
Plasele de protectie au multiple intrebuintari. In functie de nevoile tale, poti alege o plasa de protectie contra pasarilor, a insectelor, plase pentru umbrire sau plase antigrindina. Plasele de protectie sunt ideale atat pentru gradina din gospodarie, de langa casa, cat si pentru plantatiile mai mari de vita de vie si pomi sau diverse culturi…

Mierea nu este doar un lichid aromat pe care il intinzi pe painea prajita, ci si un posibil remediu natural pentru o serie de afectiuni. Este folosita de mii de ani, iar acum procesul de obtinere a mierii este complex, dar practicat de multi apicultori in tara noastra. Incepe de la albinele care aduc materia…

Ovazul (Atena sativa) este o cereala cultivata in zonele temperate. Frunzele si tulpinile acestei plante sunt folosite drept furaje pentru animale, iar boabele sunt desprinse si presate, devenind ceea ce gasesti la magazin sub denumirea de fulgi de ovaz. Fulgii de ovaz sunt o sursa importanta de vitamine, minerale, fibre si antioxidanti si au multiple…

Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au consumat miere de albine, apreciind-o pentru gustul ei bogat si proprietatile hranitoare. Domesticirea acestor insecte a avut loc inca de la inceputurile civilizatiei, apicultura este infatisata chiar si in cele mai vechi forme de arta egipteana. Datorita vegetatiei bogate si a climatului prielnic, Romania zilelor noastre poate…

Omizile reprezinta unul dintre principalii daunatori ai plantelor si pomilor fructiferi si pot provoca pagube serioase daca nu sunt combatute la timp. In acest articol vom vorbi despre modul in care apar omizile si care sunt cele mai eficiente solutii de combatere. Informatii generale despre omizi – origine si aspecte biologice Cand apar omizile si…