Profita de transport gratuit in toata Romania la comenzile mai mari de 499 lei, mai multe detalii

Categorii produse
Bulbi lalele II de France, rosu, 5 bulbi -20%

Compatibil cu acest produs:

Bulbi lalele II de France, rosu, 5 bulbi

  • Ne pare rau dar acest produs nu mai face parte din oferta noastra.
    Va multumim.

Informatii generale Bulbi lalele II de France, rosu, 5 bulbi

Informatii  generale:

Tulipa, in mod obisnuit denumita  lalea, prezinta aproximativ 150 de specii de plante cu flori bulboase din familia Liliaceae. Sortimentul originar de specii cuprinde Europa de Sud, Africa de Nord şi Asia , din Anatolia şi Iran la vest-nord-est de China.

Un numar de specii si multe culturi hibride sunt crescute in gradini, folosite ca plante pentru ghiveci sau pentru flori proaspat taiate . Cea mai mare parte din speciile cultivate, subspecii şi culturi de lalea sunt derivate din Tulipa gesneriana.

Mod de utilizare:

Lalelele pot sa creasca chiar pe anotimp friguros şi cu zapada multa. Plantele au de obicei, 2- 6 frunze, cu unele specii care au pana la 12 frunze. Frunzisul are forma de cordon, cu invelisul ceruit, in mod obisnuit de culoare verde mediu, alternativ aranjat. Frunzele au un aspect oarecum carnos, avand forma liniar-lunguiata.

Florile mari apar pe tulpini care in mod obisnuit nu au bractee. Tulpinile sunt fara frunze sau au doar cateva, unele specii mari avand cateva frunze iar la alte specii mici  lipsind total. In mod obisnuit, speciile au o floare pe tulpina, dar cateva specii au pana la patru flori.

Florile in forma de cupa, colorate şi atractive, prezinta trei petale si trei sepale.Cele sase petale sunt deseori marcate aproape de bază cu linii intunecate. Florile au la dispozitie sase stamine distincte si fixate la baza cu filamente mai scurte decat tepals iar stigmele prezinta trei lobi.

Bulbii de lalele nu sunt pretentiosi fata de condiţiile de sol. Totusi se obţin rezultate mai bune intr-un pamant bine lucrat, argilo-nisipos, bogat în humus si cu o reactie neutra. Solurile nisipoase sau grele pot fi folosite numai in cazul in care li se aplica, in prealabil, anumite tratamente.

Terenurile destinate culturilor de lalele trebuie să fie expuse la soare, deci bine luminare si protejate de vanturile reci, sa aiba suprafata plana, fara adincituri in care sa stagneze apa, fapt care ar provoca apariţia bolilor criptogamice şi in consecinta, stricarea bulbilor.

Trebuie evitata vecinatatea constructiilor, gardurilor şi a arborilor, deoarece pe terenurile puternic umbrite, bulbii de lalele sunt mici. Totusi, soiurile tardive pot fi amplasate la semiumbra unde infloresc mai indelung.

Lalelele nu suportă ingrasarea solului cu balegar proaspat inainte de plantare deoarece aceasta duce la putrezirea sistemului lor radicular. Cel mult ingrasarea se va face cu un an inainte, la planta premregatoare sau la ogorul negru. Chiar cantitatile mici de balegar proaspat dauneaza.

Dupa efectuarea plantarii, terenul se acopera cu un strat de circa 8 cm turba in stare umeda, care protejeaza bulbii contra inghetului, previne formarea crustei si reduce cresterea buruienilor.

Caracteristici :

Lalele cu flori mari

Inaltime:40-60 cm

Perioadă de inflorire: Aprilie-Mai

Perioadă de plantare: Septembrie-Decembrie

Pana la plantare , se pastreaza in locuri uscate si racoroase

Utilizare: ghiveci, rondouri, borduri, flori tăiate

Pentru informatii suplimentare sunati la 0374.464.464 aboneaza-te la newsletter sau intreaba-l pe Pestre.

Specificatii produs

Tip produs: Bulbi lalele
Perioada insamantare: Aprilie - Mai
Metoda insamantare: Direct
Tip sol: Orice fel de sol
Perioada de inflorire: Iunie -Septembrie
Ciclu de viata: Peren
Culoare: Rosu
Posteaza un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !

Bulbi de Branduse (CROCUS), Yellow large

7,36 lei5,89 lei

-20%
Bulbi Iris Hollandica purple Sensation, 10 bulbi

11,61 lei9,29 lei

-20%
Bulbi lalele Garden Party , 10 bulbi

14,03 lei11,22 lei

-20%
Bulbi lalele Atlantis , 10 bulbi

18,36 lei14,69 lei

-20%