Amenajari gradini

Idei creative pentru gradini mici

Autor: Dana Lazareanu | Publicat pe 30.06.2016, actualizat la 18.12.2018, in Amenajari gradini Idei creative pentru gradini mici

Spatiul mic nu este un spatiu inaccesibil. Din contra, spatiul mic provoaca imaginatia iar efectele sunt direct proportionale cu satisfactia rezultatelor.

Spatiul de dimensiuni reduse nu trebuie sa ne descurajeze, daca vrem sa cream o gradina, o zona de verdeata si relaxare.

gradini-mediteraneene-8

Lasati-va inspirati de urmatoarele idei de amenajare a unei gradini de mici dimensiuni si transformati micul spatiu intr-o mare placere.

Primul sfat practic, presupune decorarea spatiului cu plante din abundenta, chiar daca spatiul este restrans, foloseste orice colt pentru a cultiva plante, fie ca acesta se afla in jurul pomilor, de-a lungul gardului sau chiar catarate pe el si pe langa zidul casei. Imaginea finala este a unui spatiu verde, care te invita la relaxare si odihna.

Creaza zone verzi verticale! Acestea extind spatiul verde fie ca stai la casa sau apartament. Prin plantarea pe verticala, oferiti spatiu suficient in gradina, pentru legume.

ea22da3a90e3a6b561428f94842cb228

Alege gradina in spirala – practica si interesanta. Raspunde perfect nevoii de spatiu si o poti transforma intr-o multitudine de culori si miresme.

Uneori, un spatiu simplu, cu vegetatie si gazon, mareste spatiul dintr-o gradina de mici diemnsiuni.

Gradina de mici dimensiuni ofera o liniste profunda: un sezlong amplasat in mijlocul unei insule de verdeata raspunde nevoii de armonie si relaxare.

Ai o gradina mica? Atunci umple-o de culori si miresme, astfel incat, efectul vizual format sa imbie la relaxare. In imaginea de mai jos, verdele, albul si albastrul sunt dominante si perfect armonizate incat sa creeze diferite centre de greutate vizuala.

Idei-de-amenajare-a-unei-gradini-mici-Small-garden-design-ideas-21

O alta solutie pentru spatiile de mici dimensiuni sunt ghivecele mari si colorate. Poti cultiva in ele o multitudine de specii de plante, astfel incat, sa ai parte de o diversitate de culori si arome. Alege ghivece de dimensiuni, culori si forme diferite pentru un efect final captivant.

  id5

In speranta ca va inspirat, Pestre, va asteapta cu intrebari!

Despre autor

Dana Lazareanu

Peisagista cu acte in regula din 2014, dar interesata dintotdeauna de universul plantelor si a tot ce ma inconjoara. Atenta la detalii imi place sa identific frumosul si sa il pun in valoare. Si pentru ca pasiunea pentru plante nu era suficienta, o completez cu cea de editor si specialist marketing, inca din 2015. Preocupata constant de vizual, de completarea in mod armonios a functionalului/necesitatii cu esteticul/frumosul.

Sunt 0 comentarii la acest articol

Nu exista comentarii

Adauga un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole asemanatoare

pestre

Trandafirul este considerat o planta speciala, simbol al dragostei si iubirii,...

Citeste tot articolul
pestre

Bujorii de gradina, vedetele lunii mai, sunt colorati, simpatici, parfumati si...

Citeste tot articolul
X