Se incarca...

Panouri Solare. Panouri Fotovoltaice si Termice

Transport gratuit

Peste 299 lei, sub 5 kg

Iti dam 3% inapoi

Daca iti intarzie comanda

Retur gratuit

Garantat in 14 zile

Consultanta gratuita

Pentru toata gama de produse

Filtreaza produsele
(0)

4.574,96 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

3.113,25 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

3.404,33 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

3.891,57 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(0)

4.866,04 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
Pagina 1 din 5

Panouri Solare. Panouri Fotovoltaice si Termice

Energia solara este una dintre cele mai puternice forme de energie de pe Pamant si una dintre cele mai utilizate energii de catre omenire. Energia solara este o sursa de energie regenerabila produsa direct prin lumina sau radiatii solare. Prin folosirea acestui tip de energie, se reduce substantial incalzirea globala si gradul de poluare a aerului si solului.

Panourile solare au ca principiu de functionare conversia radiatiei solare in caldura si utilizarea acesteia pentru incalzirea apei menajere. Apa calda obtinuta de la panourile solare poate fi folosita ca apa menajera sau ca agent termic pentru incalzirea locuintei.

Obtinerea caldurii si a apei calde menajere o poti obtine foarte usor si gratuit de la natura, costurile fiind accesibile, iar recuperarea acestora rapida.

Panourile solare se clasifica in functie de utilizarea acestora astfel:

1.      Panouri solare  termice. Aceste tipuri de panouri solare se utilizeaza pentru incalzirea apei menajere, dar si a locuintelor. Panourile solare asigura aproape 80 % din necesarul apei calde menajere pe timpul ienrii, in timp ce vara asigura tot necesarul de apa calda.  Panourile solare termice sunt de doua feluri:

  • panouri solare cu tuburi vidate
  • panouri solare plane, cu placi de cupru

2.      Panouri solare fotovoltaice. Aceste tipuri de panouri solare sunt folosite pentru a transforma energia solara in energie electrica si in functie de materialul din care sunt fabricate celulele se impart in: monocristaline, policristaline, amorfe, microcristaline sau strat subtire.

Dezavantajele panourilor solare:

  • Cantitatea de apa calda nu este la fel in toate anotimpurile;
  • Montare de persoana specializata.

Avantajele panourilor solare:

  • Sursa inepuizabila
  • Utilizari multiple pentru incalzirea apei menajere, dar si pentru incalzirea locuintelor
  • Costuri accesibile
  • Functionare eficienta si in zilele mai inorate
  • Panourile solare cu tuburi vidate pot functiona si in momentul in care un tub este deteriorat

Alegerea unui panou solar se face in functie de zona de unde doresti sa il amplasezi, iar aici ne referim la faptul ca soarele lumineaza diferit. In zonele tarii unde luminozitatea este mai scazuta trebuie sa alegi o dimensiune mai mare a panoului solar. Pentru a avea o eficienta cat mai mare a panourilor solare, acestea trebuiesc montate cu o anumita inclinatie, astfel incat, razele soarelui sa cada perpendicular pe suprafata panoului. Cea mai mare cantitate de lumina este captata la mijlocul zilei.

Panourile solare sunt instalatii complexe de incalzire care fac parte din circuitele de apa, iar uzura, temperaturile extreme si montarea defectuoasa pot provoca spargerile tevilor si inundatii in locuinta. Aceste deteriorari se pot rezolva prin inlocuirea tevilor simplu si rapid.

Panourile solare sunt confectionate din sticla si prevazute cu supape ce ajuta la decongestionarea presiunii din sistem, astfel evitandu-se deteriorarea acestuia.

Pentru a beneficia de cele mai bune preturi, oferte si reduceri iti recomandam sa te inregistrezi gratuit la newsletter-ul Pestre.ro magazin online.

Aboneaza-te acum !

Ar fi bine sa te abonezi pentru ca este gratuit, esti primul care afla promotiile si reducerile, ai preturi speciale doar pentru abonati, beneficiezi de cele mai bune preturi, beneficiezi de oferte speciale numai pentru tine.