Pestre Blog

Cum alegi motoburghiile – tipuri si metode corecte de utilizare

Autor: Bogdan Badaran | Publicat pe 17.12.2020, actualizat la 17.12.2020, in Pestre Blog Cum alegi motoburghiile – tipuri si metode corecte de utilizare

O foreza de pamant este un echipament utilizat in realizarea activitatilor dificile si complicate de sapare in gospodarie.

Acest utilaj automatizeaza procesul de sapare a gropilor, fiind foarte util mai ales in cazul in care se doreste plantarea copacilor intr-o livada de pomi, iar saparea manuala a gropilor poate fi destul de dificila, poate chiar epuizanta.

Datorita evolutiei tehnologice, pe piata exista mai multe tipuri de foreze pamant, care pot oferi rezultatele dorite, fara a mai fi necesara munca manuala. Prin utilizarea forezei de pamant se inlocuieste traditionalul harlet, pentru multe persoane aceasta motounealta reprezentand un ajutor de nadejde, mai ales in cazul in care vorbim despre domeniul constructiilor sau alte domenii conexe.

Pentru a achizitiona cea mai buna foreza pentru pamant, este foarte important sa se tina cont de principalele caracteristici si dotari, pentru ca selectia si analiza sa fie facuta corect.

Multi specialisti sunt de parere ca cea mai buna foreza pamant se alimenteaza cu benzina. Acest lucru se intampla ca urmare a faptului ca eficienta in lucru a unei foreze cu acest tip de alimentare nu va lasa de dorit, dezvoltand o putere suficienta. Pe de alta parte, optand pentru o alimentare de acest tip veti avea parte de libertate de miscare si veti putea utiliza foreza de pamant in orice locatie. Aceste doua avantaje sunt cele mai importante, si le veti primi odata cu achizitionarea unei foreze pamant cu alimentare pe benzina. 

O foreza de pamant pe benzina se foloseste usor si simplu, si nu presupune utilizare specializata. O foreza de pamant alimentata cu benzina reprezinta solutia optima de achizitionare pentru spatiile din camp. Acest lucru este important mai ales in cazul in care se planteaza pomi in anumite plantatii pomicole. Multe persoane aleg aceasta varianta de achizitionare atunci cand sunt in cautarea celei mai bune foreze de pamant.

Cum alegi cea mai buna foreza de pamant in functie de tipul motorului: in 2 timpi sau in 4 timpi?

In cazul in care se doreste achizitionarea unei foreze de pamant, este foarte important si tipul motorului, pentru a lua decizia optima. In aceste conditii, se poate opta pentru un motor in 2 timp sau in 4 timpi, in functie de preferintele si necesitatile utilizatorului.

Cea mai populara metoda de achizitionare in randul utilizatorilor acestor motounelte este reprezentata de varianta forezei cu motor in 2 timp. Exista multe variante de achizitionare pentru o foreza pamant cu un motor de acest tip, iar valorile sunt cuprinse intre 2 si 6 CP in ceea ce priveste utilizarea. Un motor ce ajunge pana la 2,5 – 3 CP se va descurca excelent in cazul lucrarilor generale de agricultura. Pe de alta parte, modelele ce se apropie ca valoare de 6 CP sunt ideale pentru constructii, facand fata cu brio si sarcinilor din agricultura.

Foreza de pamant cu motorul in 4 timpi propune o ardere interna, iar pistonul va face 4 curse simple in cadrul ciclului motor. Cu siguranta si performantele acestui tip de motor sunt ideale pentru activitatile desfasurate in gospodarie. In aceste conditii, este foarte important tipul motorului, pentru a gasi cea mai buna foreza de pamant.

Cum alegi cea mai buna foreza de pamant in functie de puterea motorului?

