Se incarca...

Transport gratuit

Peste 299 lei, sub 5 kg

Iti dam 3% inapoi

Daca iti intarzie comanda

Retur gratuit

Garantat in 14 zile

Consultanta gratuita

Pentru toata gama de produse

Filtreaza produsele
Aer Conditionat Gree Bora A4 Silver Gwh12Aab-K6Dna4A 12000 Btu, Kit Instalare Inclus, A++

-19%

Cadou Kit instalare

vizualizare rapida
(5)

1.557,78 lei

1.915,98 lei (-358,20 lei)

Adauga in cos
Stoc magazin
Aer Conditionat Gree Bora Eco Inverter A4 Silver, 9000 Btu, Kit Instalare Inclus, A++, Gwh09Aab-K6Dna4A

-19%

Cadou Kit instalare

vizualizare rapida
(7)

1.459,28 lei

1.798,88 lei (-339,60 lei)

Adauga in cos
Stoc magazin
(1)

4.346,20 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(1)

9.248,21 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(1)

8.778,17 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(1)

5.143,31 lei

Adauga in cos
La comanda
(1)

61.919,20 lei

Adauga in cos
La comanda
(1)

6.776,64 lei

Adauga in cos
La comanda
(1)

3.622,21 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(2)

4.338,41 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(1)

4.153,51 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(1)

4.465,38 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(1)

4.863,03 lei

Adauga in cos
La comanda
(1)

5.240,62 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(1)

6.370,05 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(1)

6.835,64 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(1)

3.067,52 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(1)

3.870,01 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(1)

4.243,84 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(1)

6.059,74 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
(1)

6.312,38 lei

Adauga in cos
Stoc depozit
Pagina 1 din 10

Aparate Aer Conditionat

Aparatul de aer conditionateste un element necesar in timpurile noastre. Evolutia tehnologica determina schimbari climatice importante care ne afecteaza pe termen lung. Astfel, este necesara si importanta prezenta unui aparat de aer conditionat in caminele noastre.

Daca nu ai achititionat un aparat de aer conditionat aici gasesti cele mai bune modele la preturi accesibile. Avem modele de la diferite brand-uri aer conditionat DAIKIN, aer conditionat LDK, aer conditionat YOKY.

Ai de ales dintr-o gama de peste 90 de modele. Poti opta, in functie de suprafata spatiului pentru apparat de aer conditionat de perete, aer conditionat de tavan, aer conditionat portabile si multi-spliturile.

Aparatul de aer conditionat iti aduce in casa aerul din varf de munte Echipamentele de aer conditionat online pe care le veti gasi la Pestre.ro  magazin online se impart in mai multe categorii cum ar fi:
 • Aer conditionat rezidential
 • Aer conditionat industrial

Echipamentele de aer conditionat rezidential se impart si ele in mai multe categorii cum ar fi:

 • Aer conditionat monosplit Aer conditionat multi split
 • - Aer conditionat multi split
 • - Aer conditionat portabil
 • - Aer conditionat cortina
 • - Aer conditionat coloana
 • - Aer conditionat casetat

Acestea sunt principalele categorii dar ele pot fi si mai multe daca detaliem utilizarea si asezarea pana la cel mai mic nivel.

Ce este aparatul de aer conditionat?

Aparatul de aer conditonat scade temperatura progresiv. Aerul conditionat se obtine cu ajutorul unor instalatii speciale, care ii controleaza conditiile climatice in scopul obtinerii confortului sau pentru obtinerea unor cerinte tehnice.

Cun este realizat aparatul de aer conditionat?

Piata aparatelor de aer conditionat este in continua expansiune la noi in tara. In perioadele cu temperaturi caniculare vanzarea aparatelor de aer conditionat creste de 15-20 de ori mai mult decat in perioadele cu temperaturi normale.

Aparatul de aer conditionat - fisa tehnica

Aparatul de aer conditionat a evoluat in timp pentru a raspunde cerintelor omului modern. Astfel, a aparut tehnologia Inverter folosita pentru producerea aparatelor de aer conditionat. 

Aceasta tehnologie favorizeaza un consum mai redus de energie fata de aparatele de aer conditionat traditionale. Astfel, putem sa avem acelasi randament, dar cu un consum de energie mai redus, chiar cu pana la 30%.

Cum functioneaza aceasta tehnologie?

