Pestre.ro - Produse si Accesorii pentru Gradina si Ferma - Intoarce-te in magazin

Recoltarea alunelor de padure Publicat pe 18.11.2016 in Bio Recoltarea alunelor de padure

Recoltarea  alunelor de padure se face toamna, când alunele ajung la maturitate deplină ( septembrie – octombrie ). Bune de “ronţăit” la o bere, mai ales dacă sunt sărate şi prăjite, sau puse în prăjiturile şi torturile de sărbători, alunele ascund în miezul lor gălbui şi dulceag, şi nebănuite virtuţi tera­peutice. Este vorba de două soiuri:…

Citeste tot articolul
Ingrijirea bujorului Publicat pe 17.11.2016 in Bio Ingrijirea bujorului

Ingrijirea bujorului necesita o atentie deosebita. Ce e bine si ce e rau in ingrijirea lui. Bujorul este prin excelenta o planta rustica, asa explicadu-se si faptul ca se mentine si in momentul de fata in stare salbatica in Asia, Europa si America, de cateva mii de ani. La noi, in mai multe zone ale…

Citeste tot articolul
Momentul optim pentru recoltare la Golden Delicios Publicat pe 06.11.2016 in Bio Momentul optim pentru recoltare la Golden Delicios

Momentul optim pentru recoltare la Golden Delicios  este usor de observat- culoarea fructelor galben-auriu, ne da startul pentru cules ( aproximativ 144 zile de la scuturare petale ). Soiul Golden Delicios produce mere de iarna, cu maturare tarzie ( 1- 15 octombrie ). Pentru inceput va prezentam un grup de indicatori dupa care sa va…

Citeste tot articolul
Mana legumelor Publicat pe 01.11.2016 in Bio Mana legumelor

  Mana legumelor Mana legumelor este cauzata de ciuperca ( Phytophthora infestans), fiind una dintre cele mai grave boli. In ultimii 15 ani, mana a devenit din ce in ce mai agresiva, atacand aproape toate organele plantei indiferent de cultura (sere, solarii, camp). Cauza bolii: Mana legumelor  este provocata de ciuperca Phytophthora infestans. Ciuperca dezvolta…

Citeste tot articolul
Omida fructelor Publicat pe 28.10.2016 in Bio Omida fructelor

  Omida fructelor (Helicoverpa armigera) este o specie polifagă care atacă numeroase specii de plante din  flora spontană și de cultură. La legume, atacă tomatele, ardeii, vinetele, fasolea. Pagubele provocate de acest dăunător sunt cauzate de hrănirea vorace a omizilor, stadiile larvare ale moliei, cu frunze, mai ales în fazele inițiale de după eclozare. În fructe…

Citeste tot articolul

Pagina 3 din 9