Amenajari gradini

Idei practice pentru amenajarea gradinii

Autor: Dana Lazareanu | Publicat pe 30.05.2016, actualizat la 06.11.2019, in Amenajari gradini Idei practice pentru amenajarea gradinii

Coloana vertebrala a oricarui spatiu folosit de oameni o reprezinta circulatia. Aceasta poate fi de dimensiuni, forme si materiale diferite. In functie de stilul gradinii, aleile pot avea un caracter natural, geometric sau mixt.

6-alee-din-caramida-intercalata-cu-pietris-negru

Proiectarea aleilor trebuie realizata in functie de caracterul si stilul architectural al casei, locuintei. Dupa stil, aleile se impart in geometrice, peisagere si mixte.

Aleile peisagere urmaresc si valorifica forma terenului si sunt folosite, dupa preferinte, in orice gradina, unde se doreste o parcurgere lenta si calma a spatiului verde.

Aleile in stil geometric, sunt realizate in unghiuri drepte si raspund in mare masura cerintelor functionale, fara a neglija insa, latura estetica.

Aleile nu trebuie sa fie doar structuri practice si monotone, ci pot fi valorificate vizual prin proiectarea lor in mod creativ, incat sa influenteze felul in care vizitatorul experimenteaza gradina.

Astfel, va oferim o idee care poate transforma constructia unei alei, intr-un proces extrem de creativ cu un rezultat vizual pe masura.

Tehnologia moderna, ne ofera o multitudine de variante de consturctie a aleilor. Una dintre acestea este matrita, gata confectionaa, cu ajutorul careia va puteti construi aleea dorita.

idei-practice-3-2

Matrita poate avea dimensiuni si forme diferite si poate fi folosita la constructia diferitelor tipuri de alei: din nisip, argila, ciment, pietris, etc.

Personalizati-va gradina cu matrita clasica, de la Pestre.Ro!

Despre autor

Dana Lazareanu

Peisagista cu acte in regula din 2014, dar interesata dintotdeauna de universul plantelor si a tot ce ma inconjoara. Atenta la detalii imi place sa identific frumosul si sa il pun in valoare. Si pentru ca pasiunea pentru plante nu era suficienta, o completez cu cea de editor si specialist marketing, inca din 2015. Preocupata constant de vizual, de completarea in mod armonios a functionalului/necesitatii cu esteticul/frumosul.

Sunt 0 comentarii la acest articol

Nu exista comentarii

Adauga un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole asemanatoare

pestre

Trandafirul este considerat o planta speciala, simbol al dragostei si iubirii,...

Citeste tot articolul
pestre

Bujorii de gradina, vedetele lunii mai, sunt colorati, simpatici, parfumati si...

Citeste tot articolul
X