Profita de transport gratuit in toata Romania la comenzile mai mari de 499 lei, mai multe detalii

Categorii produse
  • Bulbi Hippeastrum orange, 1 bulb
Bulbi Hippeastrum orange, 1 bulb -20%

Compatibil cu acest produs:

Bulbi Hippeastrum orange, 1 bulb

    32.87
  • 41,09 lei
  • 32,87 lei
  • -20%
  • TVA inclus
  • Produsul este Stoc magazin / Greutate 0,30 Kg

Informatii generale Bulbi Hippeastrum orange, 1 bulb

Beneficii client:

-se planteaza foarte ussor, fiind foarte usor de intretinut

--sunt rezistenti la boli si daunatori, nu necesita aplicarea unui numar mare de tratamente, aducand astfel, beneficii economice

-se preteaza la majoritatea tipurilor de sol

Avantaje produs:

-cresc foarte frumos chiar si in conditii de stres termic

-se dezvolta la fel de bine pe un teren umbros sau insorit, intr-un substrat nisipos sau greu

-este o floare splendida pentru interior

Descriere:

Amaryliss se refera la genul Hippaestrum, care desi face parte din familia Amaryliaceae, nu este adevarata specie, care este intalnita la randul ei in Africa de Sud. Totusi, noi vom discuta despre Hippaestrum, si splendoarea acestei plante, mai ales cand este crescuta in interior.

Generalitati: Bulbii de flori se depoziteaza pana la plantare intr-un loc uscat, racoros, bine aerisit.  Inainte de plantare, pe o adancime de 25 cm se afaneaza solul. Trebuie sa fim ateni, ca solul sa fie permeabil, bine drenat pentru a nu se forma apa stagnanta deoarece bulbii pot putrezi. Terenurile argiloase si lutoase se vor amesteca cu nisip, iar pentru reglarea fertilitatii solului puteti folosi compost, In general bulbii, rizomii, respectiv tuberculii se planteaza  la o adancime de doua ori mai mare decat inaltimea lor. Important: se planteaza cu varful in sus! Dupa plantare, in special toamna, nu este necesara udarea.

Perioade si adancimi de plantare:

Gladiole: mijlocul lui aprilie-mai, 5-8 cm

Dalia: mijlocul lui aprile-mai, 8-10 cm

Crini: septembrie-sfarsit de  noiembrie, 3-5 cm

Bulbi mici precum iris, frezia, anemone, piciorul cocosului, montbretia: martie-aprilie, 3-5 cm

Laleaua Imparatului: Inceput de septembrie-sfarsit de noiembrie, 8-10 cm

Zambile: Inceput de septembrie-sfarsit de noiembrie, 8-10 cm

Lalele:  Inceput de septembrie-sfarsit de noiembrie, 8-10 cm

Crocusi: Inceput de septembrie-sfarsit de noiembrie, 3-5 cm

Bulbi mici precum ghiocei, aconit de iarna (heleborin), muscari:  Inceput de septembrie-sfarsit de noiembrie, 3-5 cm.

Ingrijire

Plantele cu bulb nu necesita prea multa Ingrijire. Terenul se pastreaza fara buruieni, la nevoie se afaneaza, se iriga. Primavara, cand vor aparea primele cresteri, solul se va imbogati cu fertilizanti organici. Florile ofilite se vor indeparta de pe planta, pentru a pastra un aspect frumos, ingrijit. Aceasta lucrare este recomandata si pentru ca planta sa nu isi foloseasca energia, ci sa o canalizeze spre bulb, care se dezvolta pana la uscarea frunzelor. In aceasta perioada se formeaza mugurii floriferi pentru anul urmator, de aceea planta are nevoie de multe substante nutritive.

Bulbii cu inflorire de primavara devreme se pot planta pe pajisti, peluze, in grupuri, insa  este important de retinut, daca trebuie tunsa iarba si partile verzi ale plantei, care inca nu s-au retras, atunci aceste locuri se evita. Pentru a se crea un cadru impunator, de bogatie florala, se recomanda replantarea bulbilor in fiecare an. Ghioceii se pot lasa in acelasi loc pentru mai multi ani.

Iernarea, pastrarea pe timpul iernii

Bulbii care se planteaza primavara (dalii, gladiole, begonii, cale, cane, frezii etc.) dupa ofilirea florilor, preferabil dupa retragerea totala, dar cel tarziu Inaintea gerurilor puternice, trebuie scosi din sol.

Bulbii care se planteaza toamna (lalele, narcise, zambile, ghiocei, crini, etc.) se pot scoate din pamant deja dupa ofilirea florilor, dar ideal este, sa asteptam retragerea totala.

Important: daca partile verzi nu sunt retrase, nu este voie sa se taie. Recomandat este sa cream conditiile ideale, ca pe timpul pastrarii aceste parti sa se retraga.

Conditii de pastrare: loc ferit de ger, racoros, cu umiditatea atmosferica medie si Intunecat. Bulbii se pun In nisip umed, dar nu ud, In asa fel Incat partile neretrase verzi, sa nu se suprapuna, pentru ca astfel se pot Imbacsi si creeaza conditii optime dezvoltarii diferitelor ciuperci. Retragerea se poate accelera, daca Insiram bulbii, larg, Intr-un  loc cald, uscat, bine aerat (de ex. pod), pentru 1-2 saptamani.

Bulbii plantati In jardiniere necesita Ingrijiri speciale, fiindca solul din jur este putin, acesta poate Ingheta foarte usor. Metoda practica este sa pastram aceste jardiniere langa casa, sa le acoperim cu materiale izolatoare (de ex. paturi  de protectie Impotriva gerului, paie).

Unele soiuri, cum ar fi crini, montbretia, piciorul cocosului necesita protejare pe timpul iernii, daca sunt lasate sa ierneze In exterior. Recomandarea este sa se acopere In straturi: primul strat din compost, apoi rumegus sau aschii de lemn. Cand apar primele varfuri de frunze, rumegusul se Indeparteaza.

Pentru informatii suplimentare sunati la 0374.464.464 aboneaza-te la newsletter sau intreaba-l pe Pestre.

Specificatii produs

Tip produs: Bulbi
Perioada insamantare: Toamna
Metoda insamantare: Direct, In ghivece
Tip sol: Orice fel de sol
Expunere soare: Locuri insorite
Perioada de inflorire: Noiembrie-Martie
Ciclu de viata: Peren
Culoare: Portocaliu
Inaltime planta (cm): 40
Posteaza un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !

Bulbi narcise Cheerfulness, 5 bulbi

14,03 lei11,22 lei

-20%
Bulbi narcise Goblet, 5 bulbi

14,03 lei11,22 lei

-20%
Bulbi lalele Blue Diamond, 10 bulbi

18,36 lei14,69 lei

-20%
Bulbi zambile City of Harlem, galben, 3 bulbi

12,50 lei10,00 lei

-20%