Se incarca...

Transport gratuit

Peste 299 lei, sub 5 kg

Iti dam 3% inapoi

Daca iti intarzie comanda

Retur gratuit

Garantat in 14 zile

Consultanta gratuita

Pentru toata gama de produse

Filtreaza produsele
Pagina 1 din 3

Incalzire in Pardoseala

Incalzirea prin pardoseala este un sistem modern de incalzire a locuintei.  Caldura in pardoseala asigura confortul maxim prin distributia optima a temperaturii pe verticala si posibilitatea de programare exacta a climatului din interior. 

Avantajele incalzirii prin pardoseala

Incalzirea in pardoseala este o metoda eficienta care aduce o serie de avantaje consumatorului final. Dintre acestea enumeram:

 • Confortul termic marit
 • Economie de energie - 15 % in comparatie cu sistemul de incalzire cu calorifere. 
 • Cresterea calitatii aerului
 • Economie de spatiu 
 • Fiabilitate crescuta
 • Eficienta crescuta in cazul spatiilor inalte 

Cum se monteaza incalzirea in pardoseala?

In procesul de constructie sau de pregatire pentru sezonul rece a unei case trebuie sa tii cont de foarte multe aspecte, dar unul dintre cele mai importante il reprezinta sistmul de incalzire.

Dependenta de reteaua nationala de furnizare a gazului, de birocratia autoritatilor, de riscurile implicate de utilizarea gazului si sistemelor cu agent termic, fac tot mai multi dintre proprietarii de case si apartamente sa se orienteze catre sisteme de incalzire electrice.

Foarte utilizate in ultima vreme ca si solutii pentru confort termic, sunt sistemele de incalzire in pardoseala electrice, in defavoarea celor cu apa, care sunt mult mai sigure decat sistemele de incalzire traditionale prin calorifere murale, cu centrale alimentate cu gaz.

Unul din sistemele de incalzire prin podea ales foarte des de clienti, este sistemul de incalzire in pardoseala cu cabluri.

Principalele specificatii si mentiuni de care trebuie sa tii cont  sunt:

 • Cablurile de incalzire ce se monteaza sub un strat de beton (sapa) de aproximativ 3-5 cm, sunt pretabile in special constructiilor noi.
 • Incalzirea prin cabluri se recomanda pentru cladirile care au necesar energetic mic, in situatia in care acest sistem de incalzire in pardoseala este unicul sistem de incalzire existent. 
 • Se poate utiliza in case de vacanta, cabane, bai, camere de zi.
 • Sistemul se instaleaza numai dupa ce se cuantifica necesarul energetic al camerei/locuintei, daca este singurul sistem de incalzire sau nu
 • Incalzirea cu cabluri in pardoseala se poate monta sub gresie, sub orice tip de placare sau de podea. Cablurile se pot monta in adeziv flexibil, in sapa autonivelanta de aproximativ 3 cm grosime.
 • Procedura de instalare si intretinere este una relativ simpla insa, trebuie facuta de personal autorizat deoarece interventia ulterioara asupra cablurilor este dificila trebuind sparta sapa.
O data montate nu este nevoie sa se intervina asupra lor, riscul de deteriorare fiind redus. Atunci cand esti in plin proces de constructie, una din principalele probleme sau incercari la care esti supus o reprezinta alegerea si dimensionarea sistemului de incalzire.

Acelasi lucru se intampla si cand amenajezi sau reamenajezi locuinta mai ales daca:

 • reduci riscul generat de utilizarea gazelor.
 • reduci riscul generat de posibilitatea de inundatie daca se sparge un calorifer sau o teava de agent termic.
 • reduci costurile generate de firmele autorizate care realizeaza conexiuni intre locuinta si teava principala de gaze de la poarta sau de pe scara blocului.
 • reduci riscul de imbolnavire prin faptul ca praful nu se mai ridica in incapere.
Una dintre cele mai bune si eficiente solutii de incalzire in pardoseala o reprezinta incalzirea in pardoseala cu covorase electrice.

Covorul electric de incalzire in pardoseala este un cablu subtire de incalzire montat pe o plasa din material plastic cu latimea uzuala de 0.5 m. Acestea sunt dimensionate la lungimi diferite in functie de nevoia fiecaruia. Principalele aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare la alegerea unui sistem de incalzire in pardoseala cu covoras electric sunt:

