Pestre Blog

Cum alegi cel mai bun birou pentru acasa?

Autor: Alexandra Mirica | Publicat pe 22.11.2019, actualizat la 11.12.2019, in Pestre Blog Cum alegi cel mai bun birou pentru acasa?

Biroul pentru acasa este un element de mobilier, esential in orice locuinta. Acesta este util, practic si nu trebuie sa ocupe mult spatiu. Biroul de acasa, spre deosebire de biroul de la munca, se alege in functie de anumiti parametrii, ce tin de spatiu, stil, etc. Diferenta dintre biroul de acasa si cel de la munca, sunt date de spatiul disponibil.

Posibilitatea de a amenaja un spatiu mai mare de lucru acasa se diminueaza, deoarece spatiul alocat biroului de calculator sau mobilei de birou este mult mai mic.

Spatiul mai mare de la job trebuie suplimentat acasa prin alegerea unui birou cu sertare sau spatii pentru depozitare. Biroul de la job poate fi simplu, doar cu un calculator si eventual cateva rechizite, insa, cel pentru acasa trebuie sa fie mai complex, prevazut cu sertare si spatii de depozitare.

Pentru locuintele cu camere mari, amenajarea biroului nu mai trebuie sa tina cont de spatiu disponibil, se poate amenaja un birou in posibilitati multiple.

Ce trebuie sa stii inainte sa alegi cel mai bun birou pentru acasa

Cum alegi inaltimea biroului?

Inaltimea biroului se recomandata sa fie cuprinsa intre 73 si 76 cm, astfel incat sa permita o pozitie corecta, comoda cu picioarele sub birou si mai ales sa permita scaunului de birou sa intre sub birou (bratele).

In cazul unui birou cu o inaltime prea mica, pozitia la birou va fi una incorecta, se va sta prea departe de birou pentru ca bratele scaunului de birou nu vor intra sub birou, iar in cazul unei inaltimi prea mari bratele si picioarele vor sta in pozitii necorespunzatoare.

Pozitia corecta la birou trebuie sa permita redactarea la tastatura, cu bratele cu o pozitie verticala iar antebratele asezate orizontal pe birou. De asemenea, pentru o pozitie comoda si corecta, se recomanda ca picioarele sa atinga podeaua (sa nu stea suspendate in aer).

Cum alegi latimea biroului?

Latimea biroului este data si de destinatia biroului (la ceea ce este utilizat). In general, pentru acasa se achizitioneaza un birou care are ca prima utilizare asezarea unui calculator sau a unui laptop.

Biroul pentru calculator trebuie ales astfel incat distanta intre ochi si monitor trebuie sa fie undeva la o lungime de brat sau putin mai mult (in functie de cat de mare este monitorul).

Asta inseamna ca intre tine si monitor trebuie sa fie distanta de un brat (perfect intins). In acest fel, latimea totala a biroului este putin mai mare de un brat, astfel incat sa ramana spatiu liber in spatele monitorului. Se recomanda ca spatiul din spatele biroului sa fie cat mai putin pentru ca oricum acesta nu este utilizat.

Cum alegi lungimea biroului

Lungimea biroului trebuie aleasa in functie de forma biroului si de nevoile si preferintele utilizatorului. Acolo unde este necesar un spatiu mai mare de lucru, spatiu pentru un calculator si diverse rechizite si documente se alege un birou mai lung.

Un birou de calculator care sa permita asezarea unui calculator si a altor obiecte trebuie sa aiba o lungime de 130 cm. Insa, lungimea trebuie stabilita de fiecare utilizator in parte, in functie de necesitile lui si de spatiul disponibil din casa/

Cum alegi cel mai bun birou pentru acasa

Alegerea unui birou pentru acasa trebuie facuta cu simt de raspundere si trebuie sa tina cont de, calitatea materialelor si callitatea componentelor biroului si preferintele si nevoile utilizatorului.

In functie de principalul scop de utilizare birourile pentru acasa pot fi:

  • Birou pentru calculator

In cazul in care biroul este utilizat pentru asezarea unui calculator, acesta trebuie dotat si echipat corespunzator pentru aceasta utilizare.
Printre principalele “dotari” ale unui birou de calculator se regasesc: orificii pentru cabluri, posibilitatea de a monta prize direct pe birou, sertar special pentru tastatura si suport pentru unitatea centrala astfel incat acesta sa nu fie asezat pe podea.

  • Birou pentru dosare

Utilizarea biroului pentru depozitarea si realizarea de dosare si acte, necesita dimensiuni mai mari astfel incat sa fie suficient spatiu disponibil.
Pe langa un spatiu generos, este recomandat ca biroul sa fie dotat cu diverse sertare si suporti care sa permita organizarea documentele.

• Combinatie intre birou pentru calculator si birou pentru documente
De obicei biroul pentru acasa este folosit atat pentru calculator cat si pentru realizarea actelor si docuemntelor.

