Bio

Bolile legumelor – Putregaiul cenusiu

Autor: Silviana Matei | Publicat pe 01.07.2016, actualizat la 31.01.2020, in Bio Bolile legumelor – Putregaiul cenusiu

Putregaiul cenusiu al legumelor

Putregaiul cenusiu se intilneste frecvent in culturile protejate din sere si solarii. Boala este favorizata de uniditatea ridicata  pe perioade lungi. Aceasta poate aparea pe toate organele aeriene ale plantei, deseori pe inflorescențe.

Produse recomandate

putregai cenusiu

Simptomul cel mai frecvent la infectarea cu putregaiul cenusiu este ofilirea plantelor, simptomele apar pe frunzele mature de la baza plantelor sub forma de pete verzui sau verzui-galbui, care se acopera cu un puf de culoare cenusie .

Se recomanda aerisirea regualata  a serelor si solariilor pentru scaderea umiditătii relative a aerului, indepartarea frucrelor atacate, indepartarea frunzelor de la baza plantei pentru a favoriza o cat mai buna cerculatie a aerului. Indepartarea frunzelor trebuie facuta cu un cutit lasand cativa centimetri din petiol.

putregai tomate

Evitarea lucrului in sere si solare dimineata cand plantele sunt pline de rouă, asigurarea fertilizării conform fazelor de dezvoltare a plantei.

Tratamentele chimice trebuie sa urmeze  lucrarilor de defoliere si copilire. In caz de condiții favorabile atacului de putregai cenușiu se recomandă efectuarea tratamentelor cu:  Rovral 500 SC, Bravo, Teldor sau Switch.

Despre autor

Silviana Matei

Experienta de aproximativ 20 ani in cresterea si protectia plantelor, tratamente fitosanitare, solutii combatere daunatori si boli. Pasionata de cele mai noi tehnologii in agricultura.

Sunt 0 comentarii la acest articol

Nu exista comentarii

Adauga un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole asemanatoare

pestre

Plasele de protectie au multiple intrebuintari. In functie de nevoile tale, poti alege o p...

Citeste tot articolul
pestre

Mierea nu este doar un lichid aromat pe care il intinzi pe painea prajita, ci si un p...

Citeste tot articolul

Abonare la newsletter

3% DISCOUNT la orice comanda la abonarea la newsletter-ul nostru.