insecticidul CALYPSO 480 SC are si o actiune ovicida foarte buna. Efectul ovicid este maxim daca tratamentul se efectueaza la inceputul depunerii pontei.  

Avantaje

actiune de lunga durata: 14 zile la viermele merelor si 35 zile la afide;

•efect ovicid foarte bun, alaturat actiunii asupra larvelor si adultilor;

• selectivitate exceptionala fata de insectele polenizatoare (albine, bondari) paraziti si pradatori. Astfel, Calypso îsi extinde aria de utilizare în programe de combatere integrata pentru tratamente preflorale, în timpul si dupa înflorit.

Atentie!

Pentru a evita aparitia fenomenului de rezistenta încrucisata, Calypso nu va fi inclus în programele de tratament alaturi de produse avand substante active din aceeasi grupa chimica (cloronicotinile). El trebuie inclus în programele de stropiri alaturi de insecticide din alte grupe chimice: piretroizi de sinteza (Decis), carbamati sau organofosforice.

Mod de actiune

Pomi fructiferi-Insecticidul CALYPSO 480 SC are o eficacitate deosebita asupra unui numar mare de insecte daunatoare, inclusiv asupra gargaritei florilor de mar si paduchelui din San Jose la tratamente de vara. Se utilizeaza în concentratie de 0,02% (300 ml/ha Calypso în 1500 l apa), pentru 1-3 tratamente la avertizare, în functie de ciclul biologic al fiecarei insecte.

Insecticidul CALYPSO 480 SC se remarca prin:

• actiune de lunga durata: 14 zile la viermele merelor si 35 zile la afide;

• efect ovicid foarte bun, alaturat actiunii asupra larvelor si adultilor;

• selectivitate exceptionala fata de insectele polenizatoare (albine, bondari),

paraziti si pradatori. Astfel, Calypso îsi extinde aria de utilizare în programe de combatere integrata pentru tratamente preflorale, în timpul si dupa înflorit. 

Mar - Minierul circular al marului (Leucoptera scitella), Minierul marmorat (Phyllonorycter blancardella), Afide (Aphis pomi), Viermele merelor (Cydia pomonella), Viespiile merelor (Hoplocampa minuta), Gargarita florilor de mar (Anthonomus pomorum), Paduchelui din San Jose (Quadraspisiotus perniciosus) - 0.02% 

Prun - Viermele prunelor (Cydia funebrana), Paduchele cenusiu (Hyalopterus pruni), Viespiile prunelor (Hoplocampa spp.), Viespiile semintelor (Eurytoma schreineri), Paduchelui din San Jose (Quadraspisiotus perniciosus) - 0.02% 

Cires - Musca cireselor (Rhagoletis cerasi) - 0.02% 

Porumb- Se utilizeaza pentru combaterea ratisoarei porumbului (Tanymecus dilaticollis) în doza de 90 ml/ha (tratament de corectie în culturile cu samanta tratata). 

Arbori - Omida paroasa a dudului (Hyphantria cunea), Fluturele cu abdomen auriu (Euproctis chrysorrhoea) - 0.02% 

Cartof samanta si de consum - Insecticidul CALYPSO 480 SC are o eficacitate foarte buna si o activitate de lunga durata asupra Gandacului din Colorado în toate stadiile lui de dezvoltare si asupra afidelor. Cultura este protejata împotriva gandacului din Colorado o perioada de 25-30 zile de la efectuarea stropirii, iar eficacitatea produsului este la fel de ridicata chiar si atunci cand larvele sunt de varsta mai avansata. Astfel, în functie de numarul de generatii ale daunatorului, cu doar 1-2 tratamente, cultura este protejata pe toata durata perioadei de vegetatie.

Vita de vie - Molia (Lobesia botrana) - 0.1 L / ha 

Pentru a evita aparitia fenomenului de rezistenta încrucisata, Insecticidul CALYPSO 480 SC nu va fi inclus în programele de tratament alaturi de produse avand substante active din aceeasi grupa chimica (cloronicotinile). Insecticidul CALYPSO 480 SC trebuie inclus în programele de stropiri alaturi de insecticide din alte grupe chimice: piretroizi de sinteza (Decis), carbamati sau organofosforice.

Dozaj Insecticid CalypsoDate tehnice

Certificat de omologare: 2001/22.06.1999

Substanţă activă: tiacloprid 480 g/l

Formulare: WG – granule dispersabile in apa

Clasă toxicitate: Xn

Ambalaj: monodoze

Firma producatoare: Bayer Crop Science AG, Germania


Pentru informatii suplimentare sunati la 0374.464.464 aboneaza-te la newsletter sau intreaba-l pe Pestre.

Specificatii produs

Tip produs: Insecticid
Daunatori: Gandacul de Colorado, Paduchele cenusiu, Viermele marului, Viermele prunelor, Minierul circular al marului, Minierul marmorat, Viespea merelor, Gargarita florilor de mar, Paduchele din San Jose, Viespe prunelor, Viespea semintelor, Musca cireselor, Omida paroasa a dudului, Fluturele cu abdomen auriu, Molia, Gargarita frunzelor
Dozaj: 0.02% pentru mar,prun, cires, arbori, 0.08% pentru cartof, 0.1 L / ha pentru vita de vie
Substanta activa: Tiacloprid
Concentratie substanta activa: Tiacloprid 480 g/l
Tip de aplicare: Pompa, Vermorel
Formulare: Emulsie concentrata
Perioada de aplicare: La avertizare, Preventiv
Destinatie Utilizare: Profesional, Domestic
Producator: Bayer
Posteaza un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !