Se incarca...

Transport gratuit

Peste 299 lei, sub 5 kg

Iti dam 3% inapoi

Daca iti intarzie comanda

Retur gratuit

Garantat in 14 zile

Consultanta gratuita

Pentru toata gama de produse

Filtreaza produsele
Pagina 1 din 3

Stalpi si Felinare

Un felinar este o sursa de lumina excelenta pentru terasa, foisor sau oricare alt loc din gradina. Pe langa rolul functional, felinarul de gradina este un accesoriu decorativ care prin designul sau poate adauga un plus spatiului in care este amplasat. 

Felinarele se gasesc in forme si modele diferite, de la cele tip lustra, care se agata in tavan, la cele montate pe perete. Pe langa iluminatul central care poate sa fie dat de stalpii de iluminat, felinarele sunt elemente principale de lumina si ambient placut.

Felinarele de gradina sunt realizate din materiale rezistente la conditiile exterioare, umiditate sau razele soarelui. 
Acestea pot fi fabricate din aluminiu, otel inoxidabil si cupru.
 
Pentru ca un corp de iluminat sa fie de exterior, acesta trebuie sa fie incadrat intr-o clasa de protectie de minimum 44. Clasa de protectie 44 (IP44) este minimul pe care corpurile de iluminat de exterior il pot avea. Cu cat clasa de protectie creste, cu atat corpurile de iluminat sunt mai rezistente la factori externi precum corpuri straine, particule de praf si umiditate.

Felinarele pot fi montate pe perete, tavan, etc:

  • montare tavan 
  • montare perete 
  • independente 
Numarul surselor de lumina si tipul acestora joaca un rol important in alegerea becurilor potrivite. Pentru economie si eficienta alege becuri tip LED pentru ca acestea consuma mai putin si rezista mult mai multe ore de functionare.

Pentru luminarea unor suprafete mari de teren alege un felinar de gradina cu un bec de 120W, care emana o lumina intensa si care poate ilumina o zona de pana la 10 metri patrati.

Stalpii de iluminat pentru gradina reprezinta una dintre cele mai usoare si eficiente cai de a adauga un plus de functionalitate si frumusete spatiului exterior al casei. Aceste corpuri de iluminat pentru gradina sau terasa sunt rezistente la intemperii, pot fi utilizate ca lumini de accent si transforma zonele intunecate in unele sigure.

Pe piata exista stalpi alimentati de curent electric la baterii sau energie solara. Un alt aspect pe care trebuie sa il iei in considerare daca vrei sa alegi cei mai buni stalpi de iluminat pentru gradina este tipul becului care poate fi folosit impreuna cu stalpul. Astfel, poti alege: becuri tip LED, becuri fluorescente sau becuri halogen economice, becuri tip xenon. 

In ceea ce priveste materialele de fabricatie acestea trebuie sa aiba: 

  • Rezistenta UV si rugina 
  • Durabilitate si protectie (IP)  
Pentru reduceri, oferte, promotii iti recomandam sa te inregistrezi gratuit la newsletter-ul Pestre.ro

Aboneaza-te acum !

Ar fi bine sa te abonezi pentru ca este gratuit, esti primul care afla promotiile si reducerile, ai preturi speciale doar pentru abonati, beneficiezi de cele mai bune preturi, beneficiezi de oferte speciale numai pentru tine.