 • Aceasta solutie de incalzire se recomanda pentru pardoselile subtiri. Montarea covorasului se face direct sub gresie, placi ceramice sau pardoseala, in stratul de nivelare sau adeziv.
 • Sistemul de incalzire in pardoseala cu covoras se preteaza la renovari de mai mica amploare.
 • Spatiul ocupat de acest tip de sisteme este de 3-4 mm.
 • Covorasele electrice pentru incalzire in pardoseala vin in doua nivele de putere 100 W/mp si 150 W/mp. Covorasele de 150 W/mp se folosesc in zone cu necesar energetic ridicat ca si sistem principal cum ar fi bai sau zone cu pardoseala rece. Cele de 100 W/mp se folosesc in zone cu necesar energetic mai mic ca si solutie complementara sau sistem auxiliar - bucatiarii, camera de zi, birou de lucru.
 • In situatia in care in procesul de amenajare nu se poate sau nu se doreste scoaterea gresiei, exista covorase electrice pentru incalzire in pardoseala autoadezive care se monteaza peste gresie. Acestea au o grosime de maxim 5 mm astfel ca, podeaua nu se inalta mult.
Foarte multi proprietari de case sau apartamente aflati in procesul de constructie a unei locuinte trebuie sa aleaga sistemul de incalzire. Avand in vedere temperaturile destul de scazute in sezonul rece, sistemul de incalzire ar trebui sa respecte doua functionalitati clare:

 • sa fie eficient pentru locuinta in functie de nivelul de confort dorit, de ncesarul de energie al locuintei, de pierderile energetice ale locuintei
 • sa fie eficient din punct de vedere al costurilor - atat costurile de utilizare cat si costurile de instalare
 • sa fie sigur pe toata perioada utilizarii
 • sa nu fie necesare intretineri speciale costisitoare.
Pornind de la aceste nevoi sistemele de incalzire in pardoseala electrice capata din ce in ce mai mult avant printre clienti. Unul din cele mai revolutionare sisteme de incalzire in pardoseala electrica este incalzirea cu folie.

Sistemul de incalzire in pardoseala cu folie incalzitoare este o solutie ce se bazeaza pe radiatiile infrarosii in pardoseala, tavane de gips-carton sau pereti. Aceasta folie se alimenteaza la 220 V, la 12 V sau 24 V. 

Denumita si film flexibil imprimat pentru incalzire, folia de incalzire are o grasime de 0,4 mm, astfel ca, se poate instala cu usrinta sub parchetul laminat fara ca acesta sa se inalte prea mult. Aceasta solutie de incalzire in pardoseala electrica poate fi utilizata atat ca solutie unica de incalzire sau sistem complementar de incalzire la sistemul existent deja.

Sistemul de incalzire cu folie carbonica este compus din:

 • folie carbonica incalzitoare sau filmul de incalzire
 • termostatul digital
 • senzorul de temperatura pentru pardoseala
 • izolatori electrici pentru conectori
 • izolatori pentru barele de cupru 
 • conectori
 • izolatori electrici pentru capatul liber al foliei
Dimensionarea sistemului de incalzire cu folie 

Elementul de incalzire cu carbon (conductor electric) si pasta de argint sunt tiparite pe folie din material izolant si material ignifug, care urmeaza sa fie combinat cu filmul tip Laminex dupa realizarea unui electrod din folie de cupru.

Carbonul emite caldura, raze infrarosii si anioni cu ajutorul unei rezistente electrice.  Folia, bazata pe caldura radianta in infrarosu, da un efect de incalzire mai lung decat alte sisteme de incalzire. Undele de raze infrarosii si anionii sunt cunoscute pentru a suprima in mod eficient mirosurile si cresterea germenilor si a stimula metabolismul corpului uman.

Costurile sistemelor de incalzire prin pardoseala

Pretul sistemului de incalzire in pardoseala este mai mare decat al altor sisteme insa, acesta se recupereaza in timp, pretul platit de utilizatorii acestor sisteme se reduce cu 20% - 40% la plata lunara a facturilor. Pentru a veni in ajutorul consumatorului final prezentam criteriile care determina calculul final al sistemului de incalzire in pardoseala.

Astfel, pentru calcularea corecta a costului de investitie trebuie sa tii cont de marimea suprafetei, materialele folosite, automatizarea.

Cat costa un sistem de incalzire in pardoseala?

In general, se poate estima ca montarea unui sistem de incalzire in pardoseala are un cost aproximativ de 40 euro/metru patrat, insa acesta depinde de suprafata si de materialele prevazute, de sistemele de automatizare si de necesitatile clientului in ce priveste numarul de termostate instalate.
 
Pentru a beneficia de cele mai bune preturi, oferte si reduceri la iti recomandam sa te inregistrezigratuit la newsletterul pestre.ro magazin online.


Aboneaza-te acum !

Ar fi bine sa te abonezi pentru ca este gratuit, esti primul care afla promotiile si reducerile, ai preturi speciale doar pentru abonati, beneficiezi de cele mai bune preturi, beneficiezi de oferte speciale numai pentru tine.