Se incarca...

Transport gratuit

Peste 299 lei, sub 5 kg

Iti dam 3% inapoi

Daca iti intarzie comanda

Retur gratuit

Garantat in 14 zile

Consultanta gratuita

Pentru toata gama de produse

Filtreaza produsele
Pagina 1 din 6

Convectoare pentru incalzire

Ce functii au convectoarele de caldura?

Incalzirea cu ajutorul unui convector de caldura este o solutie pentru persoanele care nu doresc sa aiba calorifere vizibile. Acest mod de incalzire este o solutie foarte buna, dar care trebuie gandita in momentul proiectarii casei, apartamentului sau inainte de reamenajarea acestora. Acest convector de incalzire se monteaza in perete. 

Functia principala a convectorului de caldura este reglarea temperaturii din locuinta. De multe ori, pentru un consum mai redus, este mai usor sa incalzesti camera cu un convector electric decat toata casa cu o centrala termica. Convectoarele de caldura sunt fie electrice fie pe gaz, verticale sau orizontale.

Convector vertical

Convectoarele verticale sunt compuse dintr-un schimbator de caldura din cupru sau aluminiu, montat intr-o caseta zincata sau vopsita standard in culoare neagra. In partea de sus, convectorul este prevazut cu o grila transversala sau longitudinala realizata din lemn sau metal. Racordarea convectorului se face prin doua racorduri, care pot fi pozitionate atat pe dreapta cat si pe stanga.

Instalarea convectorului vertical se face foarte simplu, deoarece convectorul se va amplasa intr-un gol facut in pardoseala in functie de dimensiunea acestuia. Montajul se va face de catre o persoana specializata.

Incalzirea cu ajutorul convectorului vertical se face asistata de un termostat care tine cont de perioada necesara de incalzire, astfel, peretele va fi intotdeauna la temperatura potrivita. Avand acest tip de incalzire cu convector vertical ai o libertate mai mare, fiind reduse umiditatea si circulatia prafului prin camera. 

Intretinerea si curatarea convectorului vertical se face inainte de sezonul rece prin curatatea cu o perie fina a lamelelor, iar partea cuvei cu ajutorul aspiratorului.

Convector orizontal

Convectoarele orizontale sunt compuse dintr-un schimbator de caldura din cupru sau aluminiu, montat intr-o caseta zincata sau vopsita standard in culoarea neagra. In partea de sus convectorul este prevazut cu o grila transversala sau longitudinala realizata din lemn sau metal. Racordarea convectorului orizontal se face prin doua racorduri, care pot fi pozitionate atat pe dreapta cat si pe stanga.

Instalarea convectorului orizontal se face foarte simplu, deoarece convectorul se va amplasa intr-un gol facut in pardoseala in functie de dimensiunea acestuia. Montajul se va face de catre o persoana specializata. Incalzirea in pardoseala cu ajutorul convectorului orizontal se face asistata de un termostat care tine cont de perioada necesara de incalzire, astfel, pardoseala este intotdeauna la temperatura dorita.

Avand acest tip de incalzire cu convector orizontal ai o libertate mai mare deoarece sunt reduse umiditatea si circulatia prafului in camera. Intretinerea si curatarea convectorului orizontal se face inainte de sezonul rece cu o perie fina si cu ajutorul aspiratorului.

Prin ce se deosebeste un convector de incalzire orizontal de unul vertical?

In functie de modalitatea de montare convectorul poate fi instalat direct pe podea, ca un calorifer electric cu ulei sau pe perete, ca un panou radiant in infrarosu.Modelele de podea, sunt mai eficiente deoarece permit relocarea rapida in orice colt al camerei sau in zona care se doreste a fi incalzita la un moment dat. 

Modelele de podea, sunt mai eficiente deoarece permit relocarea rapida in orice colt al camerei sau in zona care se doreste a fi incalzita la un moment dat. Convectorul vertical presupune o instalare mai costisitoare si in acelasi timp implica o folosire permanenta a aparatului.
In prezent, pe piata exista si modele hibride, ce permit montarea atat pe perete cat si pe podea. 

Pentru a beneficia de cele mai bune preturi, oferte si reduceri iti recomandam sa te inregistrezi gratuit la newsletter-ul Pestre.ro magazin online. 

Aboneaza-te acum !

Ar fi bine sa te abonezi pentru ca este gratuit, esti primul care afla promotiile si reducerile, ai preturi speciale doar pentru abonati, beneficiezi de cele mai bune preturi, beneficiezi de oferte speciale numai pentru tine.