Amenajari gradini

Gradina – Stil mixt – Zona Deal

Autor: Dana Lazareanu | Publicat pe 08.07.2016, actualizat la 06.11.2019, in Amenajari gradini Gradina – Stil mixt – Zona Deal

Proiectul de astazi este cel al unei gradini, cu o suprafata construita de 600 metri patrati si spatiu verde total de 1700 metri patrati, cu piscina, livada si gradina utilitara.  Caracteristicile sale principale constau intr-o amenajare functionala proiectata pentru nevoile unei familii de patru sau mai multe persoane.

Amenajare gradina

Aceasta gradina reprezinta alegerea perfecta pentru cei care prefera o gradina clasica, cu gradina de legume si livada, cu accente moderne. Gradina este alcatuita din zone cu caractere diferite care formeaza un intreg omogen. Gradina de legume si zona de livada sunt asezate in lateralul gradinii decorative, principala zona de relaxare a familiei.

Mai jos puteti vedea informatiile de baza ale proiectului:

plansa general;a

Spatiu construit: 600 mp

Spatiu verde total 1700 mp din care, 300 mp gradina de legume, 600 mp gradina decorativa, 800 mp livada.

Livada este alcatuita din specii de pomi fructiferi precum: Gutui de Husi, Par Clapp rosu, Par Cure, Mar golden delicious, Mar Romus 3, Visin Rubin, Cires Vega, Prun centenar, Prun Silvia, Nuc cazacu, Cais unguroaica de sanc.  Speciile sunt atent alese pentru a se asigura o polenizare eficienta. Pomii sunt plantati la distante recomandate pentru a se putea efectua lucrarile de ingrijire obisnuite. Livada este proiectata, astfel incat, sa asigure un necesar de fructe proaspete, si nu numai, familiei moderne.

Pentru mai multe informatii despre modalitatile de ingrijire a pomilor fructiferi consultati: Ingrijirea pomilor fructiferi vara, Pomi fructiferi Samburosi – Tratamente fitosanitare specifice, Cum sa ingrijesti pomii fructiferi vara, Varuirea pomilor-De ce da sau de ce nu ?

livada

Gradina de legume reprezinta o zona colorata de nuantele diverse ale legumelor ce se coc pe parcursul anului. Este realizata o etapizare a legumelor, astfel incat, spatiul din gradina utilitara sa fie mereu folosit; alternarea legumelor de primavara cu cele de vara, toamna, respectiv ciclul I, ciclul II, precum si o alternare anuala (Rotaţia culturilor legumicole). Gradina de legume are un aport insemnat in cadrul familiei, aceasta asigura necesarul de legume proaspete, atat de dorite de omul modern.

gradina de legume

Gradina decorativa pozitionata central, asigura zone de relaxare diverse, spatiu de luat masa cu gratar, piscina, unde se poate face plaja, spatiu verde liber pentru practicarea diferitelor tipuri de sport. Gradina decorativa este amenajata cu specii de arbori, arbusti si flori perene ce apartin zonei de actiune, deal. Armonia de culori este completata de pergola centrala, acoperita cu trandafiri cataratori de culuare alba.  Imaginea de ansamblu a zonei decorative, reda un spatiu dinamic prin cromatica si forme.

gradina decorativa

Pentru omul modern proiectul prevede un garaj mascat de garduri vii colorate, ce se regasesc si in gradina decorativa. Gardurile vii creeaza linii de forta, spatii inchise sau deschise.

Va invitam sa vizualizati si restul imaginilor ce descriu gradina pentru a va inspira … si nu uitati, ALEGETI GRADINA PESTRE!

Despre autor

Dana Lazareanu

Peisagista cu acte in regula din 2014, dar interesata dintotdeauna de universul plantelor si a tot ce ma inconjoara. Atenta la detalii imi place sa identific frumosul si sa il pun in valoare. Si pentru ca pasiunea pentru plante nu era suficienta, o completez cu cea de editor si specialist marketing, inca din 2015. Preocupata constant de vizual, de completarea in mod armonios a functionalului/necesitatii cu esteticul/frumosul.

Sunt 0 comentarii la acest articol

Nu exista comentarii

Adauga un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole asemanatoare

pestre

Trandafirul este considerat o planta speciala, simbol al dragostei si iubirii,...

Citeste tot articolul
pestre

Bujorii de gradina, vedetele lunii mai, sunt colorati, simpatici, parfumati si...

Citeste tot articolul
X