Profita de transport gratuit in toata Romania la comenzile mai mari de 499 lei, mai multe detalii

Categorii produse
  • Arbust fructifer Agris port inalt Gustos Rosu, rosu
Arbust fructifer Agris port inalt Gustos Rosu, rosu -25%

Compatibil cu acest produs:

Arbust fructifer Agris port inalt Gustos Rosu, rosu

  • COD #3415
  • Producator: Plant
    18.40
  • 24,53 lei
  • 18,40 lei
  • -25%
  • TVA inclus
  • Produsul este Stoc depozit / Greutate 1,00 Kg

Informatii generale Arbust fructifer Agris port inalt Gustos Rosu, rosu

Daca nu se prind ii schimbam gratuitInformatii generale Agris port inalt Gustos Rosu, rosu:

Tufele de Agris port inalt Gustos Rosu sunt de vigoare mijlocie spre mare, cu ghimpi subtiri si rari. Soiul este productiv cu rezistenta buna la boli.

Fructele agrisului, agrisele sunt mari 5 g, de culoare rosu inchis. Pulpa este rosu galbui, cu gust armonic, placut.

Agris port inalt Gustos Rosu face parte din categoria arbustilor fructiferi puternic ramificat, prevazut cu ghimpi lungi de 7-15mm, dipusi cate unul sau trei la baza mugurelui, pe tulpini. 

Formatiunile fructifere se formeaza pe lemn de 2 ani, dau productii mari intre 3-6 ani, dupa care se usuca si trebuie inlocuite cu cresteri noi.

Fructul este o baca polisperma, de consistenta moale, de culoare verde, galbuie sau roza si se maturizeaza la sfarsit de iunie si inceputul lui iulie. Toate soiurile sunt autofertile.

Productiile maxime de fructe se obtin intre anii 5-7 de la plantare si sunt de 4-6 kg/tufa, respectiv 12-15t/ha.

Agris port inalt Gustos Rosu se inmulteste prin butasi semilemnificati, marcote, despartirea tufei si altoire in T in luna august, cu mugure detasat cu scutisor sau cu varf de lastar lemnificat. 

Altoirea Agris port inalt Gustos Rosu se foloseste la obtinerea de arbusti cu trunchi de 25-50cm, iar ca portaltoi se alege specia Ribes aureum.

Agrisul este un soi cu coacere timpurie, fructele sunt mari, ovale, cu pulpa rosie, deosebit de aspectuosi si gustosi. Are crestere viguroasa,rezistenta buna la fainare. Produce abundent

Arbuștii fructiferi nu pot lipsi din grădina de lângă casă, oferindu-ne o gamă largă de fructe proaspete pe timpul verii. Agris port inalt Gustos Rosu (Ribes uva-crispa) este un arbust de talie medie, cu ramuri spinoase, care fructifică abundent începând cu al treilea an de la plantare.

Fructele culese devreme pot fi folosite pentru prepararea gemului, iar cele coapte pot fi congelate sau consumate proaspete, dar pot fi preparate și ca supă sau sos. Fructele conțin multe vitamine (A, B1, B2, C etc.) și sunt foarte sănătoase, ele putând fi culese pe o perioadă destul de lungă, deoarece nu se strică nici dacă sunt lăsate mai mult pe tufă.

Mod de plantare Agris port inalt Gustos Rosu:

De obicei, Agrisul port inalt Gustos Rosu creşte sub formă de tufă dar poate avea și formă de pomișor. 

Dacă aveţi agriş tip pomişor, susţinerea cu tutor este obligatoriu, altfel se rupe foarte uşor mai ales dacă se umple de fructe. Este un arbust nepretențios, se simte bine și în semiumbră, dar, ca majoritatea arbuștilor, necesită tăieri de menținere în fiecare primăvară. 

La tăiere, se îndepărtează lăstarii bătrâni, rupţi sau uscaţi, din cei tineri crescuţi anul trecut se lasă 2-3, care se scurteză la o treime, dar nu se mai taie în anii următori. În mod ideal tufa are 12-13 de ramuri fiecare având vârsta între 1-4 ani.

Primăvara poate fi fertilizat cu bălegar sau compost. Solul din jurul tufei poate fi menţinut umed şi liber de buruieni, folosindtehnica mulcirii, mai ales în perioada când se coc fructele, acest lucru contribuind la formarea fructelor mai mari.

Arbustii fructiferi sau baciferi, sunt alegerea ideala pentru cei ce vor ca munca lor sa dea roade. Arbustii fructiferi ne garanteaza fructe proaspete si sanatoase in propria gradina. Printre cei mai intalniti arbusti fructiferi putem enumera agrisii, afinii, murii, zmeurii, coacazii. Arbustii fructiferi sunt irezistibili pentru copii. Cum pot ei sa vada un mur plin de fructe si sa nu se serveasca? Cum pot vedea zmeura crescand mare si gustoasa si sa nu o incerce? Tocmai de aceea, cand vine vorba despre ingrijirea arbustilor fructiferi, nu se recomanda folosirea de ingrediente chimice pentru protejarea lor. Singurele situatii cand astfel de ingrediente sunt recomandate sunt doar cazurile speciale, cand planta se imbolnaveste sau trebuie protejata, si atunci cand stim ca nimeni nu are cum sa guste accidental din fructele produse de arbustul fructifer in cauza.

Afinul, coacazul si zmeurul prefera zonele luminoase, desi pot produce fructe si in zonele mai umbroase. Se dezvolta ideal in zone colinare si se adapteaza bine la conditiile de mediu din Romania.

Doar la Pestre ai parte de arbusti fructiferi de vanzare certificati la un pret foarte avantajos si transport garantat, de aceea arbustii fructiferi online se vand foarte bine si au mare cautare.

Pentru informatii suplimentare sunati la 0374.464.464 aboneaza-te la newsletter sau intreaba-l pe Pestre.

Specificatii produs

Tip produs: Arbust fructifer
Ambalaj: Ghiveci
Culoare fruct: Rosu
Forma fruct: Alungit
Tip sol: Aerat
Expunere soare: Semiumbra
Perioada de sadire: Tomna tarziu
Posteaza un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !

Arbust fructifer coacaz tip tufa Jonker van Tets, rosu

12,94 lei9,71 lei

-25%
Afin roz, Vaccinium corymbosum, Pink Lemonade

36,50 lei27,38 lei

-25%
Arbust fructifer tip tufa Mur, negru

19,08 lei14,31 lei

-25%
Arbust fructifer Agris, rosu

20,22 lei15,16 lei

-25%