Se incarca...

Transport gratuit

Peste 299 lei, sub 5 kg

Iti dam 3% inapoi

Daca iti intarzie comanda

Retur gratuit

Garantat in 14 zile

Consultanta gratuita

Pentru toata gama de produse

Filtreaza produsele
Pagina 1 din 2

Banda adeziva

Banda adeziva: tipuri si intrebuintari

Benzile adezive sunt din ce in ce mai utilizate in zilele noastre. Fie ca vrei sa delimitezi ceva, sa repari, sa lipesti sau sa etansezi, banda adeziva are clar intrebuintari multifunctionale. In functie de tipul lor, acestea sunt de 2 feluri:

 • Banda adeziva simpla
 • Banda dublu adeziva
Banda adeziva simpla, are foarte multe intrebuintari. Cele colorate pot fi folosite ca benzi de marcare. Indiferent ca le folosesti pentru birou, pentru a diferentia prin culori, diferite actiuni pe care urmeaza sa le faci sau in propriul camin pentru a diferentia anumite fire, cum ar fi cele de curent.

Tot cea simpla, poate fi folosita in momentul in care vrei sa renovezi, pentru a delimita anumite zone, sau pentru a mentine o linie dreapta a vopselei de pe perete. Probabil cea mai utilizata situatie in care folosesti banda adeziva, sau scotch, cum mai este denumita, este pentru impachetat. Fie ca discutam de cadouri, colete, obiecte pe care le depozitezi pentru alte sezoane, banda adeziva este indispensaabila pentru sigilare si siguranta.

Benzile adezive simple pot fi fabricate din plastic, hartie sau cu diferite insertii de bumbac, de fibre etc. Banda dublu adeziva este utilizata atat in aplicatii industriale, cat si pentru lucrari hobby, sau semiprofesionale. De obicei acestea sunt folosite pentru lipirea a doua piese diferite pentru o perioada scurta de timp, sau pentru lipire permanenta.

Banda dublu adeziva 

Benzile dublu adezive sunt utilizate pentru aplicatii industriale sau casnice. Acestea sunt ideale pentru unirea permanenta si ireversibila a doua piese; fixarea obiectelor pentru o perioada de timp limitata.  Adezivii care intra in structura benzilor adezive, pot fi ajustati la cerintele unei aplicatii.

Benzile dublu adezive se clasifica in:

 •  benzi dublu adezive pentru consumatori
 • Benzi dublu adezive pentru aplicatii industriale
 • Benzi dublu adezive pentru mesteri profesionisti

Benzile dublu adezive pentru consumatori 

Benzile dublu adezive sunt foarte convenabile pentru fixarea obiectelor decorative sau lipirea posterelor. Acestea siunt folosite cu precadere pentru realizarea proiectelor de decorare. 

Benzile adezive pentru aplicatii industriale

Benzile dublu adezive reprezinta o solutie importanta de conectare. Acestea sunt utilizate in maşini sau dispozitive electronice pentru fixarea pieselor pe intreaga durata de viata a produsului.  De asemenea, benzile dublu adezive sunt utilizate si in interiorul aparatelor electrocasnice precum cuptoarele, frigiderele si instalatiile de aer conditionat.

Benzile adezive ofera putere de conectare mare si de lunga durata, disperseaza tensiunea datorita comportamentului vascoelastic, previn oxidarea, sunt rezistente la radiatiile UV, temperaturi extreme, umiditate, imbatranire si substante chimice.

Benzi dublu adezive pentru mesteri profesionisti

In prezent, pe piata, exista benzi de montaj dublu adezive speciale pentru fixarea plintelor sau oglinzilor pe suprafete netede, montarea tuburilor de cabluri pe pereti sau fixarea placilor izolatoare. Benzile dublu adezive sunt solutii simple si rapide pentru asezarea pardoselii din PVC si mochetelor. Acestea ofera fixare optima a tuturor tipurilor uzuale de straturi de suport pentru mochete.

Pe langa tipurile de benzi adezive prezentate pe piata mai exista si: 

 • Banda adeziva pentru ambalare si atentionare;
 • Banda adeziva sigiliu;
 • Banda adeziva aluminizata;
 • Banda adeziva din hartie pentru mascare;
 • Banda dublu adeziva buretoasa;
 • Banda adeziva antiderapanta;
Pentru a beneficia de cele mai bune preturi, oferte si reduceri iti recomandam sa te inregistrezi gratuit la newsletter-ul Pestre.ro magazin online.

Aboneaza-te acum !

Ar fi bine sa te abonezi pentru ca este gratuit, esti primul care afla promotiile si reducerile, ai preturi speciale doar pentru abonati, beneficiezi de cele mai bune preturi, beneficiezi de oferte speciale numai pentru tine.