Profita de transport gratuit in toata Romania la comenzile mai mari de 499 lei, mai multe detalii

Categorii produse

Erbicid Basis 70 DF DuPont

    579.39
  • 579,39 lei
  • TVA inclus
  • Produsul este In stoc / Greutate 0,06 Kg
  • Acest produs beneficiaza de transport gratuit

Informatii generale Erbicid Basis 70 DF DuPont

Informatii generale Erbicid Basis 70 DF DuPont

Erbicidul Basis 70 DF este un erbicid sistemic DuPont cu spectru larg de combatere a buruienilor dicotiledonate si a celor monocotiledonate anuale, rasarite in momentul tratamentului. El este absorbit mai ales prin frunze si translocat in tesuturile de crestere ale plantei, unde inhiba diviziunea celulara actionand asupra enzimei acetolactat sintaza. 

Cresterea la buruienile sensibile este oprita in cateva ore dupa aplicare. Totusi, simptomele clare apar dupa mai multe zile, iar moartea buruienilor intervine dupa 2-3 saptamani. 

Buruienile mai putin sensibile si cele intr-un stadiu mai avansat de dezvoltare se opresc din crestere si nu mai concureaza planta de cultura pentru apa si substantele nutritive. 

In conditii de caldura si umiditate activitatea erbicidului este mai rapida in timp ce conditiile de temperatura scazuta si seceta intarzie efectul. Basis are o persistenta redusa in sol.

Mod de utilizare Erbicid Basis 70 DF DuPont

Erbicidul Basis 70 DF combate eficient majoritatea buruienilor dicotiledonate si a celor monocotiledonate anuale. Se aplica postemergent impreuna cu Trend 90 EC la porumb pana la faza de 5 frunze, intr-un singur tratament, sau maximum 2 aplicari / an. 

Produsul este mai eficient in fazele de crestere ale buruienilor. In cazul buruienilor graminee anuale este recomandat sa se aplice de la rasarire pana la faza de 1-3 frunze, iar pentru cele dicotiledonate de la rasarire la faza de 2-4 frunze. 

Daca tratamentul se efectueaza cand buruienile se gasesc intr-o faza mai avansata de crestere decat cele mentionate mai sus, rezultatul poate fi o combatere incompleta. 

Pentru a completa spectrul de buruieni combatute (Datura stramonium – ciumafaie, Solanum nigrum – zarna si Ambrosia elatior – ambrozia) precum si pentru a mari perioada reziduala in sol, Basis se poate combina direct in rezervor cu Terbutilazin 0,8 kg/ha substanta activa. 

Acest amestec mareste perioada reziduala a Basis-ului pana la 21 de zile in functie de umiditatea solului. Basis este eficace daca prima ploaie apare la cel putin 4 ore dupa tratament. In cazul in care ploua la mai putin de 4 ore dupa tratament, efectul se poate diminua. 

Doza recomandata: 20 g/ha Basis + Trend 0,1% (sulfactant); 20 g/ha + atrazin 1 kg s.a/ha sau 0,8 kg/ha terbutilazin substanta activa + Trend 0,1%.

Dozaj Erbicid BasisDate tehnice

Substanta activa :rimsulfuron 70%, tifensulfuron metil 25%

Producator:DuPont

Pentru informatii suplimentare sunati la 0374.464.464 aboneaza-te la newsletter sau intreaba-l pe Pestre.

Specificatii produs

Tip produs: Erbicid
Daunatori: Buruieni monocotiledonate
Dozaj: 20 g/ha Basis + Trend 0,1% (sulfactant); 20 g/ha + atrazin 1 kg s.a/ha sau 0,8 kg/ha terbutilazin substanta activa + Trend 0,1%
Perioada de pauza: porumb-21 zile
Substanta activa: Rimsulfuron, Tifensulfuron metil
Concentratie substanta activa: 500 g/kg rimsulfuron + 250 g/kg tifensulfuron metil
Tip de aplicare: Pompa, Vermorel
Tip cultura: Porumb
Destinatie Utilizare: Profesional, Domestic
Producator: DuPont
Posteaza un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !