Se incarca...

Transport gratuit

Peste 299 lei, sub 5 kg

Iti dam 3% inapoi

Daca iti intarzie comanda

Retur gratuit

Garantat in 14 zile

Consultanta gratuita

Pentru toata gama de produse

Filtreaza produsele
(0)

167,46 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(1)

167,46 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

167,46 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

101,79 lei

231,79 lei (-130 lei)

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

117,89 lei

237,89 lei (-120 lei)

Adauga in cos
Stoc depozit
Pagina 1 din 7

Pompe de circulatie online

Pompe de circulatie: tipuri si utilizari 

Pompele de circulatie sunt acele dispozitive care ajuta la circularea lichidului in instalatiile de caldura, ce se monteaza la centralele termice sau cazanele termice. Acestea nu sunt acele tipuri de pompe folosite la vehicularea apei potabile sau menajere.

O pompa de circulatie poate fi de mai multe tipuri in functie de tipul aplicatiei. Astfel, gasim pompe pentru agent termic, apa calda, pompe solare, pompe centrifuge.

Clasificarea pompelor:

  • pentru instalatii termice - solare;
  • pentru instalatie geotermica;
  • pentru instalatii de climatizare si de recirculare a apei racite.
Domeniile principale de utilizare sunt:

  • vehicularea apei in instalatiile de incalzire;
  • vehicularea apei in instalatiile industriale, inchise, de recirculare.
Fluide permise:

  • apa incalzita;
  • apa sau amestecuri apa-glicoli intr-o proportie de 1:1.
Amestecurile cu glicoli necesita modificarea performantelor hidraulice ale pompelor in functie de vascozitatea glicolilor si de proportia amestecului.

Alegerea unei pompe de recirculare se face tinand cont de doua aspecte:

  • Debitul pompei de circulare in metri cubi pe ora.
  • Inaltimea de pompare a pompei in metri coloana de apa.
Pentru a creste eficienta pompei de circulatie, aceasta trebuie asistata de un termostat. Termostatul are rolul de a mentine valorile in parametrii setati si pentru a te atentiona in cazul unor erori.

Acest termostat este avantajos deoarece reprezinta un mod util de semnalizare a functionarii pompei, fiind creat astfel incat sa notifice prin semnale sonore si vizuale anumite probleme identificate in timpul perioadei de utilizare a pompeii. In cazul in care pompa nu este utilizata, procesorul incorporat porneste pompa la fiecare 14 zile pentru o durata de 30 secunde, in acest fel se asigura macar un minim de functionare, ce poate sta si la baza verificarii functionalitatii pompei.

Montajul pompei trebuie sa fie facut numai de o persoana calificata pentru ca trebuiesc respectate anumite norme de siguranta. Nerespectarea regulilor de securitate poate duce la vatamari corporale sau la distrugerea pompei sau instalatiei.

Aboneaza-te la newsletter-ul Pestre.ro si ai acces la cele mai bune preturi, oferte si promotii speciale si dedicate doar abonatilor, transport gratuit la produse si alte oferte speciale.

Aboneaza-te acum !

Ar fi bine sa te abonezi pentru ca este gratuit, esti primul care afla promotiile si reducerile, ai preturi speciale doar pentru abonati, beneficiezi de cele mai bune preturi, beneficiezi de oferte speciale numai pentru tine.