Pestre Blog

Transplantarea Vegetalelor

Autor: Silviana Matei | Publicat pe 03.07.2016, actualizat la 31.01.2020, in Pestre Blog Transplantarea Vegetalelor

Transplantarea legumelor din rasadnita

Rasadurile de legume ce au iesit din semintele puse la incoltit  bob cu bob in urma cu ceva timp, pe care  le-am ingrijit cu mult drag de la inceput sunt gata pentru a fi mutate  in gradina de legume. Inainte de a realiza transplantarea ar trebui sa tinem cont de faptul ca plantele sufera in momentul in care le mutam.

Produse recomandate

Afin siberian

40,92 lei

48,14 lei (-7,22 lei)

Detalii produs
Afin siberian

40,92 lei

48,14 lei (-7,22 lei)

Detalii produs
Alun tufa

23,32 lei

27,44 lei (-4,12 lei)

Detalii produs

Daca sa tinut rasadurile in interiorul rasadnitei sau in casa  pe toata perioada germinarii, in momentul in care au inceput sa creasca va trebui sa le obisnuim treptat cu vremea de afara de aceia este bine sa desfacem zilnic cateva ore ferestrele rasadnitei sau daca au fost tinute in casa sa le scoatem pe terasa intr-un loc ferit de razele directe ale soarelui, si de curenti de aer. Va trebui tinut cont si de faptul ca transplantarea se face dupa-amiaza,  pe inserat  sau  intr-o zi innorata. Este bine  sa udam inainte terenul pe care urmeaza sa plantam rasadurile de legumele.

 legume transplantare

Radacinile plantelor  tinere sunt sensibile, de accea in momentul in care se face transplantarea trebuie sa  nu scuturam pamantul care ramane pe radacini, deoarece acestea se pot rupe. Inainte de a face transplantarea daca rasadul este in rasadnita asceasta va trebui udata inainte cu cateva ore, pentru a permite soaterea rasadurilor mai usor.

Terenul pe care urmeaza sa le transplantam este bine sa fie bine maruntit si pregatit iar dupa transplantare sa udam rasadurile la radacina. Inainte de transplantare radacinile plantelor pot fi scufundate intr-un vas in care se pune pamant+apa+Atonik, acesta ajuta la o mai buna inradacinare si prindere .

Sfatul Pestre: Ardeiul se uda din abundenta doar in momentul transplantari, urmatoarea udare va rebui sa se realizeze in momentul in care pamanrul este uscat ( dupa 3-4 zile ), la inceput nu-i place apa.

Despre autor

Silviana Matei

Experienta de aproximativ 20 ani in cresterea si protectia plantelor, tratamente fitosanitare, solutii combatere daunatori si boli. Pasionata de cele mai noi tehnologii in agricultura.

Produse recomandate

Afin siberian

40,92 lei

48,14 lei (-7,22 lei)

Detalii produs
Afin siberian

40,92 lei

48,14 lei (-7,22 lei)

Detalii produs
Alun tufa

23,32 lei

27,44 lei (-4,12 lei)

Detalii produs

Sunt 0 comentarii la acest articol

Nu exista comentarii

Adauga un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole asemanatoare

pestre

Bamele sunt din ce in ce mai cautate de micii fermieri care se orienteaz...

Citeste tot articolul
pestre

Plantele medicinale castiga tot mai mult teren atat pe piata interna cat...

Citeste tot articolul
pestre

Stevia dulce, denumita stiintific Stevia rebaudiana face parte din Famil...

Citeste tot articolul

Abonare la newsletter

3% DISCOUNT la orice comanda la abonarea la newsletter-ul nostru.