Profita de transport gratuit in toata Romania la comenzile mai mari de 499 lei, mai multe detalii

Categorii produse
Bulbi Lalele mix Red-white, 18 bulbi

Compatibil cu acest produs:

Bulbi Lalele mix Red-white, 18 bulbi

  • Ne pare rau dar acest produs nu mai face parte din oferta noastra.
    Va multumim.

Informatii generale Bulbi Lalele mix Red-white, 18 bulbi

Bulbi Lalele mix Red-white, Tulipa, in mod obisnuit denumita  lalea, prezinta aproximativ 150 de specii de plante cu flori bulboase din familiaLiliaceae. 

Sortimentul originar de specii cuprinde Europa de Sud, Africa de Nord şi Asia , din Anatolia şi Iran la vest-nord-est de China.Un numar de specii si multe culturi hibride sunt crescute in gradini, folosite ca plante pentru ghiveci sau pentru flori proaspat taiate.

Cea mai mare parte din speciile cultivate, subspecii şi culturi de lalea sunt derivate din Tulipa gesneriana.

Mod de utilizare:

Lalelele pot sa creasca chiar pe anotimp friguros şi cu zapada multa. Plantele au de obicei, 2- 6 frunze, cu unele specii care au pana la 12 frunze. Frunzisul are forma de cordon, cu invelisul ceruit, in mod obisnuit de culoare verde mediu, alternativ aranjat. 

Frunzele au un aspect oarecum carnos, avand forma liniar-lunguiata.Florile mari apar pe tulpini care in mod obisnuit nu au bractee. Tulpinile sunt fara frunze sau au doar cateva, unele specii mari avand cateva frunze iar la alte specii mici  lipsind total. In mod obisnuit, speciile au o floare pe tulpina, dar cateva specii au pana la patru flori.

Florile in forma de cupa, colorate şi atractive, prezinta trei petale si trei sepale.Cele sase petale sunt deseori marcate aproape de bază cu linii intunecate. Florile au la dispozitie sase stamine distincte si fixate la baza cu filamente mai scurte decat tepals iar stigmele prezinta trei lobi.Instructiuni plantare bulbi:Plantati bulbii indata ce i-ati primit, in gradina sau in recipiente.

Daca nu-i puteti planta,depozitati-i in spatii racoroase.Adancimea de plantare a bulbilor este data de inaltimea lor.De exemplu:un bulb cu inaltimea de 5 cm se va planta la 15 cm adancime, deci de 3 ori inaltimea sa.Distanta de plantare este de 10-15 cm.

Daca iernile sunt aspre in zona in care plantati bulbii, este bine ca adancimea gropii sa fie chiar de 4 ori mai mare decat inaltimea bulbului.

Atentie! Plantati bulbii cu mugurii in sus.Umpleti groapa cu pamant si nu calcati pe ea.Plantati bulbii atunci cand solul este inca umed.Pentru grupuri de bulbi se presupune sa faceti gropi mai late.Cu cat plantati mai multi bulbi cu atat veti obtine un efect decorativ mai insemnat.

Asortati cu grija si plantati in cantitati mari va incanta privirea cu o inflorire splendida toata primavara incepand de la sfarsitul iernii.Puteti scoate din pamant bulbii de toamna de la sfarsitul lui mai, inceputul lui iunie dupa ce partile de deasupra solului s-au vestejit.

Pana la plantarea din toamna pastrati bulbii curatati intr-un loc mai racoros (10-15 C) cu aerisire buna.Bulbii pot fi plantati cu succes în lazi pe balcon, sau pe terase in vase de flori sau ghivece daca aveti grija ca solul sa fie mentinut umed şi dacă îi pregătiţi pentru iernare.

Timp de plantare:

Perioada propice de plantare : Septembrie – Ianuarie

Perioada de inflorire : Mai - Aprilie

Pentru informatii suplimentare sunati la 0374.464.464 aboneaza-te la newsletter sau intreaba-l pe Pestre.

Specificatii produs

Tip produs: Bulbi lalele
Perioada insamantare: Primavara, Toamna
Metoda insamantare: Direct
Expunere soare: Locuri insorite, Semiumbra
Ciclu de viata: Peren
Inaltime planta (cm): 50, 45
Posteaza un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !