Casa si gradina

Arbusti Fructiferi-Plantarea primavara

Autor: Adrian Dogaru | Publicat pe 07.05.2016, actualizat la 06.11.2019, in Casa si gradina Arbusti Fructiferi-Plantarea primavara

Plantarea arbustilor fructiferi primavara

Lunile martie si aprilie reprezinta perioada ideala pentru plantarea arbustilor fructiferi primavara.

Conteaza insa foarte mult cat de blanda a fost iarna, cat de timpurie este primavara, astfel ca perioada pentru plantarea arbustilor fructiferi primavara depinde de valoriile medii ale temepraturilor, de umezeala din sol si de temperatura acestuia.

Ideal este ca temperatura sa nu scada noaptea sub 2-3 grade, iar ziua sa atinga 10 grade Celsius pentru ca plantarea arbustilor fructiferi primavara sa fie un succes.
La plantarea arbustilor fructiferi primavara alege intre mur, zmeur, afin, catina, agris, coacaz si soc.

In principiu fiecare specie are o serie de reguli specifice, care tin in cea mai mare masura de detalii legate de calitatea solului, si nevoia – mai mare sau mai mica de soare si lumina, dar dincolo de acestea, principiile care trebuie respectate pentru plantarea arbustilor fructiferi primavara sunt aproximativ asemanatoare.

Dar cum nu ne gandim la o cultura intensiva care sa produca beneficii financiare, ci doar la bucuria si placerea de a valorifica terenul din jurul casei, indemnul nostru fiind acela de a avea plante, pomi si arbusti cat mai diferiti, respectarea principiilor generale la plantarea arbustilor fructiferi primavara sunt suficiente.

Zmeurul si murul sunt doua specii extrem de usor adaptabile la orice conditii, iar placerea de a avea pe langa gardul din spatele casei tufe de zmeura, mur, coacaz sau altele este fara egal.

arbusti fructiferi pestre 1

Acestea sunt plante rustice, putand fi cultivate pe langa garduri si alei si chiar in cultura compacta in gradinile particulare, producand fructe proaspete in tot cursul verii, pana in luna octombrie.

Este important de spus ca la plantarea arbustilor fructiferi primavara nu sunt necesare nici un fel de conditii speciale, singurul detaliu esential este acela de a planta arbustii inainte sa intre in perioada de vegetatie.

Cei mai multi din arbustii fructiferi au recolte incredibil de bogate, cei mai multi avand chiar si doua trei valuri de fructe in perioada lor de fructificare. Oricum, arbustii fructiferi vor produce mai multe fructe decat te astepti.

Pentru plantarea arbustilor fructiferi primavara alege locuri bine luminate. Toti au nevoie de soare, dar suporta foarte bine si locurile semiumbrite. Au nevoie de apa, pentru ca toti iubesc umezeala, dar nu suporta stagnarile de apa.

Arbusti fructiferi Pestre.ro

Dupa plantare trebuie udati din abundenta, udarile fiind necesare si in perioada in care florile leaga rod.

Daca te-ai decis sa treci la plantarea arbustilor fructiferi primavara alege arbusti altoiti din soiurile cele mai rezistente si productive.

Planteaza arbustii la adancime de circa 30-50 de centimetri, la distanta de 50 de centimetri unii de altii.

Arbust fructifer Zmeur Fertodi Zamatos, rosu pestre.ro

Ca sa sustii productia de fructe la plantarea arbustilor fructiferi primavara poti realiza mocirlirea cu ingrasamant natural. Cel mai bine cu balegar proaspat de bovina si apa.

Despre autor

Adrian Dogaru

De 7 ani in Agribusiness, pasionat de tot ce e nou in materie de plante, protectia plantelor precum si a echipamentelor cu ajutorul carora se intretin. Convins de impactul viitor al tehnologiei digitale si nu numai in acest domeniu.

Sunt 0 comentarii la acest articol

Nu exista comentarii

Adauga un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole asemanatoare

pestre

Manusile de protectie sunt componente oblig...

Citeste tot articolul
pestre

Chiar daca viata moderna se desfasoara in viteza, curatenia este o sarci...

Citeste tot articolul
pestre

Painea si in principal toate produsele de panificatie sunt excelente la ...

Citeste tot articolul

Abonare la newsletter

3% DISCOUNT la orice comanda la abonarea la newsletter-ul nostru.