Iar pentru un birou cu dubla utilizare exista doua posibilitati. Fie se alege un birou cu o lungime peste medie, astfel incat sa fie suficient spatiu pentru asezarea unui calculator si spatiu de lucru. Acest tip de birou cu functie dubla trebuie sa aiba suficiente spatii si sertare de depozitare pentru a permite organizarea mai usoara a muncii.

Fie, se alege un birou in forma de L, astfel incat, intr-o parte se aseaza calculatorul, iar in partea cealalta se desfasoara toate documentele, hartiile si de care este nevoie.

Pe piata exista modele de birouri in forma de L care sunt flexibile, si permit transformarea unui birou in L in unul normal, dreptunghiular cu o lungime mai mare. Acest lucru este posibil datorita uneia dintre laturi a biroului care este mobila.

  • Birou pentru copii

Biroul pentru copii trebuie sa aiba dimensiunile, dotarile si forma potrivita varstei celui care il utilizeaza. De exemplu pentru un copil cu varsta de 5 ani, se poate alege un birou care sa aiba scaunul integrat in birou, un birou cu un design vesel, poate chiar cu imagini din desenele sau personajele preferate sau un birou cu spatii speciale pentru creioane si acuarele.

Materiale de calitate

Conditia esentiala in realizarea unei alegeri potrivite este data de calitatea materialului de fabricatie. Pentru un birou rezistent, durabil si util trebuie sa te asiguri ca este bine construit (nu este sensibil si subred) si ca este fabricat din materiale rezistente.

In functie de materialele din care sunt construite birourile se clasifica in:

  • Birou din lemn masiv

Birourile din lemn masiv sunt rezistente, au durabilitate mare si aspect elegant. Poti alege intre: birou din lemn de fag, birou din lemn de stejar, cires sau nuc. Birourile din lemn masiv sunt potrivite in case amenajate in stil elegant si modern.

Dezavantajul biroului din lemn masiv consta in pretul de achizitie mai mare comparativ cu birourile din alte materiale.

  • Birou din MDF

Biroul din MDF are un pret accesibil, o rezistenta si durabilitate buna in timp, rezista bine la utilizari multiple si la umiditate si are si un aspect aproape la fel de placut ca biroul din lemn masiv.

  • Birou din PAL

Birourile din PAL sunt cele mai populare si intalnite datorita pretului mic. Insa, spre deosebire de celelalte tipuri de birouri, PAL-ul nu rezista in timp la utilizari, lovituri si umiditate.

  • Birou din sticla

Birourile din sticla sunt o alegere eleganta, mai ales intr-un spatiu amenajat intr-un stil modern. Insa, biroul nu trebuie sa fie fabricat integral din sticla pentru ca este foarte sensibil. Cel mai bine este sa alegi unul cu blatul din sticla si cu piciorele din metal.

Componente de calitate

Alegerea biroului trebuie realizata si in functie de: feronerie, sinele si rolele sertarelor, piciorele biroului etc. Toate acestea trebuie sa fie de calitate, fabricate din materiale rezistente si durabile pentru a permite o utilizare frecventa fara a se deteriora.

Cum alegi cel mai bun birou pentru copii

Biroul pentru copii este un element esential care are rolul de a reduce dezordinea din camera. Acesta reprezinta un loc de studiu si de activitati adecvat util de la o varsta frageda care asigura copilului o dezvoltare armonioasa. In primii ani, se va utiliza o masuta cu scaun pentru copii, dupa care, i se va aloca un spatiu de lucru si un mobilier de birou potrivit varstei si nevoilor lui.

Un birou pentru copii ofera un loc de lucru propice, potrivit si linistit unde acesta sa invete si sa isi insuseasca cunostiintele necesare pentru o buna dezvoltare. Biroul are rolul de a face o distinctie intre zona de lucru si zona de “timp liber” si il face pe copil mult mai constiincios si responsabil.

Cel mai bun birou pentru copii trebuie sa asigure confortul si conditiile necesare, astfel incat, copilul sa se dezvolte si sa invete zilnic lucruri noi si interesante.

Pe piata exista diferite modele, de birouri pentru copii, cu diverse caracteristici si compartimentari, astfel incat sa vina in ajutorul copilului sa lucreze mai usor si mai comod.

De ce sa alegi cel mai bun birou pentru copii?

Un birou pentru copii este o piesa de mobilier care va fi folosita o perioada lunga de timp. De aceea alege un birou pentru copii, care sa reziste cu brio tuturor incercarilor si se va adapta nevoilor copilului tau (dimensiuni, compartimentari etc).

Cum alegi cel mai bun birou pentru copii?

Grupa de varsta

Biroul pentru copii trebuie ales in functie de varsta. Atunci cand copilul este mic, pana in varsta de 3 – 4 anisori, este indicata utilizarea unei masute cu scaune. Ulterior, dupa ce copilul inainteaza in varsta, se alege un birou potrivit cu diferite spatii de depozitare.

