Profita de transport gratuit in toata Romania la comenzile mai mari de 499 lei, mai multe detalii

Categorii produse
  • Arbust fructifer Coacaz, negru
Arbust fructifer Coacaz, negru

Compatibil cu acest produs:

Arbust fructifer Coacaz, negru

  • COD #3423
  • Producator: Plant
    17.33
  • 17,33 lei
  • TVA inclus
  • Produsul este Stoc magazin / Greutate 0,50 Kg

Informatii generale Arbust fructifer Coacaz, negru

Daca nu se prind ii schimbam gratuitInformatii generale Arbust fructifer Coacaz, negru:

Coacăzul negru este cunoscut ca plantă de cultură în Europa din secolul al XVI-leaFructele lui, bogate în glucide, acizi grași, proteine și substanțe minerale, sunt folosite la prepararea de sucuri, siropuri, jeleuri sau marmeladă. 

Fructele au acțiune tonică generală, vitaminizantă, remineralizantă, fiind recomandate și în cazurile de surmenaj, în stările anemice, în cazurile de deficit de fier. 

Un extract din flori este utilizat în parfumerie. Frunzele sunt utilizate în medicina naturistă ca diuretic, în afecțiuni cardiace, reumatism, gută.

Coacăzul este un arbust cultivat mai ales în zonele submontane şi deluroase, fără spini, înalt până la 2 m.  

Tulpina este dreaptă şi puternic ramificată.

Inflorescenţa grupează între cinci şi 10 flori verzi-gălbui la exterior şi roşiatice în profunzime. 

Coacăzul negru înfloreşte în aprilie-mai, iar fructele – nişte boabe negre cu puncte galbene – se culeg în a doua parte a verii.

Pentru alimentaţia curentă sau pentru bucătărie se recoltează fructele, care sunt dispuse în ciorchini.

Pentru uz medicinal se culeg nu numai fructele, ci şi frunzele, din care se prepară infuzie, dar şi decoct, tinctură, extract fluid.

Familia: grossulariaceae

Denumire stiintifica: Ribes nigrum

Arbust fructifer originat din Europa Centrala si Nordica si Asia de est. 

Se cultiva in zona de campie pana in zonele montane inclusive.

Coacazul negru prefer solurile cu pH de 6,5-7,5, soluri cu un continut ridicat de materie organica, afante si bine drenate.

Coacazul negru vegeteaza bine pe soluri: lutoase, luto-argiloase, nisipo-lutoase.

In perioada de crestere si maturare a fructelor, lipsa apei afecteaza grav cantitatea si calitatea fructelor. Seceta si temperaturile peste 30 grade C provoaca adesea defolierea plantelor. 

Astfel la coacazul negru se impune obligatoriu irigarea prin picurare in perioadele de seceta.

Coacăzul negru conține taninuri, rutozid, vitamina C, urme de ulei volatil de culoare verde (până la 0,2%) format din carburi terpenice. 

Fructele conțin cca 150 mg% vitamina C, vitamine din complexul B, acizi organici (citric, malic), pectine, zaharuri, antociani, ulei gras, terpene, flavonoide (miricetol, cvercetol, carnferol), pectine, calciu, fier, potasiu, fosfor, vitamina PP.

Coacăzul negru crește sub formă de tufe de 1 – 2 m înălțime. Fructele acestei plante, de tip bacă, sunt grupate în ciorchini și sunt boabe zemoase sferice cu gust acrișor, de culoare închisă, care au un diametru de 6 – 11 mm, fiecare fruct conținând mai multe semințe

Arbustii fructiferi sau baciferi, sunt alegerea ideala pentru cei ce vor ca munca lor sa dea roade. Arbustii fructiferi ne garanteaza fructe proaspete si sanatoase in propria gradina. Printre cei mai intalniti arbusti fructiferi putem enumera agrisii, afinii, murii, zmeurii, coacazii. Arbustii fructiferi sunt irezistibili pentru copii. Cum pot ei sa vada un mur plin de fructe si sa nu se serveasca? Cum pot vedea zmeura crescand mare si gustoasa si sa nu o incerce? Tocmai de aceea, cand vine vorba despre ingrijirea arbustilor fructiferi, nu se recomanda folosirea de ingrediente chimice pentru protejarea lor. Singurele situatii cand astfel de ingrediente sunt recomandate sunt doar cazurile speciale, cand planta se imbolnaveste sau trebuie protejata, si atunci cand stim ca nimeni nu are cum sa guste accidental din fructele produse de arbustul fructifer in cauza.

Afinul, coacazul si zmeurul prefera zonele luminoase, desi pot produce fructe si in zonele mai umbroase. Se dezvolta ideal in zone colinare si se adapteaza bine la conditiile de mediu din Romania

Doar la Pestre ai parte de arbusti fructiferi de vanzare certificati la un pret foarte avantajos si transport garantat, de aceea arbustii fructiferi online se vand foarte bine si au mare cautare.

Pentru informatii suplimentare sunati la 0374.464.464 aboneaza-te la newsletter sau intreaba-l pe Pestre.

Specificatii produs

Tip produs: Coacaz
Culoare fruct: Negru
Forma fruct: Rotund
Perioada recoltare: Pe masuta maturarii fructelor
Tip sol: Argilos, Luto-nisipoas
Expunere soare: Locuri insorite
Perioada de sadire: Primavara, Toamna
Necesita polenizator: Nu
Posteaza un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !