Se incarca...

Transport gratuit

Peste 299 lei, sub 5 kg

Iti dam 3% inapoi

Daca iti intarzie comanda

Retur gratuit

Garantat in 14 zile

Consultanta gratuita

Pentru toata gama de produse

Filtreaza produsele

Uscatoare de Aer

In timpul lunilor reci de iarna sau atunci cand aerul conditionat este pornit vara este posibil ca aerul din casa sa fie uscat. Pastreaza umiditatea locuintei la un nivel mediu cu un umidificator de aer. Afla cum sa il alegi corect aici >>> Cum alegi cel mai bun umidificator de aer? 

Uscatorul de aer este folosit pentru a extrage umezeala din aerul care intra in compresoare sau scule pneumatice, in scopul protejarii instalatiei, sculelor si echipamentelor. Uscatoarele se folosesc pentru reducerea condensului si valorii punctului de roua a aerului comprimat.

Uscatorul de aer reduce valoarea umiditatii la 20% sau chiar mai putin. Sistemele de uscare completa includ prefiltre, purje, turnuri de uscare, indicatoare de presiune si alte componente.

Procesul de alegere a uscatoarelor de aer poate fi simplu si gresit daca te raportezi doar la cautari de genul uscatoare de aer ieftine sau cele mai ieftine uscatoare de aer si poate fi simplu si corect daca tii cont de cateva aspecte importante ce te vor ajuta sa alegi uscatorul de aer potrivit.

Inainte de a alege uscatorul de aer tine cont de metoda de uscare potrivita echipamentelor tale.

Pentru eliminarea apei din aerul comprimat se folosesc in principal trei metode de uscare diferite:

  1. metoda de uscare prin racire;
  2. metoda de uscare prin adsorbtie;
  3. metoda de uscare prin absorbtie.
Metoda de uscare prin racire 

Metoda se uscare prin racire se bazeaza pe faptul ca la scaderea temperaturii, vaporii de apa din masa de aer se condenseaza, picaturile de apa formate depunandu-se in colectorul amplasat la nivelul cel mai de jos al instalatiei. Metoda este economica, sigura si nu ridica probleme in intretinerea si exploatarea instalatiei de racire. 

Metoda de uscare prin adsorbtie

Aceasta metoda, deosebit de eficienta, este mai putin folosita din cauza faptului ca substanta adsorbanta este costisitoare si are un consum mare de energie. Uscarea prin adsorbtie se utilizeaza pentru aplicatiile unde se cere uscarea la un punct de roua foarte scazut.

Metoda de uscare prin absorbtie

Metoda se bazeaza pe proprietatea apei de a reactiona atunci cand vine in contact cu anumite substante chimice, formand cu acestea un compus greu, care se separa apoi prin efect gravitational. Avantajele utilizarii acestei metode sunt: consum redus de energie in timpul functionarii si intretinere usoara. Totusi, metoda este mai putin folosita din cauza pretului ridicat al substantei absorbante, care periodic trebuie completata.

Pentru a beneficia de uscatoare de aer la preturi mici, oferte si reduceri iti recomandam sa te inregistrezi gratuit la newsletter-ul Pestre.ro magazin online.

Aboneaza-te acum !

Ar fi bine sa te abonezi pentru ca este gratuit, esti primul care afla promotiile si reducerile, ai preturi speciale doar pentru abonati, beneficiezi de cele mai bune preturi, beneficiezi de oferte speciale numai pentru tine.