Se incarca...

Corpuri de iluminat exterior

Transport gratuit

Peste 299 lei, sub 5 kg

Iti dam 3% inapoi

Daca iti intarzie comanda

Retur gratuit

Garantat in 14 zile

Consultanta gratuita

Pentru toata gama de produse

Filtreaza produsele

Promotii curente

(1)

45,31 lei

55,10 lei (-9,79 lei)

Adauga in cos
Stoc Limitat
(0)

274,35 lei

330,91 lei (-56,56 lei)

Adauga in cos
Stoc Limitat

Corpuri de iluminat exterior

Ce tipuri de corpuri de iluminat exterior exista si ce le diferentiaza?

Corpurile de iluminat exterior au rol functional si decorativ, ajuta la dezvoltarea plantelor si crearea unei atmosfere ambientale placute. In zonele de pavaje, a pomilor fructiferi sau a mobilierului de gradina sunt recomandate felinarele sau corpurile de iluminat.
Instalarea unui sistem de iluminat in gradina este realizata de un specialist in domeniu. Izolarea trebuie sa fie facuta corespunzator astfel atunci cand ploua, apa sa nu ajunga la firele de inalta tensiune sau la becuri.

Tipuri de iluminat exterior

Iluminatul aleilor si zonei de acces

Pentru iluminatul aleilor din curte se folosesc stalpi decorativi sau aplice incastrate:

  • Stalpi decorativi – se pot monta cu usurinta pe orice suprafata
  • stalpi sau felinare cu senzor de miscare sau stalpi solari cu LED - nu necesita racordare la sistemul de energie electrica.
  • Stalpi bollard - sunt ideali pentru spatiile mari si se monteaza atat pe alei, cat si pe gazon.
  • Corpuri incastrate - aceste corpuri de iluminat incastrabile sunt alcatuite de obicei din aluminiu sau otel inoxidabil, iar becul este protejat de un geam securizat, care poate sa suporte o greutate de pana la 500 kg. Corpurile incastrabile ilumineaza de jos in sus, sunt compacte, au consum redus de energie si produc lumina alba. 

Cum alegem corpul de iluminat potrivit pentru casa, curte si terasa?

  • Alegerea corpurilor de iluminat pentru terasa sau veranda: lampi de exterior, lampi de perete care imita felinarele 
  • Alegerea corpurilor de iluminat pentru gradina: stalpi cu LED pentru gradina, si lampi de perete
  • Alegerea corpurilor de iluminat pentru foisor: lampi de perete, lampi de masa, lampadare, corpuri de iluminat tip glob
Iluminat curte si terasa

In zona de terasa pot fi utilizate corpuri de iluminat diverse: aplice incastrate, felinare, plafoniere sau spoturi cu LED. Cele mai folosite surse de iluminat sunt aplicele exterioare de perete, folosite pentru iluminarea decorativa a terasei. 

Iluminatul ornamental pentru pomi

Iluminarea ornamentala a pomilor este realizata cu proiectoare cu geam mat. 
Pentru aspect mai placut poti folosi surse de iluminat de diverse forme si marimi, amplasate la baza copacului cu lumina indrepatata spre varf, nu spre tulpina. Pentru iluminat ambiental corpurile de iluminat se monteaza sub coroana copacului, cu lumina indreptata in jos.

Iluminatul gazonului si plantelor

In gradina penru un efect placut si o lumina difuza utilizeaza proiectoare sau stalpi decorativi.

Iluminatul peretilor si a altor obiecte decorative

Iluminarea peretilor si a gardurilor, se realizeaza de jos in sus, la fel ca in cazul pomilor. 

Ce e mai potrivit pentru exterior, un bec LED sau bec clasic?

Sursele de iluminat electrice au un sistem de iluminat pentru gradina alimentat cu energie electrica. Daca alegi becuri LED, acestea au o durata de viata de aproximativ 50.000 de ore de functionare, asa ca pot fi o solutie economica. Sursele de iluminat cu baterii pot fi montate cu usurinta, fara sa ai nevoie de un electrician. 

Sursele de iluminat cu baterii solare au un sistem de iluminat economic, simplu de instalat ce nu afecteaza mediul inconjurator. Pe timpul zilei, acestea se incarca cu energie solara si produc lumina pe timpul noptii.

Pentru a beneficia de cele mai bune preturi, oferte si reduceri iti recomandam sa te inregistrezi gratuit la newsletter-ul Pestre.ro magazin online.

Aboneaza-te acum !

Ar fi bine sa te abonezi pentru ca este gratuit, esti primul care afla promotiile si reducerile, ai preturi speciale doar pentru abonati, beneficiezi de cele mai bune preturi, beneficiezi de oferte speciale numai pentru tine.