Calitatea materialelor

Materialele de fabricatie a biroului pentru copii trebuie sa fie rezistente, deoarce influenteaza in mod direct dezvoltarea, sanatatea si siguranta copilului.

Ajustabilitate si versatilitate

Multi parinti incep sa mobileze si sa echipeze dormitorul copilului inca dinainte ca acesta sa se nasca. In aceste cazuri si nu numai, este indicat sa ai in vedere faptul ca micutul o sa creasca foate repede si va fi nevoie sa ii inlocuieti multe piese de mobilier.

O solutie practica, eficienta si economica la aceasta problema (aceea de a cheltui bani cu inlocuirea mobilierului) consta in achizitionarea mobilierului reglabil pentru camera copilului.

Biroul si scaunul reglabil pentru camera copiilor sunt solutia perfecta pentru a scapa de cheltuielile pe termen lung. Acestea se adapteaza nevoilor copilului pe masura ce acesta creste.

Biroul reglabil pentru camera copilului are cele mai multe parti mobile, astfel incat acesta poate fi ajustata si reglata in functie de nevoi. Pe langa faptul ca inaltimea biroului se poate regla, exista si posibilitatea de reglare a unghiului blatului de scris, astfel incat biroul sa poata fi inclinat in functie de nevoile copilului.

Compartimentare si echipare

Compartimentarea si “echiparea” biroului pentru copii se alege in functie de marimea camerei in care va fi asezat, de varsta si de nevoile copilului. Se poate opta pentru modele simple, formate din blat de lucru si picioare de sustinere sau modele mai complexe, cu rafturi, sertare sau alte spatii de depozitare sau sustinere (loc pentru unitate, calculator, tastatura etc).

Indiferent de varsta copilului, este indicat sa achizitionezi un birou pentru camera copilului cu mai multe spatii de depozitare. Acest lucru va ajuta copilul la depozitarea rechizitelor, dar si pe parinti la strangerea si organizarea mai eficienta a lucrurilor in camera.

De asemenea, un birou mai complex si cu mai multe compartimentari poate fi utilizat pe termen lung atat ca birou pentru teme cat si birou pentru calculator.

Confort

Confortul copilului este un aspect esential in alegerea unui birou potrivit.
Biroul este un loc in care copilul va petrece mult timp iar, alegerea unui mobilier de lucru de proasta calitate si incomod ii poate afecta progresul, calitatea muncii sale si dorinta de a –si desfasura activitatile de studiu asa cum trebuie.

Set birou sau individual

Pe piata exista diverse modele de birouri pentru copii, individuale sau seturi. Astfel poti alege intre un set de lucru care sa fie format din birou si scaun pentru birou sau poti achizitiona separat un birou pentru copii si un scaun de birou.

Indiferent de cum decizi sa procedezi, nu uita sa te asiguri ca ambele componente sunt de cea mai buna calitate. La fel de important ca biroul (sau poate mai important in opinia unora) este scaunul pentru biroul copilului.

Desi exista seturi de birou cu scaun, acestea sunt in general dedicate pentru copii de o varsta mai mica care au nevoie de un spatiu de lucru fix (de cele mai multe ori scaunul este prins de birou). Cu cat copilul creste in varsta, nevoile acestuia se schimba si de aceea scaunul poate fi ales din gama modelelor performante utilizate si de adulti.

Indiferent ca alegi un birou cu scaun inclus, sau achizitionezi separat componentele, este obligatoriu sa dedici timp si alegerii scaunului pentru birou deoarece calitatea acestuia va influenta direct sanatatea, confortul si buna dispozitie a copilului tau.

Aspect si culori

Nu uita de aspectul si culorile biroului pentru copii. Alegerea biroului se realizeaza in functie de varsta, obiceiurile si gusturile copilului.

Daca biroul este pentru un copil mic, alege un birou si un scaun pentru birou viu colorat (roz, albastru) sau cu personaje din desenele animate (Cars, Frozen etc). Atunci cand biroul este pentru un copil cu o varsta mai mare sau chiar pentru un adolescent, alege din gama de culori preferate, alege birouri moderne, poate usor futuriste.

Bibliografie

Despre autor

Alexandra Mirica

Pasionata de tot ce este frumos, confortabil si util, incerc sa imi dezvolt cat mai mult capacitatea de a identifica nevoile oamenilor, facand acest lucru de peste 9 ani.

Sunt 0 comentarii la acest articol

Nu exista comentarii

Adauga un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole asemanatoare

pestre

Intr-o lume in care timpul se scurge fara s...

Citeste tot articolul
pestre

Sa traiesti la exterior exact ca si la inte...

Citeste tot articolul
X

Pestre.ro – Intretine gazonul cu echipamente Einhell! Intra aici