Profita de transport gratuit in toata Romania la comenzile mai mari de 499 lei, mai multe detalii

Categorii produse
  • Bulbi de Sofran, Crocus Sativus
  • Bulbi de Sofran, Crocus Sativus
  • Bulbi de Sofran, Crocus Sativus
Bulbi de Sofran, Crocus Sativus

Compatibil cu acest produs:

Bulbi de Sofran, Crocus Sativus

  • COD #15360
  • Producator: Plant
    28.80
  • 28,80 lei
  • TVA inclus
  • Produsul este Stoc magazin / Greutate 0,30 Kg

Informatii generale Bulbi de Sofran, Crocus Sativus

Crocus Sativus  este o specie de crocus din familia Iridaceae. Are flori aromate, colorate in levantica, cu vene violete și lungi stigmate de un roșu aprins care atarna peste petale. Crocus Sativus nu este o banala floare ce infloreste toamna; din stigmatele acesteia este extras cel mai scump condiment din lume: șofranul. Pentru cultivarea șofranului sunt necesare condiții extreme, ierni reci și veri calduroase și uscate. Solul trebuie să fie uscat și calcaros.

Datorită valorii sale, șofranul a fost mereu un simbol al bogăției și eleganței. Clasele conducătoare ale imperiilor antice îl foloseau pentru a-și îmbunătăți mâncarea, vopsi hainele și parfuma sălile de banchet. Șofranul a fost folosit de către adoratorii persani drept jertfă rituală către zeitățile lor și drept medicament.

Astăzi, șofranul este folosit în diferite bucătării din întreaga lume. În Arabia Saudită este folosit în cafea, în Suedia oamenii coc pâine de șofran la sărbători speciale, iar în India este folosit în mâncăruri cu orez, bomboane și înghețată. În Italia, șofranul este folosit în risotto, iar în Spania pentru a colora orezul din Paella.

Inca de demult, șofranul era folosit pentru a reduce febra, împotriva crampelor și ca sedativ. Dar, șofranul nu a fost folosit ca medicament decat în antichitate. În zilele noastre el este folosit în medicina homeopată, în special ca și antidepresiv natural, fără efecte secundare.

Daca se obtine bulbi din seminte acestia vor fi plantați în august și septembrie. Plantarea poate fi făcută manual sau, așa cum procedează unele companii, de către mașinării. Deoarece Crocus Sativus înflorește toamna, recoltarea șofranului se va face de la sfârșitul lui octombrie până la jumătatea lui noiembrie. Crocusul se deschide la răsăritul soarelui și pentru că florile se ofilesc repede pe parcursul zilei și stigmatele își pierd aroma și culoarea, acestea sunt recoltate intre rasaritul soarelui și ora 12 ziua.

După ce florile sunt recoltate recoltare, stigmatele sunt separate cât de repede posibil. Pentru a obține 1 kilogram de stigmate proaspete sunt necesare 30.000 de flori. Stigmatele au un grad ridicat de umiditate și din acest motiv vor fi uscate.

Procesul de uscare îi oferă șofranului aspectul său final. După uscare mai rămâne numai 20% din greutatea stigmatelor proaspete. Un kilogram de stigmate va da 200 de grame de șofran. După ce acesta a fost ținut într-un loc răcoros și întunecat pentru cel puțin o lună, va prinde aroma și culoarea caracteristice și va fi gata pentru consum.

Pentru informatii suplimentare sunati la 0374.464.464 aboneaza-te la newsletter sau intreaba-l pe Pestre.

Specificatii produs

Tip produs: Bulbi
Perioada insamantare: Primavara, Toamna
Metoda insamantare: Direct
Tip sol: Orice fel de sol
Expunere soare: Locuri insorite
Perioada de inflorire: Toamna
Ciclu de viata: Peren
Culoare: Mov, Galben
Inaltime planta (cm): 20
Posteaza un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !