Totul despre capuse si metodele de prevenire, boli asociate, simptome si tratament Autor: Dana Lazareanu | Publicat pe 11.04.2018, actualizat la 19.07.2019, in Bio Totul despre capuse si metodele de prevenire, boli asociate, simptome si tratament

Capusele au aparut cu 90 de milioane de ani in urma, iar, in prezent, pe intreg globul sa gasesc peste 850 de specii de capuse. In Romania au fost identificate pana in prezente 27 de specii de capuse, cea mai frecventa fiind Ixodes ricinus, aceasta specie de capuse fiind cea care transmite boli infectioase periculoase….

Citeste tot articolul
Cum iti protejezi pielea la inceput de primavara cu ajutorul plantelor? Autor: Dana Lazareanu | Publicat pe 15.02.2018, actualizat la 06.08.2019, in Bio Cum iti protejezi pielea la inceput de primavara cu ajutorul plantelor?

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman, dar si cel mai expus la factori externi. Temperaturile oscilante, vantul si schimbarile din atmosfera afecteaza pielea. In special, in sezonul rece, pielea are cel mai mult de suferit, se usuca, se inroseste, se irita, apar la suprafata mici fisuri si crapaturi care sunt inestetice si…

Citeste tot articolul
Echinaceea – planta medicinala vindecatoare. Cum se cultiva si care sunt beneficiile pentru sanatate Autor: Dana Lazareanu | Publicat pe 06.02.2018, actualizat la 06.08.2019, in Bio Echinaceea – planta medicinala vindecatoare. Cum se cultiva si care sunt beneficiile pentru sanatate

Echinaceea face parte din familia margaretelor si a fost recunoscuta de-a lungul timpului ca unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste, dar si pentru frumusetea plantelor colorate. Cultivarea echinaceei presupune o mare atentie la mediul in care aceasta se dezvolta, insa recoltarea si procesarea plantelor duce la obtinerea unor produse cu numeroase beneficii pentru sanatate….

Citeste tot articolul
Ecologia, inmultirea si metodele de cultivare a legumelor Autor: Dana Lazareanu | Publicat pe 22.12.2017, actualizat la 06.08.2019, in Bio Ecologia, inmultirea si metodele de cultivare a legumelor

Legumele sunt alimente de baza in hrana omului si a animalelor. Legumicultura este stiinta care se ocupa de cultura plantelor. Termenul de legumicultura provine de la doua cuvinte din latina si anume “legume” care inseamna vegetale cultivate pentru hrana omului si “cultura” care se refera la priceperea de a lucra pamantul si de a ingriji…

Citeste tot articolul
Cum se conserva si se depoziteaza sfecla rosie Autor: Dana Lazareanu | Publicat pe 23.11.2017, actualizat la 20.05.2019, in Bio Cum se conserva si se depoziteaza sfecla rosie

Daca nu punem la socoteala borcanele cu muraturi, nu este gresit sa spunem ca sfecla rosie a intrat destul de tarziu in bucatariile romanilor, fiind multa vreme privita ca planta industriala. Altfel stau lucrurile astazi, cand o gasim la mesele traditionale, in meniurile multor restaurante, in camari si magazii, unde este depozitata peste iarna. Cum…

Citeste tot articolul

Pagina 2 din 12

Abonare la newsletter

3% DISCOUNT la orice comanda la abonarea la newsletter-ul nostru.