Profita de transport gratuit in toata Romania la comenzile mai mari de 499 lei, mai multe detalii

Categorii produse
  • Bulbi Iris Hollandica Royal Yellow ,10 bulbi
Bulbi Iris Hollandica Royal Yellow ,10 bulbi -20%

Compatibil cu acest produs:

Bulbi Iris Hollandica Royal Yellow ,10 bulbi

    9.29
  • 11,61 lei
  • 9,29 lei
  • -20%
  • TVA inclus
  • Produsul este Stoc magazin / Greutate 0,20 Kg

Informatii generale Bulbi Iris Hollandica Royal Yellow ,10 bulbi

Bulbi Iris Hollandica Royal Yellow  se inmultesc chiar prin bulbii care se formeaza in jurul lor. Bulbii se separa si se planteaza numai toamna, la o adancime de 10-12 cm.

Daca vrei sa obtii irisi din seminte, e bine sa stii ca germinarea are loc foarte greu, iar plantele ajung sa infloreasca de-abia dupa doi-trei ani.

Bulbii de flori se depoziteaza pana la plantare intr-un loc uscat, racoros, bine aerisit.  Inainte de plantare, pe o adancime de 25 cm se afaneaza solul. Trebuie sa fim ateni, ca solul sa fie permeabil, bine drenat pentru a nu se forma apa stagnanta deoarece bulbii pot putrezi. Terenurile argiloase si lutoase se vor amesteca cu nisip, iar pentru reglarea fertilitatii solului puteti folosi compost, In general bulbii, rizomii, respectiv tuberculii se planteaza  la o adancime de doua ori mai mare decat inaltimea lor. Important: se planteaza cu varful in sus! Dupa plantare, in special toamna, nu este necesara udarea.

Plantele cu bulb nu necesita prea multa Ingrijire. Terenul se pastreaza fara buruieni, la nevoie se afaneaza, se iriga. Primavara, cand vor aparea primele cresteri, solul se va imbogati cu fertilizanti organici. Florile ofilite se vor indeparta de pe planta, pentru a pastra un aspect frumos, ingrijit. Aceasta lucrare este recomandata si pentru ca planta sa nu isi foloseasca energia, ci sa o canalizeze spre bulb, care se dezvolta pana la uscarea frunzelor. In aceasta perioada se formeaza mugurii floriferi pentru anul urmator, de aceea planta are nevoie de multe substante nutritive.

Bulbii cu inflorire de primavara devreme se pot planta pe pajisti, peluze, in grupuri, insa  este important de retinut, daca trebuie tunsa iarba si partile verzi ale plantei, care inca nu s-au retras, atunci aceste locuri se evita. Pentru a se crea un cadru impunator, de bogatie florala, se recomanda replantarea bulbilor in fiecare an. Ghioceii se pot lasa in acelasi loc pentru mai multi ani.

Iernarea, pastrarea pe timpul iernii

Bulbii care se planteaza primavara (dalii, gladiole, begonii, cale, cane, frezii etc.) dupa ofilirea florilor, preferabil dupa retragerea totala, dar cel tarziu Inaintea gerurilor puternice, trebuie scosi din sol.

Bulbii care se planteaza toamna (lalele, narcise, zambile, ghiocei, crini, etc.) se pot scoate din pamant deja dupa ofilirea florilor, dar ideal este, sa asteptam retragerea totala.

Important: daca partile verzi nu sunt retrase, nu este voie sa se taie. Recomandat este sa cream conditiile ideale, ca pe timpul pastrarii aceste parti sa se retraga.

Conditii de pastrare: loc ferit de ger, racoros, cu umiditatea atmosferica medie si Intunecat. Bulbii se pun In nisip umed, dar nu ud, In asa fel Incat partile neretrase verzi, sa nu se suprapuna, pentru ca astfel se pot Imbacsi si creeaza conditii optime dezvoltarii diferitelor ciuperci. Retragerea se poate accelera, daca Insiram bulbii, larg, Intr-un  loc cald, uscat, bine aerat (de ex. pod), pentru 1-2 saptamani.

Bulbii plantati In jardiniere necesita Ingrijiri speciale, fiindca solul din jur este putin, acesta poate Ingheta foarte usor. Metoda practica este sa pastram aceste jardiniere langa casa, sa le acoperim cu materiale izolatoare (de ex. paturi  de protectie Impotriva gerului, paie).

Unele soiuri, cum ar fi crini, montbretia, piciorul cocosului necesita protejare pe timpul iernii, daca sunt lasate sa ierneze In exterior. Recomandarea este sa se acopere In straturi: primul strat din compost, apoi rumegus sau aschii de lemn. Cand apar primele varfuri de frunze, rumegusul se Indeparteaza.

Beneficii client:

-irisii (stanjeneii) sunt plante rustice, usor de cultivat in orice climat si care nu necesita prea multe lucrari de ingrijire

-sunt rezistenti la boli si daunatoir, nu necesita aplicarea unui numar mare de tratamente, aducand astfel, beneficii economice

-se preteaza la majoritatea tipurilor de sol

-cresc foarte frumos chiar si in conditii de stres termic

Avantaje produs:

-irisii cresc in fiecare an daca sunt bine intretinuti

-se dezvolta la fel de bine pe un teren umbros sau insorit, intr-un substrat nisipos sau greu

-se inmultesc chiar prin bulbii care se formeaza in jurul lor

-bulbii se separa si se planteaza numai toamna, la o adancime de 10-12 cm

Pentru informatii suplimentare sunati la 0374.464.464 aboneaza-te la newsletter sau intreaba-l pe Pestre.

Specificatii produs

Expunere soare: Locuri insorite
Posteaza un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !

Bulbi Crini Asiatic Lollypop Pink White , Holland Park

11,61 lei9,29 lei

-20%
Bulbi Crin Asiatic Yellow , 1 bulb

8,54 lei6,83 lei

-20%
Bulbi Zambile Jan Bos , 3 bulbi

19,07 lei15,26 lei

-20%
Bulbi Iris Holandica mix, 10 bulbi

11,61 lei9,29 lei

-20%