Se incarca...
Erbicid Radial ( 40gr/l nicosulfuron ), Makhteshim Agan Erbicid Radial ( 40gr/l nicosulfuron ), Makhteshim Agan

53,96 lei

Adauga in cos
Erbicid Radial ( 40gr/l nicosulfuron ), Makhteshim Agan
Erbicid Radial ( 40gr/l nicosulfuron ), Makhteshim Agan

Erbicid Radial ( 40gr/l nicosulfuron ), Makhteshim Agan

  • 1 review

53,96 lei

Cantitate

Ambalaj

Adauga in cos
Calculeaza costul de livrare
  • Info stoc: In stoc
  • Greutate 1,00 Kg
  • Produs livrabil in 3 zile lucratoare

  • Obtii 1 punct de fidelitate Ce inseamna asta?
  • Adauga in wishlist
  • Anunta-ma cand scade pretul

Comanda telefonica: 0374 464 464 sau la contact@pestre.ro

Transport gratuit

Peste 299 lei, sub 5 kg

Iti dam 3% inapoi

Daca iti intarzie comanda

Retur gratuit

Garantat in 14 zile

Consultanta gratuita

Pentru toata gama de produse

Descriere produs

Informatii generale:

Radial este un erbicid sulfonilureic care conţine nicosulfuron, substanta activa cu puternica actiune erbicida contra buruienilor monocotiledonate greu de combatut (in special costreiul din rizomi), în condiţii de selectivitate totala fata de porumb.

Produsul se aplica doar postemergent şi este absorbit rapid de buruieni mai ales prin frunze, dar şi prin radacini şi apoi se transloca atat ascendent cat si descendent in curentul de seva pana la nivelul meristemelor (punctelor de crestere), unde provoaca dereglari ireversibile in diviziunea celulara. 

Plantele capata in scurt timp de la tratament o nuanta rosiatica specifica, se etioleaza si apoi se necrozeaza. Combaterea totala a buruienilor se realizeaza intr-o perioada mai lunga, de pana la 3 saptamani, insa acestea isi inceteaza cresterea imediat dupa tratament.

Buruienile graminee anuale si speciile perene din seminte sunt sensibile la, Radial in faze foarte tinere (2-3 frunze, inainte de infratit), in timp ce buruienile perene din rizomi necesita aplicarea unor doze mai mari de Radial  in faze ceva mai avansate (10-25 cm inaltime), astfel incat sa aiba masa foliara care sa absoarba suficient produs pentru a migra in organele de inmultire dispuse adesea la adancime in sol. 

Mod de utilizare :

Ca orice erbicid postemergent sistemic, actiunea sa este mult influentata de conditiile climatice si de vegatatie din momentul aplicarii, astfel ca absorbtia si translocarea sunt mult mai intense si mai rapide atunci cand buruienile au conditii optime de crestere (lumina, caldura, apa, hrana) si ca urmare efectul de combatare este mai complet.

Plantele de porumb reuşesc printr-un mecanism propriu sa metabolizeze substanta activă din RADIAL şi sa o transforme in compuşsi biologic-inactivi, astfel ca la majoritatea hibrizilor nu se constata nici o urma de fitotoxicitate.

Radial combate cu succes buruieni monocotiledonate anuale ca: Setaria spp. (mohor), Echinochloa crus-galli (iarba barboasa), Digitaria sanguinalis (meişor), precum şi monocotiledonate perene ca: Sorgum halepense (costrei atat din seminte cat si din rizomi) si Agropyron repens (pir).

De asemenea, Radial  are efect partial de combatere si asupra unor dicotiledonate ca: Amaranthus retroflexus (stir), Chenopodium album (loboda), Solanum nigrum (zarna), Polygonum spp. (iarba rosie), Stellaria media (rocoina), Sinapis arvensis (mustar), Datura stramonium (ciumafaie).

Erbicidul Radial  se aplica la momente si in doze diferite in functie de speciile de buruieni graminee predominante, tinand cont de faptul ca buruienile anuale si cele din seminte necesita aplicări mai timpurii (faza de 2-3 frunze ale buruienilor) si doze mai mici (0,8 l/ha) aplicate de regula intr-un singur tratament, în timp ce gramineele perene vor fi combatute prin aplicări mai tarzii (10-25 cm inaltime la costrei) si doze mai mari (1-1,5 l/ha), aplicate fie într-un singur tratament, fie în 2 tratamente secventiale (metoda cea mai recomandata), astfel:

primul tratament cu 0,75-1 l/ha, in faza de infratire a buruienilor;

al doilea tratament cu 0,5-0,75 l/ha, la reinfestare, dupa circa 2-3 saptamani.

Pentru a evita eventualele fenomene de fitotoxicitate, se recomanda ca tratamentele cu Radial sa se faca atunci cand porumbul este in stadiul de 4 – maxim 6 frunze.

Pentru a patrunde complet in planta, este necesar ca dupa efectuarea tratamentului sa nu intervina precipitatii pentru o perioada de 4 – 5 ore. La aplicare se folosesc volume normale de apa (200 – 400 l/ha).

Pentru completarea spectrului de combatere, se poate aplica si cu erbicidul 2,4 D 660 SL (acid 2,4-D 660 g/l), în special când buruienile dicotiledonate sunt in faza de rozeta.

Data tehnice:

Nume produs:NICOGAN 40 SC/(RADIAL-a doua denumire comerciala)

Substanta activa : 40 g/l nicosulfuron

Stare :Omologat

Grupă de toxicitate : 4

Comentariu (motiv retragere) :                 

Tip formulare :SC - Suspensie concentrata

Categorie : 7. Erbicide

Clasă : P. Sulfonilureice

Număr cerere, dată: 93449 a, 21/11/2005

Număr certificat, dată: 2605, 14/12/2005

Dată expirare certificat: 14/12/2015

Producător: MAKHTESHIM AGAN

Specificatii tehnice

Producator

Tip produs

Daunatori

Mohor, Costrei din rizomi, Costrei din samanta, Iarba barboasa, Meisor, Pir, Ciumafaie, Iarba rosie

Substanta activa

Nicosulfuron

Concentratie substanta activa

Nicosulfuron 40 g/L

Tip de aplicare

Masini de erbicidat

Formulare

Suspensie concentrata- SC

Perioada de aplicare

Postemergent

Tip cultura

Destinatie Utilizare

Profesional

Trateaza

Porumb

Producator

Makhteshim Agan

Rating 5.00 din 5

Doresti sa-ti exprimi parerea despre acest produs? Poti adauga un review
Adauga un review

Este un review la acest produs

Dan Jeleanu

Postat pe 18-07-2019 / 11:16

Produs eficient

L-au folosit anul trecut vecinii nostri si au fost foarte multumiti. L-am cumparat si noi si l-am folosit pentru combaterea buruienilor din cultura de porumb. Eficient si usor de folosit!

Argumente Pro

Combate rapid buruienile

Argumente Contra

Nu

0 0

* numele dumneavoastra si comentariul vor fi afisate in pagina produsului.
Comenteaza
Vezi mai mult