Amenajari gradini

Gradina – Stil peisager – Litoral

Autor: Dana Lazareanu | Publicat pe 24.06.2016, actualizat la 18.12.2018, in Amenajari gradini Gradina – Stil peisager – Litoral

Cu o suprafata totala de 400 mp, din care 180 mp, spatiu construit iar restul spatiu verde, amenajarea surprinde elementele zonei si le transpune in forme si culori unice. Astfel, proiectul raspunde cerintelor de mediu si completeaza peisajul din zona.

Realizat in stil peisager, cu alei organice si plante care se armonizeaza cu natura proiectul urmareste forma terenului si specificul locului.

Gradina se adreseaza familiilor cu copii sau nu, care isi doresc un spatiu interesant si dinamic in care sa isi petreaca timpul liber.

plansa general;a

Plantele alese pentru gradina sunt specii care se regasesc in spatiul de pe litoral, care corespund ecologic zonei. Arborele principal, Tamarix tetrandra, prin frunzisul sau si habitus completeaza peisajul intr-un mod armonios. Speciile de Cornus alba Sibirica, Viburnum opuus, Lavandula spica, Miscanthus sinensis gracillimus, Muhlenbergia capillaris, Lonicera pileata, Pennisetum alopecuroides, leucanthemum vulgare, Sedum spectabile, Hydrangea macrophylla, aduc un plus de culoare si stil intregii amenajari. Etajarea vegetatiei si cromatica folosita, dau senzatia de spatiu marit, straturile create furnizeaza un decor pe parcursul intregului an.

Gradina – Litoral

Elementele centrale sunt pergola cu trandafiri, realizata din specia Rosa Paul’s Scarlet si peretele floral realizat din specia Rosa Mystery wonder.

2 gradina litoral peisagera

Pergola realizata din lemn masiv, cu paviment din beton amprentat creaza un spatiu optim desfasurarii activitatilor de luat masa, relaxare.

4 gradina litoral peisagera

Pentru familiile moderne, proiectul prevede de asemena, un spatiu pentru masina, realizat din pietris concasat cu psyllium, care asigura un drenaj optim al apei.

Zona de parcare este mascata de un gard viu din Forsythia intermedia si arbusti parfumati Philadelphus coronarius.

Spatiul din gradina este completat de un balansoar din lemn, care ofera perspective multiple catre zonele din gradina.

3 gradina litoral peisagera

Amenajarea cuprinde intr-un stil peisager, elemente practice si estetice, specifice unei locuinte moderne. Speciile de plante utilizate in proiect completeaza armonios peisajul si creeaza dinamism si culoare. Materialele vegetale contrasteaza cu cele minerale, pietrisul concasat, betonul amprentat. Toate acestea, pentru ca dumneavoastra, sa aveti o gradina perfecta!

Costul total al amenajarii este de aproximativ 6000 – 8000 RON.

Alegeti gradina Pestre!

Despre autor

Dana Lazareanu

Peisagista cu acte in regula din 2014, dar interesata dintotdeauna de universul plantelor si a tot ce ma inconjoara. Atenta la detalii imi place sa identific frumosul si sa il pun in valoare. Si pentru ca pasiunea pentru plante nu era suficienta, o completez cu cea de editor si specialist marketing, inca din 2015. Preocupata constant de vizual, de completarea in mod armonios a functionalului/necesitatii cu esteticul/frumosul.

Sunt 0 comentarii la acest articol

Nu exista comentarii

Adauga un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole asemanatoare

pestre

Trandafirul este considerat o planta speciala, simbol al dragostei si iubirii,...

Citeste tot articolul
pestre

Bujorii de gradina, vedetele lunii mai, sunt colorati, simpatici, parfumati si...

Citeste tot articolul
X