Daca la modelele non-inverter, compresorul se oprea odata ce ajungea la temperatura dorită in incapere, in cazul aparatelor cu Inverter acest lucru nu mai este valabil. Mai exact de indata ce se ajunge la temperatura dorita, compresorul continua sa functioneze, dar cu un consum redus la maxim. In felul acesta temperatura din camera va ramane constanta.

Capacitatea este maxima la pornirea aparatului pentru aducerea rapida a temperaturii din incapere la valoarea aleasa, dupa care scade gradual pana la nivelul necesar care sa asigure doar mentinerea temperaturii. Avantajele unui aparat cu tehnologia inverter sunt evidente:

 • consumul de energie este mult mai mic, redus cu aprox. 30% fata de un aparat de aer conditionat obisnuit;
 • temperatura dorita este atinsa mult mai repede;
 • nivelul de zgomot al unitatii internea aparatului este mult redus;
 • tacanitul specific de pornire – oprire al compresorului este eliminat;
 • tehnologia Inverter asigura totodata si un randament crescut al aparatului pe functia de incalzire chiar si pentru temperaturi exterioare de -15 grade Celsius.

Cata energie electrica consuma aparatul de aer conditionat?

Consumul de energie electrica pe care il are un aparat de aer conditionat este o variabila importanta in alegerea acestuia.

Astfel, aparatele de aer conditionat sunt clasificate in functie de consumul de energie electrica respectand anumite standarde generale, prin intermediul carora se stabilesc clasele de consum de energie electrica.

Odata cu consumul tot mai mare de energie electrica au fost create anumite standarde pentru consumul de energie. Așadar, avem produse cu +: A+, A+++. Cu cat mai multe astfel de plusuri, cu atat energia consumata va fi mai mica. Evident ca un aparat A+++ are un pret mai mare.

Pe fiecare aparat de aer conditionat se va regasi o eticheta energetica sub forma celei de mai jos. Astfel va fi specificata clasa de energie electrica din care face parte aparatul si vom stii astfel eficienta acestuia.

Care este capacitatea aparatului de aer conditionat?

Capacitatea aparatului de aer conditionat este un criteriu foarte important atunci cand dorim sa achizitionam un aer conditionat. In functie de capacitatea acestuia aflam daca aparatul de aer conditionat este potrivit pentru incaperea in care dorim sa il amplasam.

Astfel, avem urmatoarea clasificare in functie de capacitate:

 • Pentru incaperile cuprinse intre 10 - 25 de mp se recomanda utilizarea unui aer conditionatcu capacitate de 9000 BTU;
 • Pentru incaperile cuprinse intre 15 - 35 de mp se recomanda utilizarea unui aer conditionatcu capacitate de 12000 BTU;
 • Pentru incaperile cuprinse intre 30 - 50 de mp se recomanda utilizarea unui aer conditionat cu capacitate de 18000 BTU;
 • Pentru incaperile cuprinse intre 40 - 70 de mp se recomanda utilizarea unui aer conditionatcu capacitate de 24000 BTU.
In concluzie, vom folosi aer conditionat 9000 BTU; pentru incaperi precum dormitor, bucatarie, pe cele de 12000 BTU; pentru sufragerii, iar cele cu capacitate mare de 18000 BTU, respectiv 24000 BTU se recomanda in incaperi cu inatimea de peste 3 metri datorita debitului de aer foarte intens. 

In incaperile care au o suprafata mare, dar inaltime mai mica de 2.5 metri, este recomandata instalarea a mai multe unitati de aer conditionat de capacitate mai mica, in defavoarea unui singur aparat cu capacitatea mare.

Tipuri de aparate de aer conditionat

Există 4 tipuri de aparate de aer conditionat: de perete, de tavan, cele portabile si multi-spliturile. Cele mai utilizate sunt cele montate pe perete. Cele montate pe tavan sunt destul de scumpe, deoarece incorporeaza palete pe cele patru laturi, pentru o utilizare mult mai eficienta. 

Aparatele de aer conditionat portabile sunt ideale pentru cei ce vor sa isi creeze confotul necesar in orice incapere s-ar afla, iar multi-spliturile sunt alcatuite din mai multe unitati interioare, montate in camere diferite, legate la o singura unitate exterioara.

Filtrele aparatului de aer conditionat

Exista aparate de aer conditionat ale caror filtre elimina praful, agentii contaminanti si alergenii periculosi din aer, precum si bacteriile si virusurile, inclusiv virusii gripali de tip A.

