Aparatul de spalat cu presiune – cum il alegem?

Aparatul de spalat cu presiune inlatura mizeria, chiar si pe cea incrustata, prin exploatarea debitului de apa. Aparatul de spalat cu presiune poate fi folosit cu succes in mediile domestice, pe langa casa, in curte si in mediile industriale.

Daca nu ai achititionat un aparat de spalat cu presiune aici gasesti cele mai bune modele la preturi accesibile. Avem modele de la diferite brand-uri Raider, Hecht, Stihl, Stanley, Karcher.

Ai de ales dintr-o gama de peste 80 de modele. Poti opta, in functie de spatiu pentru un aparat profesional sau nu.

In cazul celor mai bune aparate de spalat cu presiune apa poate ajunge la presiuni de pana la 500 bari si poate sa indeparteze mai multe tipuri de mizerie: praf, reziduuri, mucegaiuri, muschi, noroi.

Aparatul de spalat cu presiune poate fi folosit pe suprafete intinse si dificile, in interior sau exterior. In mediul exterior poate fi folosit pe pardoseli, ziduri, scari, acoperisuri, automobile etc.

Aparatele de spalat cu presiune se impart in mai multe categorii. Dupa modelul motorului acestea pot fi electrice sau pe benzina, pot functiona cu apa calda sau apa rece si variaza in functie de presiunea apei.

Aparatele de spalat cu presiune sunt dotate cu o lance si cu diferite tipuri de duze pentru diferite lucrari. Mai mult, unele aparate de spalat cu presiune pot functiona atat cu apa calda cat si cu apa rece, in combinatie cu diferite tipuri de detergenti.

Tipuri de aparate de spalat cu presiune

In ceea ce priveste metoda de spalare acestea se impart in spalatoare cu apa rece si spalatoare cu apa calda, pentru utilizarile profesionale.

Aparatele de spalat cu presiune cu apa rece, sunt utilizate in mare parte in domeniul constructiilor, fiind eficiente deoarece dispun de o presiune crescuta a apei, care inlatura murdaria.

Aparatele de spalat cu presiune cu apa calda, au avantajul de a nu avea un efect abraziv, temperatura ridicata permitand inlaturarea mizeriei si degresarea suprafetelor, lucru care le igienizeaza corespunzator.

Aparatul de spalat cu presiune –Tipuri de alimentare

In functie de modul in care vrei sa folosesti aparatul de spalat cu presiune poti alege un aparat de spalat cu presiune pe combustibil (benzina sau motorina) sau un aparat de curatat electric.

Cele mai des intalnite sunt aparatele de spalat cu presiune electrice. Acestea sunt recomandate in cazul in care ai nevoie de un aparat de spalat cu presiune pentru uz personal, cu care sa iti faci treaba eficient.

Modelele de aparate de spalat cu presiune pe combustibil sunt in general intalnite in mediile profesionale (curatatorii, etc) pentru ca au o manevrabilitate mai buna (nu au fier), o putere mai mare si un raport debit/presiune mult mai bun fata de cele electrice.

Aparatul de spalat cu presiune – Putere motor

Aparatul de spalat cu presiune trebuie ales in functie de volumul de munca pe care il vei avea si de nevoile tale.

Daca ai un volum foarte mare de munca si o frecventa zilnica ai nevoie de un aparat de spalat cu presiune profesional cu o putere de peste 3000 W.

Insa, daca vrei sa achizitionezi un aparat de curatat cu presiune pentru a-l utiliza la treburile casnice (curatat alei, spalat masina, etc), unul cu o putere intre 1500-2500 W este indicat.

Aparatul de spalat cu presiune – Presiune si debit apa

Presiunea si debitul sunt cei mai importanti indicatori de care trebuie sa tii cont daca atunci cand alegi un aparat de spalat cu presiune.

In functie de acesti doi indicatori va depinde eficienta aparatului de curatat, timpul de curatare si plaja de utilizare a aparatului.

Un aparat de spalat cu presiune calitativ genereaza o presiune de minim 120 bari si are un debit de apa de minim 350 l/h. Daca vrei sa alegi un aparat de curatat cu presiune care sa iti fie util in cat mai multe situatii si sa acopere o gama larga de activitati trebuie sa cauti unul care se incadreaza in intervalele urmatoare: presiune 120 – 150 bari si debit apa 350 – 450l/h.

Daca esti in cautarea unui aparat de spalat cu presiune profesional trebuie sa te orientezi catre unul cu o presiune de peste 200 bari si un debit de apa de peste 700 l/h.

Aparatul de spalat cu presiune – Functii si accesorii

Functiile si accesoriile alese pentru aparatul de spalat cu presiune trebuie sa fie in concordanta cu nevoile si asteptarile pe care le ai de la aparat.

Pentru rezultate eficiente si o plaja mai larga de zone pe care le poti curata, alege un aparat de curatat cu presiune la care poti regla intensitatea si forma jetului de apa.

Un alt aspect care te poate interesa este temperatura apei cu care curata. Cele mai multe modele sunt cu apa rece, insa sunt si aparate de spalat cu presiune cu apa calda. Acestea incalzesc apa si astfel poti curata suprafetele la alegere cu apa calda sau rece.

De asemenea, foarte importante sunt si accesoriile cu care vine dotata masina de spalat cu presiune. Accesorii precum: perii rotative pentru pardoseli, pistol spalare, duze de sol, kit de sablaj pentru fatade si terase, rezervor pentru detergent sunt numai cateva exemple de accesorii cu care un aparat de spalat cu presiune bun trebuie sa fie dotat.

Eficiente sunt aparatele de spalat cu presiune cu care au jet plat.  Se mai gasesc si duze rotative. Insa indiferent de duza aleasa poti obtine rezultate excelente in ambele cazuri.

Aparatul de spalat cu presiune – Siguranta in utilizare

In mod normal aparatele de spalat cu presiune sunt echipamente sigure. Iata la ce trebuie sa fii atent atunci cand achizitionezi un aparat de spalat cu presiune.

  • Supapa de siguranta automata – in momentul in care aparatul nu mai functioneaza aceasta supapa va declansa oprirea automata a acestuia.
  • Filtru de apa – acesta va tine la distanta elementele importante din angrenajul aparatului de calcar si alte depuneri

Greutatea – Cu cat aparatul de spalat cu presiune este mai usor cu atat il vei folosi mai eficient si mai comod. Un echipament cu o greutate sub 10 kg este foarte permisiv.

Materialul de confectionare – un aparat de spalat cu presiune eficient ar trebui sa fie confectionat din material premium. Pompa ar fi ideal din alama sau aliaj, iar pistoanele din ceramica.

Dana Lazareanu :Peisagista cu acte in regula din 2014, dar interesata dintotdeauna de universul plantelor si a tot ce ma inconjoara. Atenta la detalii imi place sa identific frumosul si sa il pun in valoare. Si pentru ca pasiunea pentru plante nu era suficienta, o completez cu cea de editor si specialist marketing, inca din 2015. Preocupata constant de vizual, de completarea in mod armonios a functionalului/necesitatii cu esteticul/frumosul.

Acest site foloseste cookies. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea Cookie-urilor. Pentru mai multe informatii puteti consulta politica privind prelucrarea datelor personale.