Puterea motorului poate fi medie sau mare, in functie de capacitate. Variantele electrice au valori specifice situate in intervalul de 1000 – 2000 W, sau pot chiar depasi aceste valori. In cazul in care vei dori sa te bucuri de eficienta unui aparat de acest tip, insa utilizarea este ocazionala, atunci este indicat sa optezi pentru un motor cu o putere de 1400 – 1600 W. Odata ce puterea va depasi valoarea de 2000 W, atunci utilizarea se va efectua mai degraba in cazul crearii unor instalatii de gaz sau de canalizare.

Odata ce vei opta pentru un motor pe benzina in doi timpi, atunci ai ocazia de a te bucura de o putere situata intre 2 – 6 CP. Modelele cu motorul de 2-3 CP sunt ideale pentru muncile agricole. Pe de alta parte, modelele ce propun o putere de peste 5 CP sunt ideale in domeniul constructiilor, oferind rezultate optime si in agricultura.

Cum alegi cea mai buna foreza pamant in functie de tipul pornirii: manuala sau automata?

Alegerea unei foreze de pamant trebuie sa tina cont si de tipul pornirii. Astfel se poate opta pentru o pornire manuala sau automata in functie de cerintele si preferintele dorite.

In ceea ce priveste pornirea manuala, este indicat sa ai experienta in utilizarea echipamentelor de acest tip. Pornirea manuala nu este indicata pentru persoanele cu o pregatire fizica precara, deoarece poate fi destul de dificila.

Pe de alta pare, despre pornirea automata putem spune ca este mai simpla si se poate adresa tuturor utilizatorilor. In aceste conditii, vei avea posibilitatea de a porni foreza de pamant prin simpla apasare a unui buton.

Ambele variante sunt foarte eficiente iar decizia finala se va alege in functie de necesitatile si preferintele utilizatorului. Pe piata exista o gama variata de modele, ce propun o pornire atat manuala, cat si automata. Tinand cont si de tipul pornirii in momentul achizitionarii, vei avea ocazia de a gasi cea mai buna foreza pamant, pe care o poti utiliza in conditii optime si avantajoase.

Cum alegi cea mai buna foreza pamant in functie de accesoriile din pachet si functiile speciale ale acesteia?

Alegerea unei foreze de pamant trebuie sa tina cont si de accesoriile din pachet, dar si functiile speciale propuse de acest echipament.

In cadrul accesoriilor putem spune ca cele mai importante elemente sunt burghiele, si va trebui sa te asiguri de faptul ca sunt incluse cele necesare activitatilor de gaurire pe care le desfasuri. Exista burghie pentru pamant, dar si burghie pentru gheata.

In ceea ce privesc functiile speciale, putem aminti de turatia variabila, optiunea Quick Stop, sistemul rapid pentru inlocuirea burghielor si sistemul de inversare a sensului de rotatie. Aceste functii speciale ofera o utilizare in cele mai bune conditii.

Dispozitivele cu motor termic sunt foarte apreciate in acest domeniu, in cazul in care au si o pornire electrica, deoarece pot fi stapanite in conditii optime, chiar si de incepatori. Pentru a scoate pamantul din groapa sapata este nevoie de functia de inversare a sensului de rotatie, si va trebui sa te asiguri de faptul ca foreza achizitionata are aceasta functie.

Despre autor

Bogdan Badaran

Pasiunea pentru tractoare si utilaje agricole m-a condus de-a lungul timpului in diverese locuri, de unde am putut acumula informatii si experienta, in ceea ce priveste mecanica si modul in care functioneaza un utilaj de la A la Z.

Sunt 0 comentarii la acest articol

Nu exista comentarii

Adauga un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole asemanatoare

pestre

Manusile de protectie sunt componente oblig...

Citeste tot articolul
pestre

Chiar daca viata moderna se desfasoara in viteza, curatenia este o sarci...

Citeste tot articolul
pestre

Painea si in principal toate produsele de panificatie sunt excelente la ...

Citeste tot articolul

Abonare la newsletter

3% DISCOUNT la orice comanda la abonarea la newsletter-ul nostru.