Porumbul dulce zaharat – de la cultivare pana la recoltare si depozitare Publicat pe 10.07.2018 in Casa si gradina Porumbul dulce zaharat – de la cultivare pana la recoltare si depozitare

Chiar daca si-a facut aparitia relativ recent printre culturile romanesti, porumbul dulce zaharat este tot mai preferat de fermieri datorita cererii mari si pretului bun la care poate fi vandut. In continuare, vei afla tot ce trebuie sa stii despre cultivarea acestui tip de cereale. Diferenta dintre porumbul dulce zaharat si cel conventional Cand se…

Citeste tot articolul
Gulia: ghid complet pentru cultivare si consum Publicat pe 08.06.2018 in Casa si gradina Gulia: ghid complet pentru cultivare si consum

Gulia, cunoscuta si drept „nap german”, a aparut in nordul Europei, la mijlocului secolului al XVI-lea. Acesta leguma, infratita cu broccoli si varza, s-a raspandit destul de repede in tarile vecine, mai apoi in bazinul Marii Mediterane iar de acolo in intreaga lume. Astazi, gulia este un aliment popular in zona tarilor baltice, in partea…

Citeste tot articolul
Importanta igienizarii aparatului de aer conditionat. Ce risti daca nu-l cureti Publicat pe 05.06.2018 in Pestre Blog Importanta igienizarii aparatului de aer conditionat. Ce risti daca nu-l cureti

Curatand periodic aparatul de aer conditionat vei prelungi durata lui de viata, te vei proteja de boli si vei face economie la consumul de curent electric. Iata tot ce trebuie sa stii despre regulile de intretinere si igienizare. De ce trebuie curatat aparatul de aer conditionat Ce risti daca nu cureti periodic aparatul Cat de…

Citeste tot articolul
TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE DOVLECI: CALITATI, SOIURI, PLANTARE, INGRIJIRE SI RECOLTARE Publicat pe 16.05.2018 in Casa si gradina TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE DOVLECI: CALITATI, SOIURI, PLANTARE, INGRIJIRE SI RECOLTARE

In placinta, copt sau decorativ, pe soba – pe langa aceste utilizari arhicunoscute, dovleacul are un rol important in combaterea diabetului si a hipertensiunii si e un aliment ideal in dieta. Dovleacul nu are o imagine prea buna printre romani. Are putine aplicatii cunoscute in bucatarie: toata lumea stie de placinta si de dovleac copt….

Citeste tot articolul
Cultura de afin cu port inalt si afin siberian Publicat pe 07.05.2018 in Casa si gradina Cultura de afin cu port inalt si afin siberian

Afinul provine in cea mai mare parte din specia Vaccinum corymbosum, originara din America de Nord. Acest arbust are frunze si fructe cu un continut de vitamine si substante nutritive asemanatoare cu ale afinului de munte Vaccinum myrtillus. Fructele sale sunt bogate in vitamin C, vitamina A, B1, B2, E, saruri minerale, antociani, acizi, substanta…

Citeste tot articolul

Pagina 3 din 64