Casa si gradina

3 Legume ideale de cultivat in Gradina TA

Autor: Adrian Dogaru | Publicat pe 06.04.2016, actualizat la 27.08.2019, in Casa si gradina 3 Legume ideale de cultivat in Gradina TA
Legumele organice sunt foarte sănătoase și foarte dorite, dar din păcate cele mai multe au prețuri prohibitive, așa că dacă ai o bucată de teren poți cultiva aceste trei legume ideale, mai mult decât benefice dacă sunt eco și crescute fără chimicale.
Toate aceste trei legume ideale le poți cultiva fără prea mari complicații, nu-ți trebuie îndemânare și nici cursuri de grădinărit. Ai nevoie pentru a cultiva și produce aceste trei legume ideale, în varianta bio, doar de puțină muncă și puțină dedicare pentru grădinărit.
Înainte de a-ți da toate detaliile mai trebuie spuse două lucruri.
♦ Primul este acela că te poți apuca creșterea acestor legume ideale dacă ai o suprafață de pământ disponibilă de 20-25 de metri patrați cel puțin, și dacă parcela primește suficientă lumină de la soare.
♦ Al doilea detaliu, foarte important și moblizator, este o vorba a japonezilor, care știu să prețuiască mai mult decât oricare alții beneficiile pe care le aduce grădinăritul. Un japonez poate face minuni dintr-un metru patrat de pământ și asta pe de o parte din dragoste pentru pământ, apoi pentru că grădinăritul este una din cele mai sănătoase și mai complexe activități fizice.
Legumele sunt aur pentru sănătate, dar când nu ai spațiu să cultivi tot ce îți dorești, este greu să te hotărăști ce să crești în grădină.
Iată care sunt cele cinci legume ideale pentru a fi cultivate în grădina ta.

Spanacul

Spanacul crește repede, ușor, nu are nevoie de un pământ foarte bogat, dar preferă un sol alcalin are nevoie însă de lumină și apă curată și de condiții bune de temperatură.
Îl poți semăna la finele lui martie și îl culegi la începutul lui mai. Poți avea chiar două recolte, pentru că îl poți semăna și la finele lui august pentru o recoltă de toamnă, la mijlocul lui septembrie.
Este productiv și are un conținut ridicat de acid folic, fier, calciu, magneziu, zinc, fosfor, potasiu și sodiu, multe vitamine și este o excelenta sursă de clorofilă, beta-caroten și luteină.
Culege spanacul înainte de maturitatea lui, tot dintr-o dată. Îl poți congela ca atare, imediat după recoltare și își va păstra 90% din proprietăți.

Salata

În fapt nu doar salata clasică ci toate soiurile de frunze care se consumă ca salată. Toate se pot cultiva în grădina. Este suficient dacă vei planta câteva cuiburi, pe care să le împrospătezi periodic cu seminte și vei avea salată bio, toată vara.
Se plantează la începutul lui martie, crește în circa o lună jumătate primăvara, și în două săptămâni vara, pănă toamna în octombrie pentru că pământul este cald. Semințele de salată verde se cultivă la distanțe de 14-20 centimetri între ele, astfel încât să se dezvolte armonios.
Are nevoie de apă, lumină, un sol bogat și de îngrășăminte pentru recolta a doua și următoarele. Evident folosește îngrășăminte organice.

Tomatele (Rosiile)

Poate părea complicat să cultivi roșii dar după ce vei experimenta această cultură o să vezi, că pentru gradina din spatele casei, este mult mai ușor decât îți imaginezi. Dintr-un cuib de roșii vei avea circa 25 de kilograme de rosii.
Nu cresc toate odata, dar din trei cuiburi de rosii, ridicate fiecare pe un spalier îți poți asigura necesarul de roșii bio pentru consumul propriu.
Întotdeauna, răsadurile se plantează în grădină numai după trecerea înghețului (la finele lui martie, începutul lui aprilie), la o distanță cuprinsă între 60 și 90 centimetri, în sol fertil (trebuie îngrășat cu compost) și foarte bine drenat.
Pentru a crește armonios, roșiile au nevoie de cel puțin 8 ore de soare pe zi.
Pe lângă toate aceste legume ideale pe care le poți cultiva la tine în grădină pe listă se mai află toate ierburile aromatice, începănd cu pătrunjelul și mărarul și terminând cu cele exotice: maghiran, cimbru, rozmarin, pe care le poți tine în ghivece mari pe lângă casă, în locul potrivit, în funcție de nevoile foecărei plante în parte, pentru că toate sunt și doar foarte decorative.

Despre autor

Adrian Dogaru

De 7 ani in Agribusiness, pasionat de tot ce e nou in materie de plante, protectia plantelor precum si a echipamentelor cu ajutorul carora se intretin. Convins de impactul viitor al tehnologiei digitale si nu numai in acest domeniu.

Sunt 0 comentarii la acest articol

Nu exista comentarii

Adauga un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole asemanatoare

pestre

Oala sub presiune ofera siguranta in desfasurarea mai rapida a procesulu...

Citeste tot articolul
pestre

Vasele termorezistente devenite in ultima perioada din...

Citeste tot articolul
pestre

Plantele au nevoi diferite, de aceea pentru fiecare exista un anumit tip...

Citeste tot articolul

Abonare la newsletter

3% DISCOUNT la orice comanda la abonarea la newsletter-ul nostru.