Pestre Blog

Ce sunt biostimulatorii si cum actioneaza

Autor: Silviana Matei | Publicat pe 13.06.2017, actualizat la 17.05.2019, in Pestre Blog Ce sunt biostimulatorii si cum actioneaza

Biostimulatorii ce sunt si cum actioneaza?

Asa cum ne-am obisnuit cu suplimentele alimentare care fortifica organismul uman ajutandu-l sa treaca mai usor peste perioadele de stres, boala sau temperaturi extreme ar trebui sa intelegem ca si plantele pe care le cultivam ar putea beneficia de un plus de rvigorare din partea noastra cu ajutorul ingrasamintelor aplicate.

Biostimulatori ce se regasesc in fitofarmacii ajuta la marirea sistemului imunitar al plantelor ajutandu-le infloreasca mai abundent si ducand la cresterea productvitati plantelor.

Substantele biostimulatoare sunt produse de sinteza care au structura chimica asemanatoare cu hormonii existenti in plante, auxine, inhibitori, gibereline cu exceptia retardantilor care nu se  sintetizeaza in plante, dar care sunt obtinuti prin procese de sinteza.

Rolul folosirii substantelor biostimulatoare este de a dirija cresterea si dezvoltarea plantelor prin reglarea echilibrului metabolic al acestora, excesul sau deficitul de lumina, temperaturile ridicate peste limita de suportabilitate influenteaza echilibrul hormonal, aplicate pe plante sau sol pentru a inbunatati vigoarea culturilor, randamentele, calitatea si toleranta la stresul abiotic.

Faciliteaza economia de energie si stimuleaza activitatea metabolica, ca urmare aceasta permite plantelor sa-si pastreze ritmul de crestere in conditii de mediu de stres si de a depasi mai usor blocajele de crestere datorate aplicarii tratamentelor fitosanitare.

Imbunatateste recuperarea plantei dupa o perioada de stres cauzata de diversi factori externi.

Creste rezistenta împotriva oricarui tip de stres, cum ar fi grindina, inghet, schimbari bruste de temperatura.

Activeaza si optimizeaza procesele metabolice ale plantelor evitand astfel dereglarile de crestere rezultate în urma aplicării necorespunzatoare a tratamentelor fitosanitare.

Mareste numarul de flori, creste productivitatea plantelor si imbunatateste calitatea recoltei.

Biostimulatori cresc eficacitatea produselor cu care sunt amestecati, ingrasaminte foliare, erbicide si le reduce efectele secundare.

Un alt rol este acela de a obtine sporuri de cantitate si calitate superioara a culturilor din gradini.

Pestre va ureaza spor in gradinarit!

Despre autor

Silviana Matei

Experienta de aproximativ 20 ani in cresterea si protectia plantelor, tratamente fitosanitare, solutii combatere daunatori si boli. Pasionata de cele mai noi tehnologii in agricultura.

Sunt 0 comentarii la acest articol

Nu exista comentarii

Adauga un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole asemanatoare

pestre

Holul reprezinta primul loc in care musafirii au acces, fiind o carte de...

Citeste tot articolul
pestre

Jaluzelele sunt un accesoriu necesar pentru toate ferestrele, indiferent...

Citeste tot articolul

Abonare la newsletter

3% DISCOUNT la orice comanda la abonarea la newsletter-ul nostru.