Se incarca...

Transport gratuit

Peste 299 lei, sub 5 kg

Iti dam 3% inapoi

Daca iti intarzie comanda

Retur gratuit

Garantat in 14 zile

Consultanta gratuita

Pentru toata gama de produse

Filtreaza produsele
(0)

1.770,31 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

2.035,99 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

1.947,44 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

1.858,87 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

2.124,55 lei

Adauga in cos
Stoc magazin
(0)

2.257,39 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

2.655,92 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

2.261,77 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

2.478,79 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
Pagina 1 din 3

Mulgatori vaci

Utilajele specifice fermelor au o vechime de cateva decenii, la scara larga, printre ele se numara si aparatul de muls vaci. Acest tip de utilaj a aparut in America, inca din secolul al XIX-lea, insa, in Romania a cunoscut o utilizare mai intense, abia in ultimii ani. 

Procesul de alegere a unei mulgatoare vaci poate fi simplu si gresit daca te raportezi doar la cautari de genul aparate de muls vaci ieftine sau cele mai ieftine modele de mulgatoare vaci si poate fi simplu si corect daca tii cont de cateva aspecte importante ce te vor ajuta sa alegi mulgatoarea de vaci potrivita.

Inainte de a alege mulgatoarea de vaci trebuie sa tii cont de: numarul de posturi necesar, puterea motorului, pompa si capacitatea acesteia, capacitatea de stocare, fiabilitatea si ergonomia aparatului.

Aparatul de muls vaci este un accesoriu necesar in gospodarie, daca vrei sa ai parte de o mulgere rapida si o productie de lapte calitativa. Aceasta metoda de muls este confortabila atat pentru animal cat si pentru om. Mulgatoarea de vaci este o instalatie dotata cu un brat sau mai multe, care extrage laptele din ugerul vacilor si il transporta intr-un recipient care il pastreaza la temperaturi optime. 

Mulgatoarea absoarbe laptele pe principiul aspiratorului si il depoziteaza in cisterna din interiorul utilajului.
Cisterna are o capacitate in medie, de 40 de litri, iar timpul de mulgere variaza intre sase si opt minute.

Pe piata exista mai multe tipuri de mulgatori vaci: aparat de muls vaci individual, cu un post, dotat cu un motor electric de 0,5 kW, cisterna din inox alimentar, recomandat fermierilor cu cateva bovine; mulgatoare cu doua posturi mai usor de manevrat, recomandat fermierilor cu un numar mai mare de animale.

Aparatele de muls sunt accesorizate cu 1 sau 2 bidoane din aluminiu cu o capacitate de stocare a laptelui ce difera in functie de tipul utilajului. Cele mai populare bidoane au o capcitate cuprinsa intre 30 si 40 de l.

Cum se utilizeaza un aparat de muls vaci

Inainte de a incepe mulgerea, trebuie sa te asiguri ca vaca este intr-o pozitie sigura si ca ai realizat igiena ugerului. Dupa ce eliberezi presiunea din aparat, conectezi utilajul la ugerul vacii si poti incepe procesul.  Dupa ce procesul de mulgere s-a incheiat, se deconecteaza mulgatoarea si se curata aparatul pentru urmatoarea utilizare.

Cele mai importante beneficii ale unei mulgatoare de vaci

  • Iti usureaza munca fizica si iti ofera mai mult timp pentru a petrece cu cei dragi
  • Economisesti bani, investitia in utilaj se amortizeaza in primele luni
  • Obtii o productivitate la standarde europene
Pentru a beneficia de cele mai bune preturi, oferte si reduceri iti recomandam sa te inregistrezi gratuit la newsletter-ul Pestre.ro magazin online.

Aboneaza-te acum !

Ar fi bine sa te abonezi pentru ca este gratuit, esti primul care afla promotiile si reducerile, ai preturi speciale doar pentru abonati, beneficiezi de cele mai bune preturi, beneficiezi de oferte speciale numai pentru tine.