Profita de transport gratuit in toata Romania la comenzile mai mari de 499 lei, mai multe detalii

Categorii produse
  • Arbust fructifer coacaz port inalt Fertodi 1, negru
Arbust fructifer coacaz port inalt Fertodi 1, negru -20%

Compatibil cu acest produs:

Arbust fructifer coacaz port inalt Fertodi 1, negru

  • COD #3411
  • Producator: Plant
    19.88
  • 24,85 lei
  • 19,88 lei
  • -20%
  • TVA inclus
  • Produsul este Stoc magazin / Greutate 1,00 Kg

Informatii generale Arbust fructifer coacaz port inalt Fertodi 1, negru

Daca nu se prind ii schimbam gratuitInformatii generale Coacaz port inalt Fertodi 1, negru:

Coacazul port inalt Fertodi 1  este un soi care formează tufe viguroase și erecte, cu ramuri lungi. Soiul înflorește timpuriu dar se maturează semitimpuriu spre mijlocul sezonului (sfârșit de iulie). Ciorchinii sunt lungi. Fructul coacazului este mare, de culoare neagră-albăstruie, cu pielița subțire. Pulpa coacazului este gustoasă și se folosește ca fruct de desert, pentru congelare sau conservare. Este un soi foarte productiv și rezistent.

Coacazul port inalt Fertodi 1 crește sub formă de tufe de 1 - 2 m înălțime. Fructele acestei plante, de tip bacă, sunt grupate în ciorchini și sunt boabe zemoase sferice cu gust acrișor, de culoare închisă, care au un diametru de 6 - 11 mm, fiecare fruct conținând mai multe semințe. 

Coacăzul conține taninuri, rutozid, vitamina C, urme de ulei volatil de culoare verde (până la 0,2%) format din carburi terpenice. Fructele conțin cca 150 mg% vitamina C, vitamine din complexul B, acizi organici (citric, malic), pectine, zaharuri, antociani, ulei gras, terpene, flavonoide (miricetol, cvercetol, carnferol), pectine, calciu, fier, potasiu, fosfor, vitamina PP.

Instrucțiuni de plantare

Perioada de plantare a Coacazului port inalt Fertodi 1 : toamna după căderea frunzelor, în octombrie - noiembrie sau primăvara după dezgheţul solului (martie-aprilie). Lucrarile solului se incep printr-o aratura adâncă cu o jumatate de lună înainte de plantare - acest lucru va permite să se stabilească in sol. Se adauga compostul putred care va este disponibil şi se sapa bine. În cazul în care compostul nu este disponibil, se adaugă in jur de o mînă bună de faina de oase  pe metru pătrat sau orice alte îngrăşăminte de lunga durata.

Terenul folosit la înfiinţarea plantaţiei de coacaz trebuie să fie fără exces de umiditate, cu sol argilo-lutos, reavăn, cu fertilitate ridicată. Plantarea Coacazulului port inalt Fertodi 1 se face în gropi sau rigole, la dimensiunile de 45/45/30 cm lăsând câte 80 cm între plante și 1,2 metri între rânduri. Materialul săditor se fasonează astfel: se îndepărtează prin tăiere rădăcinile vătămate sau rupte, se scurtează butaşul la 3-4 muguri lungime, după care se mocirleşte într-un amestec consistent compus din pământ galben, gunoi de grajd (sau alt îngrășământ) şi apă. 

Butaşii astfel pregătiţi se aşează în gropi sau rigole cu rădăcinile răsfirate şi cu vârful către pichet. Se adaugă pământ şi se tasează bine în jurul plantei, după care se execută o copcă în care se toarnă 5-8 1 de apă. După infiltrarea apei în sol, se execută un muşuroi până la mugurele terminal. Partea care se află deasupra solului şi care se muşuroieşte, trebuie să aibă 2-3 muguri pe lungimea butaşului.

Adâncimea de plantare este destul de importanta la coacazul  deoarece arbustii produc in mod natural un număr mare de drajoni  chiar de sub nivelul solului (spre deosebire de coacăzul roşu şi alb).

Pentru a încuraja această creştere de drajoni, arbuştii de coacaz se planteaza cu aproximativ 5 cm  mai adânc decât erau în ghiveci sau la pepinieră (în cazul în care radacinile sunt nude-înrădăcinate). Completaţi în jurul rădăcinilor cu pamant şi tasati-l bine cu piciorul.

Dupa plantat, tăiaţi fiecare ramura a Coacazului port inalt Fertodi 1  la nivelul a doi boboci de deasupra nivelului solului. Acest lucru poate suna drastic, deoarece planta va avea aproximativ 5 cm de la sol, dar va încuraja formarea unui sistem puternic de rădăcini, precum şi creşterea economică robustă deasupra solului.

Arbustii fructiferi sau baciferi, sunt alegerea ideala pentru cei ce vor ca munca lor sa dea roade. Arbustii fructiferi ne garanteaza fructe proaspete si sanatoase in propria gradina. Printre cei mai intalniti arbusti fructiferi putem enumera agrisii, afinii, murii, zmeurii, coacazii. Arbustii fructiferi sunt irezistibili pentru copii. Cum pot ei sa vada un mur plin de fructe si sa nu se serveasca? Cum pot vedea zmeura crescand mare si gustoasa si sa nu o incerce? Tocmai de aceea, cand vine vorba despre ingrijirea arbustilor fructiferi, nu se recomanda folosirea de ingrediente chimice pentru protejarea lor. Singurele situatii cand astfel de ingrediente sunt recomandate sunt doar cazurile speciale, cand planta se imbolnaveste sau trebuie protejata, si atunci cand stim ca nimeni nu are cum sa guste accidental din fructele produse de arbustul fructifer in cauza.

Afinul, coacazul si zmeurul prefera zonele luminoase, desi pot produce fructe si in zonele mai umbroase. Se dezvolta ideal in zone colinare si se adapteaza bine la conditiile de mediu din Romania.

Doar la Pestre ai parte de arbusti fructiferi de vanzare certificati la un pret foarte avantajos si transport garantat, de aceea arbustii fructiferi online se vand foarte bine si au mare cautare.

Pentru informatii suplimentare sunati la 0374.464.464 aboneaza-te la newsletter sau intreaba-l pe Pestre.

Specificatii produs

Tip produs: Coacaz
Culoare fruct: Negru
Forma fruct: Rotund-oval
Perioada recoltare: Septembrie, August
Tip sol: Aerat
Expunere soare: Semiumbra
Perioada de sadire: Tomna tarziu
Necesita polenizator: Nu
Posteaza un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !

Fructe de miere Zielona, Honeyberry, Lonicera coerulea Kamtschatica

33,00 lei24,75 lei

-25%
Arbust fructifer coacaz port inalt Jonker van Tets, rosu

27,13 lei21,70 lei

-20%
Arbust fructifer Agris port inalt Gustos Rosu, rosu

24,53 lei19,62 lei

-20%
Arbust fructifer tip tufa tufa Coacaz, rosu

16,35 lei13,08 lei

-20%