Sistemul de filtrare are un rol important deoarece retine praful si impuritatile prezente in aerul din incapere. Toate aparatele au un filtru de praf care nu se consuma in timp si deci nu trebuie inlocuit periodic, acesta fiind lavabil. 

Fumul de tigara, animalele de companie si unele plante degaja in aer unele substante specifice care odata ce ajung in unitatea interioara se depun pe fagurii schimbatorului de caldura al acesteia iar in timp duc la degajarea de catre aparat a unor mirosuri nepacute. Singurul remediu in acest caz este spalarea frecventa a schimbatorului de caldura, operatie destul de complicat de realizat.

Aparatul de aer conditionat te scapa de microbi!

Aparatele de aer conditionat asigura un confort termic ideal utilizatorilor insa medicii recomanda folosirea cu atentie a acestora in situatia in care utilizatorul intra si paraseste frecvent incinta climatizata. In acest caz temperatura din spatiul climatizat trebuie setata astfel incat, sa fie cu cel mult 10 grade mai mica decat cea exterioara intrucat schimbarile bruste si frecvente de temperatura pot provoca probleme de sanatate. 

In cazul in care aparatul de aer conditionat este folosit in mod propice, acesta poate preveni alergiile, crizele de astm si chiar bolile respiratorii cauzate de poluare, datorita filtrelor care retin praful, polenul si impuritatile din aer.

Aparatul de aer conditionat - functia de dezumidificare

Umiditatea poate fi o cauza a disconfortului, mai ales pe timpul noptii si de cele mai multe ori poate duce la aparitia mucegaiului. De aceea este foarte important ca aparatul de aer condiţionat sa fie dotat cu functia de dezumidificare, ce mentine temperatura dorita constanta si reduce in acelasi timp umiditatea.

Umiditatea poate fi o cauza a disconfortului, mai ales pe timpul noptii si de cele mai multe ori poate duce la aparitia mucegaiului. De aceea este foarte important ca aparatul de aer condiţionat sa fie dotat cu functia de dezumidificare, ce mentine temperatura dorita constanta si reduce in acelasi timp umiditatea.

Dupa ce criterii alegem aparatul de aer conditionat?

Ce spatiu vrei sa racesti?

 • Pentru o incapere cu suprafata cuprinsa intre 10 şi 25 mp se recomanda un aparat de 9.000 btu;
 • Pentru suprafata cuprinsa intre 15 – 35 mp – un aparat cu capacitatea de 12.000 btu;
 • Pentru 30 – 50 mp –  se recomanda un aparat de aer conditionat de 18.000 btu;
 • Pentru un spatiu intre 40 – 70 mp unul de 24.000 btu.

Astfel, in cazul locuintelor obisnuite sunt recomandate aparatele de 9.000 btu pentru dormitoare iar cele de 12.000 btu pentru sufragerii. 

Aparatele de putere mare si anume cele de 18.000 si 24.000 btu, datorita debitului de aer foarte puternic, se recomanda in incaperi cu inaltimea peste 3m. In cazul unei incaperi cu suprafata mare, avand inaltimea de 2,5m, se recomanda folosirea mai multor aparate de puteri mici in locul folosirii unui singur aparat de putere mare.

ATENTIE!

Nu se recomanda folosirea unui singur aparat de putere mare, de exemplu 18.000 btu, amplasat pe hol pentru climatizarea unui intreg apartament, din următoarele considerente:

 • Debitul de aer foarte mare al unui aparat de 18.000 btu amplasat intr-un spatiu mic cu inaltimea sub 3m provoaca un disconfort pronuntat locatarilor, punandu-le sanatatea in pericol;
 • Un aparat de putere mare amplasat intr-un spatiu mic va scadea foarte repede temperatura aerului la valoarea setata dupa care se va opri, in consecinta aerul rece nu va mai fi împins de ventilatoarele aparatului sa treaca in celelalte camere, deci se va obtine un efect exact invers efectului asteptat.
 • Amplasarea unitatii interioarea aparatului de aer conditionat pe hol inseamna suplimentarea traseului frigorific, deci un cost aditional relativ mare

Este suficient un singur aparat de aer conditionat pentru toata casa?

Nu este recomandat. Nu cumpera un aparat cu putere mare (peste 12.000 BTU), in ideea ca vei lasa usile deschise si iti va racori toata casa. 

Debitul de aer foarte mare al unui astfel de aparat, amplasat intr-un spatiu mic, cu inaltimea sub 3 metri, provoaca un disconfort pronuntat. Cand temperatura a scazut in camera in care e amplasat, se va opri, astfel ca aerul rece nu va mai fi impins in celelalte camere.

Aparatul de aer conditionat - nivelul de zgomot

Sunt recomandate dispozitivele silentioase, cu un nivel cat mai scazut de decibeli. Majoritatea au o functie pentru “noapte”, cu o temperatura si un nivel de zgomot specifice.

Este recomandat un aparat de aer conditionatcu unitatea interioara care sa nu depaseasca 65 dB.

Alegeti un aparat de aer conditionat cu functia Inverter care are un nivel redus de zgomot.

Aparatul de aer conditionat - functii noi

Un aparat de aer conditionatcu inverter isi regleaza continuu randamentul de racire sau incalzire, reduce timpul de pornire al sistemului si ajunge mult mai rapid la temperatura solicitata. 

Acest model garanteaza mentinerea constanta a temperaturii si asigura un consum cu 30% mai mic fata de vechile aparate care nu mai respecta standardele UE. Aparatele de tip inverter au o clasa de consum mult mai buna decat cele pe sistem on/off.

O functie nou aparuta este functia Smart. Astfel, tu vei avea posibilitatea sa reglezi aparatul din locuinta ta de la distanta, prin internet. Modelul Smart are o functie prin care se conecteaza la Wi-Fi. Cu ajutorul unei aplicatii de pe telefonul mobil il poti controla cand nu esti acasa.

Diversitatea tehnologica nu are limite, fapt ce se aplica si in climatizare. Sunt functii foarte utile cu nume simple (ex. autodiagnoza) si functii total nefolositoare cu nume foarte sonore.

 • functia de autodiagnoza (depisteaza problemele de functionare si usureaza munca echipei de service);
 •  „ochiul magic” sau „I feel” are functia de a scana camera 3D si a directiona optim jetul de aer
 • wi-fi va da posibilitatea de a comanda aparatul de aer conditionat de la distanta prin intermediul internetului
 • pentru persoanele cu alergii si in special pentru locuintele cu copii recomandam aparate cu sisteme bune de filtrare sau combinatie intre AC si purificator de aer;
 • nu uitati ca un om are nevoie de cca. 25 mc aer curat si proaspat.

Sfaturi - Cum aleg aparatul de aer conditionat?

Aparatul de aer conditionat = Aer rece si curat, la un click distanta!
 • montati aparate mai mari ce pot furniza necesarul de frig la viteze mici ale aerului;
 • alegeti cu grija locul de amplasare a unitatii interne astfel incat, jetul de aer sa parcurga intre 6 -9 metri pana in contact cu dvs.
 • folositi viteza maxima din telecomanda doar cand nu sunteti acasa;
 • utilizati functia Wi-Fi de activare a aparatului prin internet, asfel puteti porni aparatul cu ceva timp inainte de a ajunge acasa;
 • alegeti aparate cu capacitate mai mare;
 • alegeti aparate supradimensionate (mai mari) care pot raci locuinta la turatia minima a ventilatorului cu zgomot minim;

Nu uitati!! Curatati regulat aparatul de aer conditionat pentru eficienta si sanatate!

Majoritatea echipamentelor oferite sunt echipamente de clasa energetica A, A+, A++ atat pe clasa energetica de racire cat si pe clasa energetica de incalzire. 

Brand-urile oferite de Pestre.ro sunt branduri ale caror produse se caracterizeaza pe calitatea produselor, standardul ridicat de climatizare pe care il ofera precum si mai ales pe capacitatea de racire rapida a spatiilor.

Aerele conditionate de vanzare online pe care le veti gasi pe www.pestre.ro sunt certificate si respecta toate cerintele nationale si internationale in domeniu fiind produse de unii dintre cei mai mari producatori internationali printre care amintim GEE, MITSUBISHI,  WHIRPOOL, SAMSUNG, LG.

Aboneaza-te acum !

Ar fi bine sa te abonezi pentru ca este gratuit, esti primul care afla promotiile si reducerile, ai preturi speciale doar pentru abonati, beneficiezi de cele mai bune preturi, beneficiezi de oferte speciale numai pentru tine.